Arkadaslar biz kadınlar neden bu kadar aciz insanlarız?

genellemelerden kaçınmanızı tavsiye ederim. acizlik cinsiyetle alakası olan bir şey değil; bir şahsiyet sorundur. Ve benim 32 senelik tecrübem der ki, yaşamam dediğin hemen her şeyi yaşarsın. bu yüzden siz de bir gün bu forumda acziyet belirten kadınlarla aynı duruma düşebilirsiniz nokta

Valla kadinim hic de aciz degilim
Evliyim bir oglum var, esimin bir yanlisini gorursem tasi taragi toplar giderim, evimi tutarim bakicimi tutarim calisirim hayatima devam ederim
Kendime saygim var, tukururum adamin evine de arabasina da parasina da ,asla tamah etmem
Toplum baskisiymis bilmemneymis bana viz gelir, bile isteye bana yanlis yapan adamla oturmaya devam edersem onursuzum demektir

Katılıyorum,haksız değilsiniz..Sadece evlilikleri bahane edenler var çünkü daha geçen gün 10-15 kişiyle aldatılıp,dayak yiyen kız unutamıyorum diye konu actı..

Ben ilk üye olduğumda kadınların bu kadar onursuz gurursuz olmasına çok şaşırmıştım.Bu hem toplum yüzünden hemde kişilik yapısı bence..

Buarada gerçekten zor durumda olup çıkış bulamayan kadınları dışında tutuyorum(gerçi herzaman çıkış vardır isteyene ama herkes cesaret edemez)

Onun başına hiçbirzaman gelmicek çünkü bunlara katlanmayı seçen aciz kadınlar sınıfında olup "kader kurbanı" psikolojisini seçmicek zaten..zaten kurban psikolojisindeki insanlar farkındalıksız insanlardır ,onlardan gelecek yorumlarda sizin ki gibi olur anca :)

Genelde elinde işi gücü olmayan kadınlar boyun eğiyor. Kadınlar eğitim gördükçe, meslek edindikce bu acizlik azalır. Ben artık kadınların eskisi kadar aciz olmadığını görüyorum.

Burada açılan konularda iş güç sahibi memur vs olanlar bile kendinde yeteri kadar güç bulamıyor. Sadece meslek edinmek yetmiyor. Eğitim çok önemli. Acizlik bence biraz karakterle alakalı.

Genelde elinde işi gücü olmayan kadınlar boyun eğiyor. Kadınlar eğitim gördükçe, meslek edindikce bu acizlik azalır. Ben artık kadınların eskisi kadar aciz olmadığını görüyorum.
Burada açılan konularda iş güç sahibi memur vs olanlar bile kendinde yeteri kadar güç bulamıyor. Sadece meslek edinmek yetmiyor. Eğitim çok önemli. Acizlik bence biraz karakterle alakalı.

peki bir doktor, eşinden şiddet görüyor, çocuk falan da yok.
neden boşanmaz?

ben düşünüp düşünüp akıl erdiremiyordum.
sonra burada mı emin değilim biri bir araştırmadan bahsetti. eğitimli maddi gücü yerinde kadınların çoğu da özellikle şiddet durumunda dışarı yansıtmamayı seçiyormuş. Hani ortamlarda xxx de şiddet görüyormuş demesinler diye.

yani buradaki örneklerin hepsinde aciziyet yok, her örneğin kendi altyapısı farklı.

Demek istediğimi anlamadan konuşuyorsun. Kadın aciz değildir. Onu acizliğe sürükleyen durumlar vardır. Mesela çocukların sorunluluğunu sadece anne almak zorundadır topluma göre. Baba şiddet uygular kadın boşanamaz çünkü onu çok daha zor bir hayat beklemektedir. Onun aciziyeti midir bu yoksa erkeğin mi. Yoksa kızının arkasında durmayan ailesi mi. Kadın hep çaresiz bırakılmaya çalışılır bu ççaresizlik çoğu kadının kocasına düşkünlüğünden aşkından değil. Ha şiddete rağmen kocası olmadan yapamayan ille de erkeğimin gölgesi yeter diyen aciz kadınlar da başka tabi. Durumdan duruma değişir. Biz kadınlar neden bu kadar aciziz demek ne kadar doğru benim rahatsızlığım bu yönde.

Zaten genelde diye eklemiştim. Karakter de var işin içinde elbette.. Ama ne zaman kadınlar maddi gücünü kazandı, bu aciziyet azaldı.

Evet bu söylediğiniz çok doğru. Mesleği olmayan kadınlar çaresiz kalıyor. Ama günümüzde kadınlar gerçekten kendilerini o durumlara düşürmüyor. Daha bilinçliyiz çok şükür.

şahsım adına hiçde aciz değilim nedenmi çünkü ekonomik özgürlüğüm var,asıl bu durumu bilen erkek aciz oluyor.erkek bir tık önde de değil ben çalışıyorsam ben öndeyim tıklamakla bitmez ,hem ev kadınıyım hem iş ,hem çocuğuma anne hem eş,şuan boşanmış olsam düzenim baba yokken aynı şekilde devam eder eksiksiz sadece çocuğumun düzeni bozulur ama eşim için aynı durum söz konusu değil yıllarca evlenmeden durabilirmi hayır,ama kadın yıllarca çocukları için evlenmeden durur,erkek sadece çalışıp eve para getiriyor , bakıma muhtaç dır erkek ,1 hafta yalnız bırak o eve girilmiyor .ama kadın öyle değil ,çok şükür mutlu bir evliliğim var Allah bozmasın her kadının kesinlikle ekonomik özgürlüğü olmalı başka söze gerek yok ,kadın çalışıyorsa hiç bir şekilde mağdurda olmaz muhtaç da nokta.

boyle zor durumlarin icinde kalmis, bir sebepten dolayi ayrilmayan ya da ayrilamayan kadinlari acizlikle suclamayi dogru bulmuorum.
oncelikle bu kadinlarin yasadiklarini ve yasamak zorunda birakildiklarini bilmeden konusmak cok kolaydir. ayrilirim, calisirim, ev kurarim, cocuguma da bakrim, pasalar gbi de yasarim vs demekle olmayabilio o isler. hicbir dis etkenin olmadigi bir hayat yasiorsaniz mumkun olabilir belki ama cevredeki insan faktorleri de devreye girio.
mesela araba kazasi nasil yaparlar, nasil bu kadar dikkatsiz ya da sorumsuz olabilio insanlar die genelleyebilir misiniz? elbetteki dikkatsizlikten ya da sorumsuzluktan kaza yapanlar vardir ama bir de kontrol edemediginiz karsi taraf faktoru var. onlarin yaptiklari hatalar da sizin kaza gecirmenize sebep olabilio.
evlilik de buna benzio bence, belki kadin tek basina mucadele edip, hayatini idame edebilecek guce sahip ama psikopat bir koca var korktugu, kimse savcilik var polis var bilmem ne demesin, koruma altindaki kadinlarin olduruldugu haberleri az mi ulkemizde?! ya da kendi ailesinden bile ayrildigi icin tepki goren, ev acmasina karisilan kadinlar var. bu ornekler o kadar uzar ki... daha yeni burda aslinda cok guclu oldugunu gordugum sevilen uyelerden birinin ayrilma surecinde yasadiklarini okuduk konu konu. kadin herseye gogus germeye hazir ama kendisine hukmedebilio insan da ya diger insanlara? diger insanlarin kendisine zarar vermesini, onunde durmasini engelleyebilio mu? hersey ben yaptim, oldu, bittiyle olmuo maalesef. kimi bu sureci daha az engel ve sarsintiyle atlatirken, kiminin o kadar mucadele etmesi gerekio ki ne derman kalio ne istek...
o yuzden bence boyle kadinlarimizi bir de biz "aciz" die yaftalar da anlamaya calismazsak zaten daha ne bekleyebiliriz ki bu sikintilari yasatanlardan...

Yazdığınız herşey bu toplumda kadını aciz duruma düşürmek ve 2.sınıf insan kategorisine sokmak için yapılıyor zaten bu konuda hemfikiriz.Bu ülkede kadınların üzerine korkunç yükler yüklendiği konusunda da..ama şunu hayatta unutmamak lazım.başımıza gelenler bizim izin verdiklerimizdir.Kadın şiddet görüyor vay efendim çocuk yapsam düzelir mi? Kocası hizmetçi yerine koyuyor,karısıyla çocuğuyla ilgilenmiyor , elalem ne der baba evine dönersem? Hiç durmadan çocuğun yanında hakaret kavga, ama çocuğum babasız kalmasın.Ünlü bir terapistle konuşmuştuk bunların hepsi kadının kendi cesaretsizliğinin ve bağımlılığının bahaneleri..bizin toplumda kadınlar cocukluktan itibaren koca bulma,çocuk yapma üzerine yetiştirildikleri için kocalarına bağlı değil bağımlılar..boşanıncada yaşama amaçları bitiyor.Bunu yapanda yine anneler kadınlar..o erkekleri yetişten anneler değil mi? Gelinine hizmetçi muamelesi yapan? Bizde suçsuz değiliz.

Ben 48 yaşında psikopat kocasından cesaret edip boşanan ve arkasında hiç kimse olmayan bir ev hanımı tanıyorum şuan türkiye piyasasında parmakla gösteriliyor,siyasetten iş dünyasından tanımadığı kimse yok..48 den sonra çalışmaya başlayan bir ev hanımından bahsediyorum..ve çok zor günler geçirdi..isteyen kadınlar yapıyor.alıyor cocugunu sığınma evine gidiyor,yeni bşr hayata işe başlıyor..

Hadi bunların hepsi evliler içindi boşanma olayı daha zor.Başlıklara bakın..tüm kadınlar neredeyse erkeklere yapışmış durumda..sevgilim kolumu sıktı,hakaret edşyor ilgisiz,ama çok seviyorum ayrılamam onsuz yasayamam..Bu acizlik değildir de nedir? Sonra bu kadın evlenincede evlilik bahanesi oluyor.

Gecenlerde bir üye aylar evvel güya ayrıldıgı(ama baglantıyı koparmamıs ayrılık yalan yani) yıllarca bunu 10-15 kızla aldatan,döven ,eski(!) erkek arkadası için "unutamıyorum çok seviyorum bla bla ama ailem izin vermez artık evlenmemize" diye baslık acmıs.Hala evlenmeyi düşünüyor.insanın onuru gururu kaldırsa midesi kaldırnaz yahu..herseyi bile isteye evlenip hemencecij cocuk yapıp,evde oturup,tüm hayatlarını boşanmama bahanesi olarak çocuğu öne sürerek ve çocuğa en büyük kötülüğü yaparak geçiriyorlar.Bu verdiğim örnekler toplumun %90 dan fazlası..Bunlar acizlik değil mi sizce?

Afedersiniz bende köpek gibi aşık oldum.hemde çok zor begenen,hoslanamayan bile biriyim.3,5 yıllık ilişkiden sonra aynı eve çıkmışken hiç bilmediğim bir ülkede ondan ayrılıp ayrı bir hayat kurdum.ve severek ayrıldım.çünkü doğrusu buydu.Buna cesaret edebilmek gerekiyor yoksa şartları onu bunu sevgiyi bahane edersin de edersin..şartları biz yaratırız.ayrılmasaydım şuan aynı evde mutsuz birbirimizi yiyor olacaktık ve mutsuz olacaktım.Burdada konu acacaktım ben ne hayallerle geldim,çok mutsuzum,dilini dahi yeni öğrendiğim kimseyi tanımadığım ülkede sıkıştım kaldım diye..benim tercihim bunu yasamamaktan yana oldu..

Konu sahibinin bahsettiği işte bunlar..

kesinlikle öyle. insanlar zannediyo ki kocasını çok seviyo ondan boşanamıyo. insanlar çevreden dedikodudan baskılardan dolayı bunalıyo. kadına verilen değer böyle olmasa o kadar hakaret dayaktan sonra hangi kadın o evde çile çekmeyi göze alır ki

konu sahıbı.. tespıtın hem dogru hemde yanls bnce.. kmse bılemezkı o kadının kıme ne ıcın katlandıgı sabettgnı.. hayat herkese esıt sartlarda yasam kosullaı sunmuyor malesef,, ama kesnlıkl bı bayanın ayakları ustunde durması gerektgnı dusunenlerdenım.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…