Doğuma Hazırlık arkadaşlar bebeğime isim

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Allah benin99 ismimi çocuklarınıza verin de demezken inatla bu ismi vermek neden derim bende ozaman. Arapça mana ile bakıp mantık yürütmek yeterli. Herhangi bir hocaya gerek yok.

Allah benin99 ismimi çocuklarınıza verin de demezken inatla bu ismi vermek neden derim bende ozaman. Arapça mana ile bakıp mantık yürütmek yeterli. Herhangi bir hocaya gerek yok.
Bakın mantık hatası yapıyorsunuz. Kimse Allahın isimlerini koymak şart demiyor. Siz "koymamak şart" diyorsunuz. Ben bunu neye dayanarak söylediğinizi soruyorum.

arkadaşlar kadirin yanına isim eklesem de değişmez yani dimi hani ikinci isim söyleniyor ya ...birde ahirette insanlar ilk ismiyle çağrılıyormuş .....çok kararsız kaldım

Bakın mantık hatası yapıyorsunuz. Kimse Allahın isimlerini koymak şart demiyor. Siz "koymamak şart" diyorsunuz. Ben bunu neye dayanarak söylediğinizi soruyorum.
Şöyle ki allahın 99 adı kendisine aittir. Yani kadir herşeye kadir olan anlamını taşıyor. Siz çocuğa bu ismi verince Allahın99 ismini çocuğa veriyor sunuz. Ama abdulkadir derseniz kadir in kulu demiş oluyor sunuz. İçine sindiren verir tabi. Konu sahibi olurmu demiş buda benim bilip kabul ettiğim durum. Yani tek başına ha direkt allah demişsin ha kadir.

Siz hiç allah ismi ile çağırılan gördünüz mü haşa. Çünkü onada abdullah denir. Anlamı da allahın kulu dur.

Acaba Çocuklara Kadir İsmini Koymak Caizmi? Konulabilir mi?
Evet, Kadir İsmi Caizdir. Dolayısıyla dinen yasaklı ve uygun olmayan isimler arasında yer almıyor.
kızlar bu bilgiyi buldum nette

Kadir emir
Kadir efe
Kadir ismail
Kadir Taha
Kadir nadir
Kadir emre
Kadir kemal
..gibi

Allahın özellikleri ile adı arasında çok fark vardır. Allah dediğinizde kimi kastettiğinizi herkes bilir çünkü o O'nun adıdır, Kadir ise özelliğidir.

Bu sizin fikriniz. Ben size deliliniz ne diye sordum. Görüşünüz zaten belli.

Acaba Çocuklara Kadir İsmini Koymak Caizmi? Konulabilir mi?
Evet, Kadir İsmi Caizdir. Dolayısıyla dinen yasaklı ve uygun olmayan isimler arasında yer almıyor.
kızlar bu bilgiyi buldum nette

Sanırım siz Kadir isminde ısrarcısınız,sadece burada "aman nolcak bişey olmaz" ları duyup içinizi rahatlatmak istiyorsunuz.
Kaç kişi bunun uygun olmayacağını sebepleriyle birlikte söylemiş,tercih sizin elbette.

Illa kadir koyacaksaniz tek koyun bence.abdulkadir yakismiyor 2016 bebesine.
Ikinci isim olayini da ben sevmiyorum.kadir guzel iste

Uygun olur arkadasim, bunlara kafani bic takip bulandirma.
Neden uygun olmayacakmis.
Kimse cocuga Allah anlamina gelecek sekilde seslenmicek, icinden o sekilde geciren mi var allaskina? Ee o zaman sorun da yok.gonlunu ferah tut.

Buradaki yorumlara göre mi karar vereceksiniz gerçekten? Dini konu olduğu için ve dini konular yasak olduğu için ben konu hakkındaki fikrimi kendime saklayacağım. Siz de lütfen bir (2,3) bilene sorun. Çocuğun ismi sonuçta. Din açısından sıkıntı olur mu diye düşünüyorsanız kesin bilgi almadan isim koymayınız.

Bazı şeyler evet birebir şöyle yapın diye kuranı kerim de yazmıyor. Ama rabbim birde akıl fikir vermiş bizlere. Biraz da Allahın99 ismini bol bol yalın halde kullanmamız arapça bilmememizden kaynaklanıyor. Hiçbir arap yoktur bu isimler başına abdul koymadan kullanan. Çünkü direkt manayı biliyor. Çocuğunuzu kadir diye çağırmak ne olduğunu dilleri olduğu için biliyor lar. Benim çok sevdiğim bir isim di "kutsal" ama birden dedim olurmu acaba. Sorayım dedim diyanete. Neye göre kutsal bu isim bir peygambere dahi verilmemiş çocuğunuz da her insan oğlu kadar kutsal denildi. Bencede haklı lar. Biz sorana görevimizi yaptık yeterince

kızlar benim amacım sizden bilgi almak yeterince bilgiye sahipolmadığımdan ama çoğunluk konulmaz diyor bana hak verin lütfen ...

Git bir hocaya sor esinde hocaya sorsun ilim insanlardan bilgi al degisik degisik ona göre karar ver burada herkes baska birsey diyor benim cocugum da ismi bazilari dedi tek konulmaz arastirdik ve hoca ya da sorduk hic bir sorun yok koyabiliriz biz insanlar o ismi koyarken zaten haşa Allahı kastetmiyoruzki ya da benzetmiyoruzki benzetemeyiz de zaten eminin Kadir isimin yanında bir anlamı daha vardır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…