Evet her ay kontrole götürüyorum doktor bir sorun var demedi sağlıklı bir bebek ama ben çok tv izlettim ve ailemden uzak bir yerdeyiz komşu flnda yeterince eğitici ortam sağlayamadım tecrübesizlikte var bay bay için bile geç kaldım
Evet ben hatamın farkındayım yaşadığımız yerde sosyal bir ortamımız yok arkadaş akraba komşu vs yok çocuk ben ve babasından başka kimse görmedi biz bebeğimizle oynuyorduk ama cee yakalamaca kule devir vs oturup eğitmiyorduk bay bay yapmadık sık sık arada yapıyorduk oyucak seçimimiz yanlışmış gidip büyük büyük şeyler alıyorduk ince motor gelişimine yararlı lego kule şekiller vs almadıkki 1yaşına kdr gidip araba aldık kamyon aldık
Araba top bebekte alabilirsin tabi ama mesela ince motor gelişimi için lego kule sepetin içine doldur boşalt yapacağı bişeyler şekilleri uygun yerden atacağı oyuncaklar 3-4 parçalı puzzle fln gerekiyormuş daha dogrusu doktor gelişimini sorgularken bunları soruyor ama bizde bu tip şeyler olmadığından bişey diyemedim şuan aldık yaptırmaya başladımOyumotorklar yaş grubuplarina göre satiliyor. Ama bilmediğim için soruyorum onlar arasında da dikkat edilmesi gereken bişey mi var. Yani atıyorum öyle kamyon bebek gibi şeyler yerine sesli dumeli şeyler mi almak gerekiyormuş. Doktorunuz mu söyledi.
Oyuncaklar yaş grubuna göre satılır ama her oyuncak maalesef uygun olmuyor çocuk için. Bu aylarda büyük legolar ,telli koordinasyon aletleri bakabilirsiniz motor gelişimi açısından. Legolar büyük olmalı rahat takılip çıkarılabilmeli,telli koordinasyonların en ufakları ve az ayrıntılı olanlarını tercih edin derim,kafası karışmasın. ksilefonlar var,kendi sopasıyla vurulduğunda değişik sesler çıkaran,üzerinde sopasını sürtunce farklı sesler çıkaran bunlarda iyi alternatifler olabilir bu yaşlar için. Benim kızım hala sever ksilefonunu. Resimli kitaplar var,ilk kitaplarım diye geçer,her sayfasında bir nesne,hayvan vb resimler olan,onlardan alabilirsiniz, minicik zaten o kitaplar,eline alıp inceleyebilir,sizde tek tek gösterirsiniz bak turuncu top,kırmızı masa vs diye,bu aylarda ilgisini çekebilir ve öğrenmesine faydalı olur.Oyuncaklar yaş grubuplarina göre satiliyor. Ama bilmediğim için soruyorum onlar arasında da dikkat edilmesi gereken bişey mi var. Yani atıyorum öyle kamyon bebek gibi şeyler yerine sesli dumeli şeyler mi almak gerekiyormuş. Doktorunuz mu söyledi.
gelişiminde bir sıkıntı yoksa dert etmeyin boşuna, her çocuğun gelişimi farklı oluyor benim kızım 13,5 aylıktı yürüdüğünde. kuzeniminki 11 aylıkken yürüdü yani çocuktan çocuğa değişir o telaşlanmayın. Ellerinden tutup kaldırın yürütün sürekli ama brakmayın korkarsa yürümek istemez. onu korkutmadan yavaş yavaş iki elinizle ellerini tutup yürütün, alışıcaktır zamanla.Arkadaslar bebeğim 12buçuk aylık oturuyor çok hızlı emekliyor sıralıyor koltuğa falan tırmanabiliyor ama yürümüyor hiçte hevesi yok şimdilik çabasıda yok.ayrıca bay bay öğretmeye uğraşıyorum iki haftadır biraz geç kalmışım ama öğretemedim bir türlü yapmıyor istediği şeyi işaret parmağıyla göstererek istemeyide öğretmeye çalışıyorum onuda yapmıyor. Organlarını tanıtmaya çabalıyorum o da yok 12-13 aylık bebekleriniz bunları yapıyormu benimki çok hareketli çok oyuncu taklitçi neşeli ama bunları öğretemiyorum üzülüyorum
Peki hatırlıyormusunuz 12aylık iken baybay yapıyormuydu isteklerini ağlamadan işaretle göstererek istiyormuydu 2küpü üst üste koyup kule yapıyormuydu organlarını gösterebiliyormuyduBenim oğlum da 17 aylık yürüdü , dişi bile 13 aylık çıkardı . Her çocuk farklı
ARtık tv izletmiyorum daha bilinçli ilgileniyorumTv izletme çocuğuna ilk oradan başla ama yürümesi her çocuğun aynı değil bazısı geç yürüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?