Arkadaslar bu kürt türk sacmalıgı ne zaman bıtecek?

Var öyle seyler bende lazları hıc sevmıyorum yada bana hep kotusu denk geldı ..İnsan bır kaçından darbe alınca genel anlamda hepsinden coguyo
Ne yazık ki o soğuma olayı var. Bende de Kürtlere karşı var şimdi yalan yok. Buradaki insanlardan üzerine alınan çıkmasın lütfen ben başıma gelenden bahsediyorum. Terör olaylarından tut başka şeylere kadar, e bir de kötüleriyle gerçek hayatta karşılaşınca insan doğal olarak antipati duyabiliyor. Tabi karakter çok başka bişey.

Türk kürt ayrımını saçma buluyorum. Herkes insan sadece kullandıkları dil farklı bunda bu sıkıntı göremiyorum.

haklısın valla bende su lazlardan cok darbe aldım nısanlımda lazdı ama düşman basına :\ sımdı hepsınınden nefretmı edeyım yanı heryerın ıyısı kotusu var

Allah herkezı ıyı ınsanlarla karşılaştırsın ne dıyım

haklısın valla bende su lazlardan cok darbe aldım nısanlımda lazdı ama düşman basına :\ sımdı hepsınınden nefretmı edeyım yanı heryerın ıyısı kotusu var
Evet nisanlin kötü bi laz çıkmış olabilir. Ama herkesi aynı kefeye koymamak gerekir. Eniştem var laz mesela çok temiz bir insan

Bende bunu diyecektim antep kürt ama en kürt olmayan insanların olduğu bir şehir :) hatta yanlışmı gördüm diye iki kez okudum konuyu:)

Bu konu siyasete dönerse kapanır.

Çocuktan emin değil mi halan. Siyasi, ideolojik, yasam felsefesi, dini, dili nedir ne değildir bilmediği biriyle mi sözlendi.
Çocuk nasıl fikir değiştirecek ki. Halan emin olmadığı ve yeterince tanımadığı biri ile neden sözlenmiş.

Türk-Kürt meselesi yoktu ta ki 10-15 sene öncesine kadar. Ne yaparsan yap kafalarda ki bu yapılanmayı artik yok edemezsiniz.

Konu sahibi korkmayın. Pkk yanlısı artık Türk Kürt laz çerkez farketmiyor. İçimizde heryerde o şerefsizler artık. O yüzden şerefsiz olmasın iyi insan olsun merhametli insan olsun yeter. Kırmızı noktam benim de şerefsiz hain olmamasıdır. Ama antep çok cici insanların olduğu gayet güzel bir memlekettir. Benim tanıdığım insanlar kadarıyla bilgim bu yönde

bende öyle bılıyorum hayılrısı olur ınsallah

Cok tanımıyoruz halam emın aynı unıversıtede okumuşlar sonra gorusmusler falan sonuçta kendı bır karar verdı ve bızde ona guvenıyoruz

her doğu karadenizli laz olmadığı gibi (gerçek laz sayısı olarak 10-15 bin gibi rakamlar veriliyor)
her antepli de kürt değil antepin "oğuzeli" diye ilçesi var, adı oğuzeli olan ilçenin kürt yerleşimi olmayacağı aşikar, adı üstünde türkmen obası.
ben türkmenim, hemen her türlü insana karşı kendi yaşam ve tecrübelerimden gelen fikirlerim var ancak bunları genellemenin bir faydası olmayacaktır.
öte yandan kürt birisi ile evlenir miydim, bilemiyorum -ki ben vicdani redçiyim hiiiiiiiç militarist, milliyetçi filan bir insan değilim. alakam bile yok.
Buna karşın yine de tereddütlerim olurdu, çok aşıksam belki. değilse düşününce, adamın ait olduğu toplum büyük oranda eli silahlı bir örgütü ya destekliyor ya da en azından kalben sempati duyuyor ya da hiç değilse diliyle bile lanetlemiyor. Bense her ne kadar devlet aşığı birisi olmasam da o kadar da uzun boylu değil, en kötü devlet bile devlettir, terörü savunacak halim yok burada.
Ve bu konu -2000lerde yatışmıştı malum- korkarım önümüzdeki günlerde çok çok çok socak bir konu olacak.
Ben karakter olarak apolitik olamayan bir insanım işte bu nednele sıkıntı yaşardım.
Oysa öyle insanlar var ki bomba mı patlamış, sokağa çıkma yasağı mı varmış, insanlar mı ölmüş ne olmuş umrunda değil. Onun için salonun perdesinin rengi önemli. İstediği perdeyi bulamazsa uyuyamaz (örnek olarak veriyorum bunu ve eleştirmiyorum da, hepsi karakter meselesi) bense hiç bu karakterde olmadığımdan, aksine öcalanın kitaplarından girip, diyarbakır cezaevinden çıkıp, türkmen-türk soyumla bitireceğimden, kısacası siyasi-ideolojik fikirlerim olduğundan bizim evde çarşı karışır...o stresi göze almazdım. çocuk yetiştirmek de apayrı bir stres olurdu.
deidğim gibi bu tür taraklarda bezi olmayan insanlarsa güzel güzel geçinebilir.
bu konu biter mi dediğniz noktaya da yukarıda değindim bu konu bitmeyeceği gibi önümüzdeki yıllarda daha sıcak bir konu olacak, gidişat öyle...

Cok tanımıyoruz halam emın aynı unıversıtede okumuşlar sonra gorusmusler falan sonuçta kendı bır karar verdı ve bızde ona guvenıyoruz

O zaman geri kalan durum kimseyi ilgilendirmez sanki.
İkisinin kararı.
Birbirlerinden de eminseler sıkıntı yok.
Siz niye bunu dert edindiniz ki?

eşim antepli...ben türküm o bildiğiniz kürt..ama bizim oraya gideken annesi ve babasının ödü kopmuştu..dağlık bir bölgeden geçiyoduk ve sıkı sıkı tembihlediler bizi gece sakın geçmeyin buralardan,it(terorist) vardır burada diye:)
demem o ki,antepliler teroristi sevmez, terörü barıtmazlar ve çok samimi söylüyorum,benden daha milliyetçiler..
ben evlenene kadar evin içine bayrak asanı görmemiştim:)

ben sanmıyorum zaten oyle bır aıle degıl gıbı:)

G.Dogu cok karmasik anlasilmaz bir bolge. Kardesler arasinda bile zitliklar var. Bir kardes tamamen vatan aşkıyla yasarken digeri cocuklariyla beraber dagdadir.
Bir kuzen polis olmak icin cabalarken,digeri terorist olmayi secmistir/gebermistir vs..
Ailenin icine girip iyice kaynasin bence. Kalbinde en ufak bir sempatizanlik varsa s.ttif cekilmeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…