Arkadaşlar bu sigara denen illetle başa çıkamıyorum,bana yardım lütfen :(

ne kadar oldu senın bırakalı ben bugun bıraktım karar verdım 9:40 tan berı ıcmıyorum,ıcmıcemde yapamam bunu.bırbırımıze destek olalım guc verelım yenelım sunu ya
kafada karar vermek önemli olan canım, bugünden itibaren içmiceksin ozaman sen de.
en fazla fazladan 1-2 kilo alırsın bişeyler yersin sürekli.
kendimize zarar verdik şimdiye kadar ama masum bi bebeği ömür boyu etkilicek bi zarara sebep olmaya içimiz elvermez.

hamile kalırsam asla içmem diye şartlandırdım kendimi kolay oldu bırakmam. yeter ki bebeğime sağlıkla kavuşayım.

canım ben size illa yapın demiyorum ki
ben hamile de değilim sigara da içmiyorum ama sigara bağımlısı çok tanıdığım var.
ben sadece tanıdığımın bana dediğini paylaştım.
sigara 1-2 tane içseniz de zararı elbet olur.
madem öyle hiç içmeyin.

bende bıraktım hemde öğrendiğim günün akşamı kıyamadım ya rabbim bi mucize vermiş düşünsenize bebek bebek diyip yıllarca kahrolan insanları bu illet öyle birşeyki düşüğe sebeb oluyo bebek gelişimini engelliyo..her nefeste bebeğe oksijen gitmiyo biliyosunuz dimi onu kafanıza yerleştirin..bence birden bırakmak oluyo ben 10 yıllık tiryaki olmama rağmen başardım ama bazen ara ara rüyamda içtiğimi görüyorum nasıl bir vicdan azabı çektiriyo rüyada olsa içtiğime üzülüyodum..beyinde bitiyo kızlar şimdi eşim içiyoo okadar tiksiniyorumki kokusundan nasıl içiyomuşum diyorum..her aklınıza geldiğinde bişeyler yiyin için boşverin kiloyuda bebişler daha önemlii....

canım benım ınanılmaz mutlu oldum bu kararından dolayı..umarım dun ve bugun hıc ıcmemıssındır..

ben formunu takıp edıcem..ıstersen ozeldende yazabılırsın..

kolay olmuyor elbette bu zıkkımı bırakmak..bende çok tiryaki olmasam da günde 6-7 adet içerdim..ama hamile kaldığımı öğrenir öğrenmez bırakacağım derdim..öyle şartlamışım ki kendimi öğrenir öğrenmez bıraktım tam 12 gün oldu..arada aklıma geliyor elbet hemen kendimi başka şeylere yönlendiriyorum..bikaç kere eşim içerken canım istedi 1-2 nefes çektim..sonrasında çok üzüldüm içtiğim için..yanımda çerez,meyve,yoğurt vs. getiriyorum işyerine ve onlardan atıştırıyorum bol bol..ve şöyle diyorum kendi kendime '' bebeğimin sağlıklı bir birey olabilmesi için benim iyi beslenmem ve ona zarar verecek her türlü şeyden uzak durmam gerek ''...

bende 5+3 günlük hamileyim ve ilk istğim sigarayı bırakmak. azalttım ama kesmek istiyorum. sütü çok severim de günde kaç bardak içilmeli. abartıyada gerek yok sanırım malesef benim kilo sorunumda var

Aman haaa!!

Pasif içicilik bile düşük,riskini arttıran bir etken iken,nasıl olurda dayanamam diyorsunuz aklım almıyor yaa...Bana kızmayın lütfen....

Kızlar bende hamileyim ve alakasız belki ama kokoreçe dayanamam bende acaip severim.

Dün yanımda herkes yedi ve ben ucundan bile almadım..Dayandım..

Bi arkadaşıma dr günde 2 tane içebilirsin demiş,ben bu dr ları da anlayamıyorum yaa,2 tanesi bile bebek için yeteri kadar zehir biriktirir içerde astım,solunum yolları,kalp damar türü gibi hastalıklara neden olur Allah korusun....

Umarım içen anneler en yakın zamanda bırakırsınız..Eşim de tiryakiydi evde içmesi yasaktı,hamile kalmadan 1 ay önce tesadüfen ilaç kullanarak bıraktı ve öyle hamile kaldım çok şükür...Umarım herşey düzgün ilerler...

bende 5+3 günlük hamileyim ve ilk istğim sigarayı bırakmak. azalttım ama kesmek istiyorum. sütü çok severim de günde kaç bardak içilmeli. abartıyada gerek yok sanırım malesef benim kilo sorunumda var

günde yarım litre süt içmek yeterli canım,fazlası demir eksikliğine yol açabiliyor..

4 kardeşiz ve annem bize hamileyken sigarayı bırakamadığı için hepimizde erken doğmuşuz.
En ağırımız 46 cm ve 2.500gr doğmuş.
Abim ve kardeşlerim doğar doğmaz bronşit ile tanışmışlar.
Ben ise sebebsiz nefes darlığı çekiyorum ve bunuda ömür boyu çekmeye devam edeceğim.
Lütfen "sigarasız mutsuz olurum,hayatım kararır"şeklinde beyninizi şartlandırmayın.
Sigarayı bırakınca herşeyin çok güzel olacağını düşünerek yola çıkın...

gebeliği planladığım için sigarayı bırakmıştım. sonra bebeğimiz olmadı uzun bir süre ve geri başladım. bir gün hamile olduğumu öğrendim ve o an sigara benim için bitti. çünkü sigara erken dönemde düşük doğuma, ileri dönemde düşük doğum ağırlığına sebep olur. ayrıca bebekte dudak damak yarıkları akraba evlilikleri, sigara, alkol ve uyuşturucu kullanan annelerin bebeklerinde görülür. hepsinde değil elbette ama bu gruptan çıkar. bir de bir belgeselde gebelikte sigara ve alkolün ileri ki dönemlerdeki etkisini izlemiştim. bebek sağlıklı dünyaya gelse bile, ileride öğrenmede gerilik yaşayabiliyormuş. ve gebelikte sadece sigarayı bırakmak değil, sigara dumanından bile uzak durmak gerekiyormuş. çünkü biz o dumandan kurtulduktan sonra tam 1 saat bebek etkilenmeye devam ediyormuş. bu bilgileri öğrendiğimde hamile değildim ve hamile olduğumu öğrendiğim an benim için bitti. en başlarda doğurunca tekrar içerim diyordum. şimdi doğumuma çok az kaldı. şu an tek isteğim sağlıklı doğup, beni güzelce bırakmadan emmesi. bu durumda da o sütten kesilene kadar sigaraya başlamayacağım. artık ondan sonra ne olur bilmiyorum. ben de istemem diye düşünüyorum ama büyük konuşmak istemiyorum :)

Siz hamile iken ne yiyip içiyorsanız çocuğunuzda onu yiyip içiyor. Günde 5 tane sigara içseniz çocuğunuz daha ceninken günde 5 tane sigara içiyor olacak.Ne olursa olsun bunu yapmayın.

hamile değilim ama kızım var 3 yaşında ve sigara içiyorum onun yanında değil ama görüyor beni içerken bu videoyu izlerken bir anda aklıma ona çektireceğim acılar geldi ilerde sigara içerse diye düşündüm ve karar verdim bende bırakıyorum

ben öğrendiğim anda bıraktım çok yeni ama çok şükür aklımada geldikçe bebeim daha baskın çıkıyor bu yüzden içmiyorum en önemlisi sigara içilen ortamlardan uzak durmak gördükçe akılına geliyor ve bir taneden bir şey olur mu acaba dıoruz bi tane bile mahveder bebeimizi diye düşünerek dokunmuyorum sigaraya.

Kızlar.... Özellikle Sevgili "gölgemmm" ...
İnanılmaz bir şekilde sigaradan tiksindim... geçen hamileliğiminde hiç olmayan şekilde bulantılarım başladı... sürekli midem kalkıyor,hiç yatışmıyor... Aklım, gözüm ellerim çooook nadir sigarayı arıyor ama yakınca felaketim oluyor... 3 nefes bile çekemiyorum... Allah dualarımı kabul etti resmen... sigara içmiyorum ya, bu iğrenç sürekli kusacakmışım gibi halim beni nasıl mutlu ediyor anlatamam... ( Günlerce Allah ım nolur aşermem olsun ve sigaradan tiksineyim diye dua ettim. Allah bu sefer bebeğimi koruyor sanırım. ) zaten en az indirmiştim 2 yi kesinlikle geçmiyordum ama buraya yazmaya da utanıyordum içmeyenler bilmez insan içmeyince de çok kötü oluyor... Kurban olduğum Allah herkese tiksinmeyi nasip etsin inşallah...

Darısı bırakamayan ve azap çekenlerin başına...

Kocaman sevgiler...

Kızlar... ben buraya en son yazdığımda sanırım 1 haftadır falan içmiyordum... şimdi dördüncü haftamdayım ve hiç sigara içmedim... içilen yerde bile duramıyorum... bırakın içilen yerde durmayı içen birine bile bakamıyorum :))) valla çok güzel oldu bu durum... Allah bebeğimin yüzüne baktı..

Neden haftalar sonra bu konuya yazdığıma gelecek olursak;

Ben hep dua ettim Allah ım aşereyim bulantılarım başlasın da içemeyeyim şu zıkkımı diye... Nitekim dualarım kabul oldu ve bulantılarım başladı...

Ama kızlar var ya, biri şimdi bana dese ki; "İki seçeneğin var: 1- sigarayı kendi azminle bırakmak
2- Bulantı çekerek tiksinmek

İnanın 3 hafta yakamı bırakmayan bulantının ne kadar zor olduğunu bilseydim, sürekli kusmadan önceki 30 saniyelik kalkıntı ile bütün gün yaşamanın ne derece zor olduğunu bilseydim, kesinlikle kendi irademle bırakıp nikotin krizine dayanmayı tercih ederdim... neyse ki geçti bittii... bunu da şimdi benim o zaman ki durumumda olan arkadaşlarıma hem son durumumu bildirmek hem de bırakmaya çalışacaklar için tecrübemi aktarmak için yazdım...

Herkese kocaman sevgiler, en güzel doğumlar, en içten dualar... Allay yar ve yardımcımız olsun tüm anniş ve anniş adaylarının :))

herkse merhaba

malesef hamile iken sigara ictim engel olamadim aksine hormaonlarim resmen sigaraya as eriyordu birakmayi istesemde birakamadim....bu ayin 12sinden beri sigara icmiyorum daha cok yeniyim ama icmeyecem diye kendi kendime karar aldim cildiriyorum resmen ama yinede icmiyorum insallah boylede devam edebilirim...

sevgili guzayaz, tebrik ederim açıkçası, senin adına ne kadar sevindim tahmin edemezsin. ben de 5 gündür biliyorum hamile olduğumu, zaten 1 aydır bırakmak için çok azaltmıştım ama hala içiyordum, günde 6-7-8 vs :) tabi hamileliği beklemiyordum. açıkçası çok ters bir zamanda oldu. bende savaşıyorum resmen, 5 gündür içmemeye çalışıyorum ama ne yalan söyliyim, 2-3 tane içiyorum hem vicdan azabı çekiyorum hem de irademe sahip çıkamıyorum. ne kadar kötü birşey bu başladığım güne zaten lanet ederdim de şimdi daha çok lanet ediyorum bende ne mide buşlantısı var ne baş dönmesi. hamilelik konusunda da zaten bir şey bilmiyorum bir de sancılarım var. sanki sigara içince daha çok sancıyor. sinyal mi veriyor bana anlamıyorum çok zormuş bu ya

Offf. O bırakmak için cebelleştiğim günlerdeki maddi ve manevi azabı resmen yeniden yaşadım yani... Seni o kadar iyi anlıyorum ki... ben de günde 3 tane içiyordum en son günde bire düşürdüm... ama iki fırt bile çeksen azap işte... daha başındaysan senin de aş ermelerin başlayınca tiksinebilirsin... Bir de var ya Rabbim o kadar büyük ki... can taşıyan bir kulunun o minik kalp için ettiği duaları yüce kapısından boş çevirmiyor... duanın kendisini bırak, şunun için dua edeceğim demem bile o işin gerçekleşmesine vesile olmuştur hayatımda çoğu zaman... bu sigara olayında da beni seven herkesten dua istedim... bana çok dua edin dedim... Allah sesimi (sesimizi) duydu ve ben inanılmaz bir şekilde sigaradan tiksindim... Ama yukarıdaki mesajımda da yazdım... O bulantılar korkunç inan o bulantıları yaşamaktansa irademi zorlasaydım diyorum bazen hatta kendimi şöyle derken bulduğum da olmuştur: "Allah'ım bak artık içmiyorum sigara, sana şükürler olsun, söz bir daha içmeyeceğim ama n'olur şu bulantılarımı al artık..." Şaka gibi resmen... biliyor, anlıyor, hatta şu anda bunlarla kalmayıp resmen duygularını hissediyorum... Allah yardımcın olsun... N'olur çok diren... dirayetli, iradeli olmaya çalış... bunun bir süreç olduğunu, geçeceğini, sadece bebişin işin buna dayanman gerektiğini kendine durmadan söyle... tüm bunlar işe yaramazsa Allah'a bulanmak için dua et :) sana kocaman sevgiler ve dualar gönderiyorum... Allah yardımcın olsun... inşallah en kısa zamanda bırakırsın...

Sevgi ve dua ile, hoşçakal...

Sağlık olsun canım... Allah korumuş bebişini... cümlemizinkileri korusun Rabbim... İnşallah bırakmayı başarırsın... sadece hamilelikte içmemek yetmiyor bence... ben sigara kokan, çocuğuna kötü örnek olan bir anne olmamak için sonsuza dek ağzıma sürmemeyi düşünüyorum... sen de 5 gündür içmemişsin bak... dayan tamam mi... zor günlerin bitmiş sayılır... Allah yardımcın olsun...
Sevgi ve dua ile, hoşçakal...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…