Arkadaşlar bu sigara denen illetle başa çıkamıyorum,bana yardım lütfen :(

Konu sahibini tebrik ediyorum. Bebeğine zarar vermemek için belki bir çok annenin yapamadığını yapmayı başarmışsın. İçmeyenler için anlamak zor ama sigarayı bırakmak gerçekten çok zor. Ben hamile olduğumu öğrendiğimde masada dumanı tüten sigaram ve çift çizgili gebelik testim duruyordu. Bir yandan da onun son sigaram olduğunun farkındaydım. 19 Kasımdan beri ağzıma sürmedim bir daha. Amaaa günde 1 paket içen biri olarak özlemiyo değilim sigarayı. Bebeğimi doğurana ve emzirmem bitene kadar asla içmeyeceğim fakat umarım sonrası için de sigara içme fikrini aklımdan silmiş olurum. Ne bebeklerimi zehirleyelim ne de onlara kötü örnek olalım kızlar.

Sigarasizlikdan uyuyamiuorum bile genelde geceleri cok koto oluyorum gunduz de oluyorum ama idare ediyorum zaten en buyuk sebebim kizim oldu daha kucuk bni sigarayla gormesini istemiyorum bu arada sigara icmedigimden beri yuzumde norml olmayan kabarmalar aradasirada kasinti oldu bn bilmem sivilce nedir sadece yuzumde oyle seyler cikti acaba gecermiki birde ilk iki gun bir sey anlamadim okadar sersimdim gin gectikce daha zor oluyor kafayi yiyecem o zikkim varya resmen seytan yaaaaaa zorluyor resmen offff

Insallh sende bebisini alirsin kucagina doya doya seversin evlada doyulmaz ama laf icabi isde

Tebrik ederim seni baslama zaten bebegin oldukdan sonra zaten vakitlerin kisitlibolacak kesinlikle bunyen atar zaten bir yilmis br yildan sonra genellikle badlanmiyormus seninde dogumuna kadar zaman sonra bebeginle ilgilenmen falan bulur hemen hemen bir yili bu arada bnm evlilik tarihim Bebeginin tahmini dogum tarihi istesem denk getiremem

Ahhh ah!!! Seni o kadar iyi anlıyorum ki... Ne kadar zor bir yoldasin biliyorum... En güzel en ulvi en inanılmaz olan senin şu anda yapmaya çalıştığın şey... Yani resmen iradeni zorlayarak bırakmaya çalışmak... Süper bir annesin o zıkkımı bırakmak için bu derece çabaladığına göre Takdir ve tebrik ediyorum... Malesef sigarayı bırakırken insanın ağzının içinde yaralar ya da cildinde bir takım döküntüler baş gösterebiliyor... bunları hiç dert etme hepsi geçici... sen sakın kararından cayma... azimle devam et... Ben de bir daha elime almayacağım... Kendime olan güvenimi (12 sene sonra) yeniden sigara olmadan hissedebilmek, tıpkı 17 yaşımdaki gibi, O zıkkım olmadan da bir şeylere motive olabildiğimi görmek, bulaşığı bitirip sigara yakmamak ve en güzeli de artık olsa da yaksam dememek muhteşem bir şey... Ben bırakmadan önce derdim ki "Ya bu sigara içMEyen insacıklar yemekten sonra ne yapar ki???" Meğer bizi nerde sigara yaksam diye saran telaş onları sarmadığından, yedikleri yemeğin damaklarındaki hoş tadını çıkarmakla meşgul oluyorlarmış... Senin de bunu anlayacağın günler çok yakın... Tırmanan istek, düşüşe geçecek, yeter ki sen sabret... Allah yardımcın olsun...

Dua ve sevgi ile...

Guzayaz ne guzel anlatmissin tesekkuederim.resmn bugun sinirimden agladim esim dedi sinir kupu olduk kendine eziyetin yeter kendine acimiyormsun alayim sana dedi istemedim allh biliyorya gececek gececek faln demeye basladim kendime bnm bu krizler azalacgina artiyor nedenki yuzum resmen balik pulu gibi

Biliyorum çok zor ama dayan bence... bu kadar çektiğin eziyeti düşün... eğer şimdi bir tane olsa bile yakarsan her şeyi baştan alacağını... bu bir haftalık sıkıntıyı resetleyeceğini düşün off ya kendim yaşamasam sana telkinde bulunmak kolay olacak ama ne kadar zor olduğunu biliyorum...
Allah yardımcın olsun...

selam canım üzüldüm senin adına gebelikten önce bende içerdim tek tük :)gebeliğimi öğrendikten sonra azap çekerek sadece 2 tane içmiştim nasıl bi vicdan azabidır az çok bilirim.allahım senin ve senin durumunda olanların yardımcısı olsun .en azından bunun bilincindesiniz kimi anne adayları umursamıyor bile.sen iradene sahip çık ve allahtan yardım iste inş.bırKIRSIN

Sukurler olsunki 7.gunumude atlattim bitecek bu eziyet bir gun biliyorum ozellikle sinirlendigim zamn cok ariyorum ama soylemesi bile hos neguzel Yaaa kizim anne ve banasinin elinde sigarayi icerken gormeyecek sabretmekden baska sansim yok hamileligimde durduramadim aksine hormonlarim daha cok istedi nikotin bari bunu basarayim sanirim en zor zamnlari atattim ne dersin guzayaz aslinda genelde aliskanliklar soz konusu eskiden gittigim arkadasa gittigimde ic arabada cocul yoksa ic yemekden sonra ic vs aliskanliklarimi yok etmek lazim

selammmm

ehh herkese kolay gelsin diyim öyleyse :) 5. günümdeyim, mide bulantısını beklemedim bırakayım dedim. 5 günden önce de maksimum 3 içtim. bunun tamamen alışkanlık olduğunu gördüm. ara ara istiyor canım ama açıkçası kendimle inatlaşıyorum. insan beyninin her şeye kadir olduğu düşünülünce iradeye sahip çıkmak hiç zor görünmüyor.

açıkçası hiç beklemediğim bir anda anne adayı olduğumu öğrendim ve ne yalan söyliyim hala annelik hissini hissetmiyorum 2-3 haftalık benim hamileliğim sanırım. benim iradem güçlü diyip kendimi avutuyorum, kaldı ki bundan önce çok kez bırakmayı denemiş ve başaramamış biri olarak daha güçlü hissediyorum kendimi, üstelik eşim sigara içiyor ne yazık ki dün dışarı çıktığımda neden sigara içtiğimi farkettim, tamamen zaman geçirmek içinmiş. çok kötü bir alışkanlıkmış meğer o zaman canım istedi işte, oturduğum yerde beklerken sigara içmek zamanı hemen akıp götürüyormuş gibi. ne oldu içmedim ama zaman geçti işte. bırakmak çok zor herkesi çok iyi anlıyorum, yaşamayan bilemez maalesef, çok çabuk bırakanları da tebrik ediyorum açıkçası. sigarayı bırakmanın en kolay yolunun hiç başlamamak olduğuna kesinlikle katılıyorum. umarım Allah kolaylık verir hepimize, bir daha içmeyiz.

zayıf olmayı kendime yakıştıramadığım için tutunuyorum ben, belki sizde de işe yarayabilir. biraz hırslı bir karaktere sahibim ben, umarım sizde de işe yarar. sigara gerçekten çok kötü birşey, yine de içiyoruz buna rağmen. biraz irade sahibi olmayı sırf yorulmamak için seçmiyoruz sanırım. Allah göstermesin bebekteki herhangi bir hastalıkta hayat boyu kendinizi suçlu görmek sanırım bir anne için en büyük azap olsa gerek.

sigarayi birakmanin kolay yolu isimli kitabi okuyarak sigarayi birakmis cok kisi biliyorum. aklinizda bulunsun. allen carr yazmis. videolari belgeselleri de var. youtubda google vıdeoda fılan

bnde hamileliğim öncesinde 2 günde 1 paket içiyordum.hatta hamileliğimi 5.haftada öğrendim ve ilk 4 hafta boyunca deli gibi içmiştim :/
umarım bebişime zarar vermemiştir.bnde gebeliğimi öğrenir öğrenmez tiksindim içmedim.bu hafta abartım.içime çekmeden yada 1-2 çekerek içiyordum.eşim kullanıyor ve görürnce ister istemez insan içmek istiyor.ama dün kendime kızdım! bu ne böyle ya dedim,hani içmiycektin? napıyosun sen dedim..Allahm benim gibi iradesi zayıf bir insana güç verdi.şu an ne cnm istiyor ne de hamileliğim boyunca içeceğimi hatta emzirme dönemindede içeceğimi sanmıyorum.
Allah herkesin yardımcısı olsun..
içenlere söylüyorum;biraz ara verelim olur mu? bebişlerimiz büyüyüp ortaya gelince tekrar içeriz keyfi..ama şimdilik lütfen ara

KEn dime cok kiziyorum vijdan azabi cekiyorum hamileyken ictim birakmak istedigim halde birakamadim gebeligimi cok rahat gecirdim ne bulnti ne aserme gibi sorunlarim hic olmadi aksine oncekinden bile hamileyken cok ictim onuc gunden beri agzima sigara surmedim yavas yavas aliskanliklarimda sonlaniyor en buyuk azabim kizimamiydi garizim diyemeden gecemiyecm ama ileride icmemesi icin ugrasiyirum esim icmiyor bnde ihmefigim zamn yuzde doksani sigaraya baslamaz bunun mucadelesini vermeye calisiyorum kzim elimde sigara gormeyecek ve evde hic icimmeyeck ya sabir bn sigaraya ozenti ve arkadas cevresi ile basladim Lise doneminde okadar cahilmisimki sigaranin bagumlilik yapacagini bile bilmiyordum babal icmez Annem icerdi keyif icin ictihini zannederdim Annem soylerfu iyi birsey degil anlatirfu ama icince zévk aldigini gorunce hosuma gitmedi desem yalan olur unuiversteye badladigimda cokdan is isden gecmisti sabaha kadar ders calisirken sigara kahve olay kopmustu zaten ev arkadaslarimda iciyordu zor ama kiziminda bu ozenti ile baslamamasini istemiyorum analik kolay degilmis gercekden ama hayatdaki en buyuk pismnligim hamileykn icmemdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…