Allah benin99 ismimi çocuklarınıza verin de demezken inatla bu ismi vermek neden derim bende ozaman. Arapça mana ile bakıp mantık yürütmek yeterli. Herhangi bir hocaya gerek yok.Bahsedilen isimlerin tek başına konulmaması gerektiğine dair elinizde ne var? Hangi delilleri sunacaksanız gerçekten merak ediyorum. Allah bunun yanlış olduğuna dair en ufak bir ayet bildirmemiştir. Ha bana diyecekseniz x hoca söylüyor; Allah'ın demediğini o ne hakla söyleyebilir? Allah'ın sözüne karşılık x hocaların sözü. Karar sizin!
Bakın mantık hatası yapıyorsunuz. Kimse Allahın isimlerini koymak şart demiyor. Siz "koymamak şart" diyorsunuz. Ben bunu neye dayanarak söylediğinizi soruyorum.Allah benin99 ismimi çocuklarınıza verin de demezken inatla bu ismi vermek neden derim bende ozaman. Arapça mana ile bakıp mantık yürütmek yeterli. Herhangi bir hocaya gerek yok.
Okulda nüfus cüzdanında kaç isim varsa o söylenir. Özel hayat ta istediğini kullanırkızlar bana kadir isminin yanına bir isim bulun ...sonuçda ikinci ismi söyleniyor dimi
Şöyle ki allahın 99 adı kendisine aittir. Yani kadir herşeye kadir olan anlamını taşıyor. Siz çocuğa bu ismi verince Allahın99 ismini çocuğa veriyor sunuz. Ama abdulkadir derseniz kadir in kulu demiş oluyor sunuz. İçine sindiren verir tabi. Konu sahibi olurmu demiş buda benim bilip kabul ettiğim durum. Yani tek başına ha direkt allah demişsin ha kadir.Bakın mantık hatası yapıyorsunuz. Kimse Allahın isimlerini koymak şart demiyor. Siz "koymamak şart" diyorsunuz. Ben bunu neye dayanarak söylediğinizi soruyorum.
Yanina bir isim daha ekle.sizce abdulkadir koyan varmı bebeklere ben çevremde duymadım babamın ismi diye kadir koymak istiyordum ...
Allahın özellikleri ile adı arasında çok fark vardır. Allah dediğinizde kimi kastettiğinizi herkes bilir çünkü o O'nun adıdır, Kadir ise özelliğidir.Şöyle ki allahın 99 adı kendisine aittir. Yani kadir herşeye kadir olan anlamını taşıyor. Siz çocuğa bu ismi verince Allahın99 ismini çocuğa veriyor sunuz. Ama abdulkadir derseniz kadir in kulu demiş oluyor sunuz. İçine sindiren verir tabi. Konu sahibi olurmu demiş buda benim bilip kabul ettiğim durum. Yani tek başına ha direkt allah demişsin ha kadir.
Siz hiç allah ismi ile çağırılan gördünüz mü haşa. Çünkü onada abdullah denir. Anlamı da allahın kulu dur.
Acaba Çocuklara Kadir İsmini Koymak Caizmi? Konulabilir mi?
Evet, Kadir İsmi Caizdir. Dolayısıyla dinen yasaklı ve uygun olmayan isimler arasında yer almıyor.
kızlar bu bilgiyi buldum nette
Bazı şeyler evet birebir şöyle yapın diye kuranı kerim de yazmıyor. Ama rabbim birde akıl fikir vermiş bizlere. Biraz da Allahın99 ismini bol bol yalın halde kullanmamız arapça bilmememizden kaynaklanıyor. Hiçbir arap yoktur bu isimler başına abdul koymadan kullanan. Çünkü direkt manayı biliyor. Çocuğunuzu kadir diye çağırmak ne olduğunu dilleri olduğu için biliyor lar. Benim çok sevdiğim bir isim di "kutsal" ama birden dedim olurmu acaba. Sorayım dedim diyanete. Neye göre kutsal bu isim bir peygambere dahi verilmemiş çocuğunuz da her insan oğlu kadar kutsal denildi. Bencede haklı lar. Biz sorana görevimizi yaptık yeterinceSanırım siz Kadir isminde ısrarcısınız,sadece burada "aman nolcak bişey olmaz" ları duyup içinizi rahatlatmak istiyorsunuz.
Kaç kişi bunun uygun olmayacağını sebepleriyle birlikte söylemiş,tercih sizin elbette.
Tanıdığım tüm kadirler Abdulkadir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?