Arkadaslar biz kadınlar neden bu kadar aciz insanlarız?

Mücadale etsin tabı ama bunu göstermesın çünkü erkekler bunu anladıkları an cok güzl kullanıyolar insanları aptal yerıne koyuyorlar erkegın pesınden koştukça o kaçacak düzelmeyecek

Mücadale etsin tabı ama bunu göstermesın çünkü erkekler bunu anladıkları an cok güzl kullanıyolar insanları aptal yerıne koyuyorlar erkegın pesınden koştukça o kaçacak düzelmeyecek

hayır ben mücadele edecek derken, konu sahibi demiş ya, çocuğu kime bırakacak, çalışmıyorsa napacak falan ben bu noktadan sonra kendi hayatı için olan mücadeleden bahsettim , kocası için yapacağı mücadeleden değil :)

Cunku kadinlar kendini degersiz goruyor ve kendine zerre guvenmiyorlar.

Kişi önce kendini sevmeli, değer vermeli. Hayatının merkezinde kendi olmalı. Ben ve diğerleri diyebilmeli. Siz sizi sevmezseniz sevgiyi başkalarından dilenirsiniz. Kendinize güveniniz yoksa başkalarının sizin için biçtiği role bürünür birinin kanatları altında yaşamaya mahkum olursunuz. Ver kaybetmemek için, güvenliğiniz için aldatsa da, dövse de, yokmuşsunuz gibi davransa da katlanırsınız. Özünde iyi bir insan diye kendiniz avutur, muhtaç değil fedakar kadınım diye ortalıkta gezersiniz.

Başıma geldi.. Konuşabilirim sanırım : )

Öncelikle genelleme yapmayın. Kendi adınıza konuşun.

Yazdıklarınız zaten okuduğunuz konulara diğer üyelerce yazılıyor. O tür konular sizin konu diye açtığınız yazılarla dolu. Siz de o konu sahiplerinin konularına yazın bence.

Ben herkezı kastetmedim genel anlamda böyle dedim ayrıca konumu beğenmeyenler yorum yapmak zorunda değiller ..Ben böyle düşünüyorum herkezin fikirlerine saygı duyuyorum lütfen sizde benim fikirlerime saygı duyun1

Böyle konu açmak için çok mu düşünüyor konu sahipleri acaba !!!
Neden evlenilir? Kadınlar neden aciz Vs.vs
Bazı konulardaki genellemeler çok can sıkıcı gerçekten...

Ben bu yuzden hep derim kadinin kesinlikle ekonomik özgürlüğü olacak eve kapanmayacak daha ilk basinda esine para konusunda guvenmicek kendi de calisicak sonra o adamin ilk hatasinda gonderebilir yoksa cok zor baba evine hele bide cocukla geri donmek acizlik degil de caresizlik malesef

Kendi değerini bilmekle alakalı, kimse vazgeçilmez değildir. Tabii buna biz de dahiliz, kendini bulunmaz hint kumaşı sanmamak da lazım, ince bir çizgi var arada. Bir de maalesef kadınlarımızda erkeksiz yaşayamama sendromu var, halbuki hayat o kadar dar değil, biraz geniş bakış açısına sahip olmak lazım.

İsterseniz biraz sakin olalım, malum polemik vb yasak

Yazdıklarinda haklisin ancak bu duzelecek birsey degil. Hep bir bahaneleri var. Basi cekende cocugum var bahanesi. Cocuklusuda, cocuksuzuda, evlisi, bekarı aynı hepsi. Sevgiliyken dayak, hakaret gorup "nefes alamam onsuz." Diyende var. Erkek, kadından her konuda bir tık önde olmalı diyende var. Hatta bu forumdada var bizzat yazdigim cumleyi kuran.Ailesi gel bosan arkandayız dedigi halde adamdan vazgecemeyende var. Bazılarinın ruhu köle istedigin kadar hak tanı köle ruhlu o yapacak birsey yok. Bahane üretmek ve şikayetlenmek disinda birsey yapmazlar.Ama bazı kadınlarda var ki coluk cocuguyla imkansizliklar icinde imkan üretirler kendilerine. Bunlarında örneği çok.

İşte tam da bu konu bu yüzden gereksiz. Sanki bütün kadınlar acizmiş bütün kadınlar kör kütük aşıkmış gibi "biz kadınlar neden bu kadar aciz" diye genel bi konu açılınca dayanamıyorum. Sen ne yaşadın ne biliyosun da konuşuyosun derler adama. Her kadın bir mi her insan bir mi ya ?

toplumda kadının yerınden dolayı bazı kadınlar o şekilde
çaresiz
güçsüz
dayatılan düşünceyi kabullenme
yetıstırılme tarzına razı olan...

toplumun düşüncesının canı cehenneme! onlar ancak konusur... ama kendi eşiğine bakan olmaz.. kör olular kendılerıne.
umrum var ya? onun bile umrunda degıl
bu hayat benım!

kadına; kimse senden önemlı degıl unutma! önce sen

Kadın bari kadının dostu olsa. Belki bunlar azalır. Kocam ilgisiz diyene hemen akıllar veriliyor. Acaba kilo mu aldın, şöyle yap böyle yap. Kemiklerimize kadar işlemiz eziklik. Çocuk bakıyor, işte çalışıyor, kv memnun edeceğim diye uğraşıyor, kocasının çamaşırı, ütüsü, yemeği hala acaba neyi eksik yapıyorum diye düşünüyorum. Hayatı boyunca kocasının 10 katı iş yapıyor belki ama 10 da biri taktir görmüyor. Aldığı kiloları komşu kadınlar, kuzenler konuşuyor. Kızı aldatılıyor annesi " erkeğin elinin kiri" diyor. Çünkü o anne de rahatını bozmak istemiyor. Kızların evde baba tarafından tacizine bile bu ezikler göz yumuyor. Yeterki elalem duymasın. İş yerinde kadınlar da rahat vermiyor dedikoduyla mobbing le. Çalış diyoruz kadına. Onun Hakkı'nı işyerinde kimse savunmuyor. Hepimiz kafaları değiştirmedikçe hiç bir şey olmaz.

Ben konu sahibinin "aciziz" derken bütün kadınları genellediğini düşünmedim. Sadece, " bazi kadınlar neden bu kadar aciz" gibi bir cümle kurmak yerine böyle söylemiş kendinide içine alarak daha samimi olacağını dusunmustur.Ancak ters tepmiş. Herkesin üstüne alınması bana garip geldi.

Aynen ben de böyle düşündüm bazıları neden aciz ya da acizsiniz falan mı yazsaydı yani

Sevgilisinden dayak yiyen üniversite öğrencisi kız da var buraya yazan. dayak yediği eşinden düzelir diye 3 çocuk yapan da. Sözlü şiddetine katlandığı nişanlısı en sonunda terk edince burda aşk acısı çeken. Dayak yediği eşinden ayrılıp baba evine dönmüşken iki seni seviyoruma kanıp evine dönen.

3 çocuğu yapana kadar hiç mi dayak yemedi? Bir gecede mi yedi o dayakları. Bütün kadınlar stockholm sendromlu.

Ben kadınım ama aciz değilim !!
Ben bir kulum ancak bu şekil bir acziyeti kabul ederim!!

Gecen gün bir yazı okumuştum. Diyor ki;
Çocuklarınızı ısırarak poposuna vurarak ona zarar vererek ve onu sıkarak sevmeyin. Siz ona zarar veren bu hareketleri sevdiğiniz için yapıyorsunuz. Bebeginiz Büyüdüğünde kendisine yapılan tacizi şiddeti küçüklukten kalma bu bilinçle '' ama beni seviyor'' düşüncesiyle Öteler görmezden gelir soruna odaklanmaz es geçer. Çünkü gördüğü sevgi ısırma vurma can acitma şeklindedir. Onu zorla öpmeyin izin alın öpmek için. Zorla sarılmayın istemediği hareketleri sırf siz tatmin olasınız diye yapmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…