Arkadaşlar bu konuda bir bilginiz var mı?

Şu ssk konusunda bir saçmaladılar ki..o kadar olur..
ısteğe bağlı ödemeye, ayrı bir sistem geldi..saçmalık saçmalık..

arkadaşlar artık ssk-emekli sandığı-bağkur ayrımı kalmadı. hepsi sgk. 1 ekim 2008 sonrasında 18 yaşını dolduran kız çocukları yararlanamıyor diye biliyorum ben. eğer sizin 2008 öncesinden babanızın üzerinden sağlıktan yararlanıyorsanız olması lazım .yalnız bir ara ünv mezunu kızların 25 ten sonra hiç bir şekilde sağlık yardımından yararlanamayacağı söylenmişti. bu yasalaştıysa bundan dolayı olabilir

arkadaşlar artık ssk-emekli sandığı-bağkur ayrımı kalmadı. hepsi sgk. 1 ekim 2008 sonrasında 18 yaşını dolduran kız çocukları yararlanamıyor diye biliyorum ben. eğer sizin 2008 öncesinden babanızın üzerinden sağlıktan yararlanıyorsanız olması lazım .yalnız bir ara ünv mezunu kızların 25 ten sonra hiç bir şekilde sağlık yardımından yararlanamayacağı söylenmişti. bu yasalaştıysa bundan dolayı olabilir

Valla canım hastaneye gidince başhekime çıkıp sorucam bakalım ne olucak size anlatırım olanı.

Kızlar merhaba size birşey danışmak istiyorum aranızda bu konuda bilgisi olan mutlaka vardır..Ben 1 yıldır çalışmıyorum 22 yaşındayım ve çalışmadığım için sigortam yok bekar bayanların evlenene kadar babasının sigortasından bakıldığını bildiğim için geçen hafta hastaneye gittim ama oradaki görevli sigortamı babamın üzerine geçirmem gerektiğini söyledi..Neyse abim bunu yapmak için sigorta müdürlüğüne gitmiş orada bi memur artık evlenmemiş bayanların babasının sigortasıyla muayene olmayacagını bu kanunun kalktığını söylemiş ben çok şaşırdım acil doktorada gitmem gerekiyo paralı muayene olsam ilaçlar bir sürü para tutucak ne gerek var diye canım sıkıldı varmı bu konuda bilgisi olan arkadaşlar??

ben 23 yaşındayım sigortamda yok
ama babamın sigortasından yaralanıyorum..

sana yanlış bilgi vermişler

walla benim bildigim evlenene kadar baba herturlu kızından sorumlu..
erkek için yas sınırlaması var ama bayan için yok diye biliyorum..
geçenlerde bana da annem aynı lafı etti olur mu öyle şey ben evli değilim dedim de ondan sonra araştırdı evlenene kadarmış dedi..
ama devlet bu..bugün böyle der yarın başka..

artık o kuralı değiştirdiler.. kız ve erkek çocuk 18 yaşına kadar anne babasının sağlık güvencesinden yararlanabiliyor.. hükümetin muhteşem icraatlarından bir tanesi...

üniversite okursan devlet karşılıyor öğrenci olman gerekiyor
mağlesef bu yeni yasa ya evleneceksin kocana geçecen ya da üniversite okuyacaksın ama onun sınırıda 25 yaşına kadar sınırı var...
yazıklar olsun maffettiler her şeyi ya
sadaka gibi emekli zammı yapıyorlar,neymiş tüm emeklilere dediler,
memur emeklilerine zam yapmadılar %2.5 zamla terkedildik...
kriz teğet geçti, yola devam,hamdolsun....

canım kesinlikle yararlanırsın.. yararlanan bir sürü insan var bu durumu emsal gösterebilirsin.. evlenmediğin sürece bu senin hakkın

cnm bnm babamda bagkur emeklisi ltfn böle şey olurmuyaa öle olsa 18indeki tüm kızlar muayene olamazdı babadan..atmıs ordaki memur bence benmde gerekti yaptırdmm..

internette arastirdim da biraz soyle diyor
1 ekim 2008den sonra gecerli olan yasaya gore
işten çıkmış veya boşanmış kız çocuğu okumuyorsa 18 yaşını, lise öğreniminde değilse 20 yaşını, yükseköğrenimde değilse 25 yaşını aşmışsa tekrar ana-babasından sağlık yardımı hakkına sahip olamayacak.

buna gore anladigim kadari ile sen isten cikmis oldugun ve okumadigin icin ve de 18 yasindan buyuk oldugun icin yararlanamiyorsun

soyle de bir sey varmis
''Hem çalışanlar hem de emeklilerin kız çocukları için geçerli olacak bu sağlık yardımından yararlanmama sorunsalı 1 Ekim 2008 tarihinden itibaren bıçakla kesilir gibi devreye girmeyecek. Kız çocukları şu anki mevzuatta sahip oldukları sağlık yardımı hakkını 1 Ekim 2008 tarihinden sonra da durumlarında değişiklik oluncaya kadar sürdürebilecekler.''
durumu ornekle aciklamislar
Örneğin; memur Bahattin Bey’in kız çocuklarından 22 yaşındaki Banu Hanım öğrenimine son verdikten sonra 6 Ekim 2008 pazartesi günü başladığı işten 31 Ekim 2008 günü ayrılıyorsa tekrar babasından dolayı sağlık yardımına sahip olamayacak. Buna karşın Bahattin Bey’in çalışmayan 26 yaşındaki diğer kızı Meral Hanım sağlık yardımını almaya devam edecek.'

yani diyor ki devletimiz Banu kizimiz gibi bosuna kasmayin aman bir is bulayim aileme destek olayim oturun Meral hanim kizimiz gibi ailenizin dizinin dibinde o zaman biz size bakariz. ne sacma bir sey yaaaa

Son düzenleme:
hak kapsamindan cikartilip da tekrar girmek isteyenler icin de soyle bir cozum onermisler

Sağlık yardımı kapsam dışına çıkartılan kız çocuklarının bu hakka tekrar sahip olması bedelini ödemelerine bağlı olacak. Bu durumdaki kız sayısı birden çok olanlar kızlarının GSS’den yararlanmaları için gelirlerine göre bu rakamların kız sayısı kadar katını ödeyecekler.

ıçinde yaşadığı ailenin fert başına düşen aylık gelir miktarı asgari ücretin üçte birinden az olan aileler bu durumdaki kız çocukları için bedel ödemezken, fert başına düşen aylık gelir miktarı;

Asgari ücretin üçte biri ila asgari ücret arası kadar olan ana-babalar asgari ücretin üçte birinin yüzde 12’si kadar (638,70 x 1/3 x 0,12 = 25,55 YTL) ;

Asgari ücretle asgari ücretin iki katı kadar olan aileler asgari ücretin yüzde 12’si kadar; (638,70 x 0,12 = 76,64 YTL)

Asgari ücretin iki katından çok geliri bulunan aileler asgari ücretin iki katının yüzde 12 ‘si kadar GSS primi ödeyecekler. (638,70 x 2 x 0,12 = 153,29 YTL)

Back
X