- 16 Kasım 2015
- 3.317
- 3.843
- 53
- Konu Sahibi Hayalimde11
-
genellemelerden kaçınmanızı tavsiye ederim. acizlik cinsiyetle alakası olan bir şey değil; bir şahsiyet sorundur. Ve benim 32 senelik tecrübem der ki, yaşamam dediğin hemen her şeyi yaşarsın. bu yüzden siz de bir gün bu forumda acziyet belirten kadınlarla aynı duruma düşebilirsiniz noktaBakıyorumda forumlara kadının görmedıgı sıddet ve ezıyet kalmamış ve hala acaba düzelirmi diyo?
Hala sevıyorum ayrılamam diyor ve bunu gören erkekte.. Öyle havalar giriyorkı düzelecegı varsada düzelmiyor .. Biz kadınlar neden böyleyiz neden bu kadar iradesisiz ben anlamıyorum herkez ayrılık yasıyor Eger haklı olduğunu düşünyorsan neden kendini ezdırıyorsun dimi ama? Tas yerinde ağırdır seni kaybetmeyı düşünen insanı kazanmaya calısma ..Kacan kovalanır .. Bu erkekleri biz bu duruma getirdik bence .. Bilmiyorum haksızmıyım ama? Forumda görünce sinir oluyorum biz bu kadar degersizmıyız?
Bakıyorumda forumlara kadının görmedıgı sıddet ve ezıyet kalmamış ve hala acaba düzelirmi diyo?
Hala sevıyorum ayrılamam diyor ve bunu gören erkekte.. Öyle havalar giriyorkı düzelecegı varsada düzelmiyor .. Biz kadınlar neden böyleyiz neden bu kadar iradesisiz ben anlamıyorum herkez ayrılık yasıyor Eger haklı olduğunu düşünyorsan neden kendini ezdırıyorsun dimi ama? Tas yerinde ağırdır seni kaybetmeyı düşünen insanı kazanmaya calısma ..Kacan kovalanır .. Bu erkekleri biz bu duruma getirdik bence .. Bilmiyorum haksızmıyım ama? Forumda görünce sinir oluyorum biz bu kadar degersizmıyız?
Allah aşkına boş konuşma ya. Kadının 2- 3 çocuğu var nasıl boşansın kolay mı tek başına çocuk büyütmek. İnsanlar burda sıkıntısını paylaşıyo kadının iradesizliğini nerden çıkarıyosun çok mu meraklı şiddet görmeye o kadın. Çocukları için toplum baskısı yüzünden katlanıyor. Ordan konuşmak kolay tabi. Başına gelmeden anlayamazsın.
Genelde elinde işi gücü olmayan kadınlar boyun eğiyor. Kadınlar eğitim gördükçe, meslek edindikce bu acizlik azalır. Ben artık kadınların eskisi kadar aciz olmadığını görüyorum.
Genelde elinde işi gücü olmayan kadınlar boyun eğiyor. Kadınlar eğitim gördükçe, meslek edindikce bu acizlik azalır. Ben artık kadınların eskisi kadar aciz olmadığını görüyorum.
Burada açılan konularda iş güç sahibi memur vs olanlar bile kendinde yeteri kadar güç bulamıyor. Sadece meslek edinmek yetmiyor. Eğitim çok önemli. Acizlik bence biraz karakterle alakalı.
Demek istediğimi anlamadan konuşuyorsun. Kadın aciz değildir. Onu acizliğe sürükleyen durumlar vardır. Mesela çocukların sorunluluğunu sadece anne almak zorundadır topluma göre. Baba şiddet uygular kadın boşanamaz çünkü onu çok daha zor bir hayat beklemektedir. Onun aciziyeti midir bu yoksa erkeğin mi. Yoksa kızının arkasında durmayan ailesi mi. Kadın hep çaresiz bırakılmaya çalışılır bu ççaresizlik çoğu kadının kocasına düşkünlüğünden aşkından değil. Ha şiddete rağmen kocası olmadan yapamayan ille de erkeğimin gölgesi yeter diyen aciz kadınlar da başka tabi. Durumdan duruma değişir. Biz kadınlar neden bu kadar aciziz demek ne kadar doğru benim rahatsızlığım bu yönde.Onun başına hiçbirzaman gelmicek çünkü bunlara katlanmayı seçen aciz kadınlar sınıfında olup "kader kurbanı" psikolojisini seçmicek zaten..zaten kurban psikolojisindeki insanlar farkındalıksız insanlardır ,onlardan gelecek yorumlarda sizin ki gibi olur anca :)
Zaten genelde diye eklemiştim. Karakter de var işin içinde elbette.. Ama ne zaman kadınlar maddi gücünü kazandı, bu aciziyet azaldı.Burada açılan konularda iş güç sahibi memur vs olanlar bile kendinde yeteri kadar güç bulamıyor. Sadece meslek edinmek yetmiyor. Eğitim çok önemli. Acizlik bence biraz karakterle alakalı.
Evet bu söylediğiniz çok doğru. Mesleği olmayan kadınlar çaresiz kalıyor. Ama günümüzde kadınlar gerçekten kendilerini o durumlara düşürmüyor. Daha bilinçliyiz çok şükür.Genelde elinde işi gücü olmayan kadınlar boyun eğiyor. Kadınlar eğitim gördükçe, meslek edindikce bu acizlik azalır. Ben artık kadınların eskisi kadar aciz olmadığını görüyorum.
Demek istediğimi anlamadan konuşuyorsun. Kadın aciz değildir. Onu acizliğe sürükleyen durumlar vardır. Mesela çocukların sorunluluğunu sadece anne almak zorundadır topluma göre. Baba şiddet uygular kadın boşanamaz çünkü onu çok daha zor bir hayat beklemektedir. Onun aciziyeti midir bu yoksa erkeğin mi. Yoksa kızının arkasında durmayan ailesi mi. Kadın hep çaresiz bırakılmaya çalışılır bu ççaresizlik çoğu kadının kocasına düşkünlüğünden aşkından değil. Ha şiddete rağmen kocası olmadan yapamayan ille de erkeğimin gölgesi yeter diyen aciz kadınlar da başka tabi. Durumdan duruma değişir. Biz kadınlar neden bu kadar aciziz demek ne kadar doğru benim rahatsızlığım bu yönde.
kesinlikle öyle. insanlar zannediyo ki kocasını çok seviyo ondan boşanamıyo. insanlar çevreden dedikodudan baskılardan dolayı bunalıyo. kadına verilen değer böyle olmasa o kadar hakaret dayaktan sonra hangi kadın o evde çile çekmeyi göze alır kiBu yorumun altina imzamı atarım...cūnkū boşanma sonrasinda sadece kadına cevre baskısı uygulaniyo ve bekarkenki bakıs açısıyla bakılmıyo.. Dolayısıyla kadınlar boşanma korkusu yaßįyo...Cogu kadın aslinda kocasını cok sevdigi icin degil de cevre baskısı ve 'dul kalınca bundan daha iyisini bulamam' korkusuyla bosanamiyo, evliliklerinde de aciz hissediyo...yani kadınlara bőyle hissettiren kokuşmuş zihniyetler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?