arkadaşlar bebeğim bir yaşını geçti ama yürümüyor :((

Benim kızım yirmi aylık yürüdü.Onsekiz aya kadar emekleyip , sıralamadı üstelik.Seninki gayet normal görünüyor.Sadece televizyondan biraz uzak tut.İnan , çok şey fark eder.

Çocuğuna tv izletme. Daha iki gun once burada okudum. ilk çocukluk döneminde çok tv izlettikleri için 7 yaşına gelmiş çocukta %50 gelişim geriliği belirlemişler. Yazık günah 12 aylık bebek niye tv izliyor.

Oyuncaklar yaş grubuplarina göre satiliyor. Ama bilmediğim için soruyorum onlar arasında da dikkat edilmesi gereken bişey mi var. Yani atıyorum öyle kamyon bebek gibi şeyler yerine sesli dumeli şeyler mi almak gerekiyormuş. Doktorunuz mu söyledi.

14-15 aya kadar normal her çocuk farklı oluyor. Bence boşuna panik yapıyorsunuz. Bebeğinizin emekledigini biryerlere tirmanabildigini kendiniz söylediniz bunları yapmasa belki telas edebilirsiniz ama şuan gereksiz panik yapmayın bebeginizide zorlamayin, herşeyin zamanı vardır unutmayın...

Benim bebeğimde 12 bucuk aylık ve yürümüyor tarif ettiğin seylerin hepsi benim kızımdada var hızlı emekleme sıralama hatta bazen desteksiz ayakta durma ama yürümüyo bay bayı cok erken öğrendi istediğini eliyle göstermeyide ama bi organları öğretemiyorum her çocuğun bi zamanı vardır yürüyeceği Allah yürü demeden yürümez asla canını sıkmana gerek yok doktor kontrollerinde sıkıntı yoksa sorun yoktur bende canımı sıktım sonra vazgectim inşallah hayırlısıyla yürürler allah sağlık versin minik bebişlerimize

Araba top bebekte alabilirsin tabi ama mesela ince motor gelişimi için lego kule sepetin içine doldur boşalt yapacağı bişeyler şekilleri uygun yerden atacağı oyuncaklar 3-4 parçalı puzzle fln gerekiyormuş daha dogrusu doktor gelişimini sorgularken bunları soruyor ama bizde bu tip şeyler olmadığından bişey diyemedim şuan aldık yaptırmaya başladım

Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar bencede her insan gibi her bebekte farklıdır burdanda bunu birkez daha anladım yürümesi zamanla olur elbet diğer şeyleride geliştirmeye çabalıyorum sonuçta zamanı gelince inş hepsini yapar artık tv izletmiyorum ztn kapattığım an oyuncaklarıyla veya bizle ilgileniyor ama tv acıkken gözünü kırpmadan tv izliyor çok alışmış cuma günüde çocuk gelişim uzmanına götüreceğim bakalım o ne diyecek

Doktor tarafindan gelisim geriligi var denmediyse endise etmene gerek yok ,her bebek farkli benim oglumda 14.ayda yürümeye basladi

Televizyon izletme artik ,simdiye kadar yapmissin simdiden sonra izletme ki etrafini kesfetsin merak etsin tv resmen beynini uyusturuyor

Her cocuk kendine ozel. Doktorlar bile 18 aya kadar normal derken neyin telasi bu?

Kizim 14 aylik yurudu.simdi 15 aylik durduramiyoruz evin icinde pire gibi her yerde. Merak etmeyin zamani vardir.

Oyuncaklar yaş grubuna göre satılır ama her oyuncak maalesef uygun olmuyor çocuk için. Bu aylarda büyük legolar ,telli koordinasyon aletleri bakabilirsiniz motor gelişimi açısından. Legolar büyük olmalı rahat takılip çıkarılabilmeli,telli koordinasyonların en ufakları ve az ayrıntılı olanlarını tercih edin derim,kafası karışmasın. ksilefonlar var,kendi sopasıyla vurulduğunda değişik sesler çıkaran,üzerinde sopasını sürtunce farklı sesler çıkaran bunlarda iyi alternatifler olabilir bu yaşlar için. Benim kızım hala sever ksilefonunu. Resimli kitaplar var,ilk kitaplarım diye geçer,her sayfasında bir nesne,hayvan vb resimler olan,onlardan alabilirsiniz, minicik zaten o kitaplar,eline alıp inceleyebilir,sizde tek tek gösterirsiniz bak turuncu top,kırmızı masa vs diye,bu aylarda ilgisini çekebilir ve öğrenmesine faydalı olur.

Siz zaten cocuğunuzu gayet güzel gözlemlemişsiniz. Endişe duyduğunuz seyleri de doktorunuzla paylasmıssınız. Biz ne söylersek söyleyelim, kıyastan ya da önermeden öteye gitmez. Üstelik burda yazanları okuyup daha cok üzülebilirsiniz.

Her cocuk farklı.

Yok tv izletme, yok video izletme, yok oyuncağa boğma... Herkes kendi anneliğini bir baskası üzerinden baskılamaya calısır.

Spesifik seylere dikkat ettiğiniz ve kontrollü davrandığınız müddetce faydalı olabileceğinizi düşünüyorum.

Biraz daha ilgi göstermeniz gerekebilir.

gelişiminde bir sıkıntı yoksa dert etmeyin boşuna, her çocuğun gelişimi farklı oluyor benim kızım 13,5 aylıktı yürüdüğünde. kuzeniminki 11 aylıkken yürüdü yani çocuktan çocuğa değişir o telaşlanmayın. Ellerinden tutup kaldırın yürütün sürekli ama brakmayın korkarsa yürümek istemez. onu korkutmadan yavaş yavaş iki elinizle ellerini tutup yürütün, alışıcaktır zamanla.

Benim oğlum da 17 aylık yürüdü , dişi bile 13 aylık çıkardı . Her çocuk farklı
Peki hatırlıyormusunuz 12aylık iken baybay yapıyormuydu isteklerini ağlamadan işaretle göstererek istiyormuydu 2küpü üst üste koyup kule yapıyormuydu organlarını gösterebiliyormuydu

Benim kızım 14.ayın sonunda ilk adımlarını atmaya başladı.Konuşma üç kelimeyi geçmiyordu.Ama söylediğim her şeyi çok iyi anlar.organları,eşyaları hatta yediği yemeğin çoğunun ne olduğunu bilir.sürekli konuşurum,anlatırım bak kızım bu top,bu elma,bu yoğurt vs diye.tabi ki bunları bir gündr öğrenmedi.sürekli konuştum anlattım.çok uzun zamandır küçük kovalardan kule yapabiliyor.6. Ayından bu yana sürekli beraber oynadık.ben,babası bakıcısı sürekli kovalarıyla,legolarıyla oynadık.şimdiye kadar hiç tv seyretmedi günde maksimum 15dk telefonda bebek şarkıları dinler.
Her çocuk farklı farklıdır.mesela benimki 5aylıkken diş çıkarmaya başladı şuan 16 aylık olacak 16 dişi var.Tv seyrettirmeyin ,bol bol konuşun.beraber oyun oynayın,kule yapın,lego yapın.bebek kirapları okuyun birlikte.ben hep öyle yaptım.çok da panik yapmayın.

Arkadasımın kızı 2yasında yurudu onuda onlar zorla yuruttu bişey almışlardı ipli falan adını bilmiyom salıncak gibi yukardan ipleri tuta tuta anca alıştırdılar sağlıkla ilgili problem yoksa sıkıntı yapma canım

benim oğlum da 16 aylık yürüdü, kiloluydu biraz. yürümeye başladı zayıfladı. 2 yaşını geçti hala konuşmuyor, tuvalete yapmak istemiyor bezi bırakamıyoruz mesela. ama dediğiniz diğer şeyleri yapıyordu. her çocuğun gelişimi farklıdır diye düşünüyorum fizyolojik bir sorunu yoksa dert etmeyin.
sorularınızdan anladığım kadarıyla otizmden mi şüpheleniyorsunuz tv izlettiğiniz için?

Suan oglum tam 18 aylik ve tam anlamıyla dusmeden son bir aydir yürüyor yani 16 17 aylik yurumeye basladi.. Tembel oluyor kimi cocuklar yapacak birsey yok.. Ilk oglumda o aylarda yürümüştü..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…