Ağzın bal yesin. Kendimi zor tutuyorum yine birilerine dalaşmamak için.. Doğruyu söyleyen alimlere çakma alim diyorlarda, kendileri araştırmadan etmeden vırlayınca ulema mı oluyorlar. Hey Allah'ım..Kadir ismi Allahın ismidir. Bu nedenle sadece Kadir olarak konulması uygun değildir. Bu hurafe de değildir ayrıca..
Sade Kadir konulmaz derken, başına "kul" anlamına gelen "Abdul" konulmalıdır..
Kadircan, Kadirhan vb bu durumu değiştirmez yani...
sizce abdulkadir koyan varmı bebeklere ben çevremde duymadım babamın ismi diye kadir koymak istiyordum ...
Evet Allah'ın (c.c) 99 isminden hiçbirinin tek başına konulması caiz değil. Ancak başına "Abdul" kelimesini getirirsek caiz olur. Allah'ın 99 isminden hangisini koyarsan koy başına "Abdul" ekini getirdiğimiz zaman anlamı "Allah'ın kulu" anlamındadir. Başına abdul koymadığımız zaman anlamı hiç mantıklı olmuyor değil mi ? Meniden yaratılmış bir kul için.Olur mu hiç öyle şey. Ne istiyorsanız onu koyun. Çakma din alimlerine inanmayın. Açın Kurandan bakın. Allah hiç öyle bir şey demiş mi?
Cnm bende Allahın isimleri ve Peygamberimizin isimleri tek koyulmak diye biliyorum çünkü Kadir gel eve dediğinde yada ona kizdiginda Allah ismi olduğu için Allah gel Allah git gibi oluyor seslendiginde demişti hocam bana ama Kadırcan koyabilirsinbebeğime kadir ismini koymak istiyorum tek takılmaz diyorlar doğrumu acil yardım...
Bu caizin değilin kaynağını soruyorum ben. Mantıken çıkartıyorsanız pek çok ayette geçer; Allah merhametlidir. Ama bakın biz de merhametliyiz. Peygamberlerin "ismet" sıfatı vardır birilerinin atfettiği, günahsız masum anlamına gelen. Ama Yunus peygamber kavmini bırakıp gitmiştir, Musa peygamber yanlışlıkla da olsa adam öldürmüştür ve Allah, Muhammed peygamber için der ki "sen dalalet (sapkınlık, doğru yoldan ayrılma) içindeydin, biz seni hidayete erdirdik".Evet Allah'ın (c.c) 99 isminden hiçbirinin tek başına konulması caiz değil. Ancak başına "Abdul" kelimesini getirirsek caiz olur. Allah'ın 99 isminden hangisini koyarsan koy başına "Abdul" ekini getirdiğimiz zaman anlamı "Allah'ın kulu" anlamındadir. Başına abdul koymadığımız zaman anlamı hiç mantıklı olmuyor değil mi ? Meniden yaratılmış bir kul için.
Buyrunuz dalaşınız. Gayet araştırıyorum, Allah'ın da dediği gibi anlamak için bana Kuran yetiyor. Onu kaynak alıyorum. Sizi tenzih ediyorum ama çakma alimlerin peşinden gidenlerin ahiretteki halini Allah nasıl anlatıyor bir okuyun derim. Birbirlerini nasıl suçladıklarını, nasıl şikâyetçi olduklarını okumanızı tavsiye ederim.Ağzın bal yesin. Kendimi zor tutuyorum yine birilerine dalaşmamak için.. Doğruyu söyleyen alimlere çakma alim diyorlarda, kendileri araştırmadan etmeden vırlayınca ulema mı oluyorlar. Hey Allah'ım..
Sınavı geç okulda filan herkes dalga geçecek, bir kızla tanıştığında adını söylemeye utanacak çocuk. Yazık yapmayın yahu...
canım kadir kelime anlamı olarak herşeye gücü yeten demek ve Allah ın 99 isminden biri o yüzden ABDULKADİR koymak daha doğru olur.KADİR İN KULU demek oluyor.ben bunu birçok hocadan aynı şekilde duydum.o yüzden söylemek zorunda hissettim.ama tabi son karar senin.bebeğime kadir ismini koymak istiyorum tek takılmaz diyorlar doğrumu acil yardım...
arkadaşlarım hepinize yorumlarınızdan dolayı sonsuz teşekkürler ...içimden abdulkadir banada uzun geliyor ama dediğiniz gibi tek koymakda olmuyor ozaman ya babamın ismini koymakdan vazgeçiceğim yada abdulkadiri koymakdan başka şansım yok ...babamda kendi ismini koyuyorum diye çok seviniyordu hayırlısı
kızlar benim de içime sinmiyor ama eşim sabit fikirli acaba hocaya sorsam ne cvp alırım bilemiyorum of çok sıkıntılı bir durum içersindeyim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?