Lekeler, Çiller Arkadaşlar bu sene korunmama rağmen gereğinden fazla yandım ve soyuldum. Leke kalmaması için ne yapmam lazım?

Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları

tuzlulimooon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2019
20
8
36
28
Her iki omuzum ve sırtım böyle ve leke kalmasından çok korkuyorum. Eğer leke kalırsa kafayı yerim çok takıntılıyım çünkü. Yardım edin lütfen. Ne yapiyim ne sürmeliyim fikirlerinizi bilgilerinizi paylaşır mısınız?
EF719C50-EA40-4D13-9A58-2C5253611198.webp

Her iki omuzum ve sırtım böyle ve leke kalmasından çok korkuyorum. Eğer leke kalırsa kafayı yerim çok takıntılıyım çünkü. Yardım edin lütfen. Ne yapiyim ne sürmeliyim fikirlerinizi bilgilerinizi paylaşır mısınız?Eki Görüntüle 2298253
Leke kalkmaz merak etmeyin benim de oldu aynısı deriniz soyuluyor ve eski deriniz gibi oluyor

Hic merak etmeyin birseycik olmaz. Ben hep yaniyorum boyle:) hatta gecen sene yuzum yaniktan kabuk baglamisti. Ki kabugun ustune de yanmistim. Ona ragmen iz falan kalmadi:)
Yine de bir eczaciya sorun krem versin hem rahatlatma hem iz icin

Leke kalmaması için ordaki koyu renkteki deriniz soyulana denk güneşe direk maruz bırakmayın kısakollu giysiler giyin kantaron yağı sürün(yağıda gece sürmeye gayret edin gündüz sürdüğünüzde güneşe çıkmayın

Gunes alerjili bunyeme bir kasinti hissi geldi fotografinizi gorunce:) Iyi korunmama ragmen demissiniz ama hangi gunes kremini kullandiniz ki? Bu goruntu hic saglikli degil ve okudugum kadariyla da insanlar bu tur yaniklari cok hafife aliyorlar. Bu beni sasirtti dogrusu. Derinin dis katmani sonradan duzelse bile ic katmanlarinda olusan zararlari bilemeyiz. Cildinizin o hale gelmesi bir gunde olacak birsey degil. Olan olmus ama bence bundan sonra gunesin isinlarindan o bolgeyi korumaniz en mantiklisi. Izi gecer yazilmis umarim gecer.

Özellikle öğle saatlerinde güneşe çıkmamak cikilirsa gölgede durmak veya ince kıyafet, şapka vs şeylerle cildi korumak o da mümkün değilse 50 faktör güneş kremi sürmek 2 saatte bir yenilemek öneriliyor. Yıkanmış temiz cilde sürmek de kremin etkinliğini artırıyor. Bende güneş alerjisi var hafife alamiyorum o nedenle ama sabah krem sürüp akşama kadar güneşlenenleri görüyorum öyle yapmayın lütfen demeye geldim. Ben yanıyorum hemen yanık kremi sürüyorum. Soyulacak kadar yandigimda doktorun verdiği solusyonu sürdüm leke konusunda yardımcı olamayacağım malesef :(

Kesinlikle kantaron yağı derim..kendimiz yapiyoruz surekli bulunduruyoruz yanimizda.Bu sene eşimi onunla kurtardim deniz yanigindan acayip yanmıştı...Gecmis olsun

Nemlendirirsen bir süre sonra kese yaptırırsan geçer. Medicasol diye bi krem var çok uygun mu bilmiyorum, her şeye sürüyorum, gece sürmelisin ama. en güzeli doktora gitmek.

İz kalır mı bilmem de korunsanız böyle olmazdınız. Bir kere öğle saatinde hiç bir şekilde güneşe çıkılmayacak. 15-16dan sonra da yüksek koruma faktörlü krem sürülüp çıkılırsa hiç bir şey olmaz. Ben böyle bembeyaz kalıyorum.

Back
X