Doğuma Hazırlık arkadaşlar bebeğime isim

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
arkadaşım ben kadir tuna yada kadir mert olsun çok istiyorum ağır gelirse bebeğe birde eşimin dedikleri of ya ne zormuş

kızlar napıcam karar veremedim destek verin bana kadirin yanına isim eklesem ağır gelirmi, illede abdulkadir olmalımı ..

kızlar napıcam karar veremedim destek verin bana kadirin yanına isim eklesem ağır gelirmi, illede abdulkadir olmalımı ..
Tekrar ve tekrar söylüyorum hayır! Bunun hiç bir mantıklı gerekçesi olamaz. Neden ağır gelsin ki? Ya nolur yapmayın. Siz bir anne adayısınız ve çocuk yetiştireceksiniz. Kendiniz hurafelerden arınıp çevrenize akıllıca bakamazsanız o bebeğe nasıl akıl vereceksiniz. Nolur aydın, akıllı, mantıklı ve düşünen anneler olalım.

aslında haklısınız çevrede bunca kadir var ağır gelmemiş de akşam konuşacağım ve artık bir karara varmalıyız bunaldım gerçekden kaç aydır isim konusu arkadaşım

Benim babam sadece kadir :)

sizce abdulkadir koyan varmı bebeklere ben çevremde duymadım babamın ismi diye kadir koymak istiyordum ...
Bilen herkes abdul koyuyor başına. Ama çoğu insan bunu bilmiyor malesef. Özellikle eskilerde bilmiyor muş insanlar bu ayrıntıyı. Kadiri de genelde kadir gecesinden mütevellit koyuyor lar. Samet. kerim. fettah. baki gibi birsürü tek kullanılan isim var ama bilen ler başında abdul ile kullanıyor bunlar da var.

arkadaşlarım eşim abdulkadir koyalım çok koymak istiyorsan diyor abdulkadir de bana biraz uzun gibi geliyor kadirin yanına bir isim daha eklemeyi düşünüyordum ama eşim ısrarla ağır gelir diyor...
Kadirin yanına ne koyarsanız koyun mana değişmez başına abdul koyma şartı var. Bence başka isim bulun siz.

benim bi tanıdığım var sadece kadir adı malın teki.

ağır gelme olayı ne tam olarak bilmiyorum ama çocuğun diniyle uzaktan yakından ilgisi yok ben yanlış buluyorum bu tarz isimleri bebeklere konulmasını.. abdulkadir de çok uzun ve çok hoş değil gibi sadece kadir daha güzel yinede siz bilirsiniz.

Kadirin yanına ne koyarsanız koyun mana değişmez başına abdul koyma şartı var. Bence başka isim bulun siz.
Bahsedilen isimlerin tek başına konulmaması gerektiğine dair elinizde ne var? Hangi delilleri sunacaksanız gerçekten merak ediyorum. Allah bunun yanlış olduğuna dair en ufak bir ayet bildirmemiştir. Ha bana diyecekseniz x hoca söylüyor; Allah'ın demediğini o ne hakla söyleyebilir? Allah'ın sözüne karşılık x hocaların sözü. Karar sizin!

kızlar napıcam ben babamın ismini oğlum olura koyucam dedim ısrarım o yüzden abdulkadir de uzunküçük bebeğede uzun gibi ama hamile kalmadan önce koyucam demiştim kendime bilmiyorum..

kızlar bana kadir isminin yanına bir isim bulun ...sonuçda ikinci ismi söyleniyor dimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…