Arkadaslar cok korkuyorum

bebetom

Teyzesinin gülü o
Kayıtlı Üye
19 Mart 2009
1.620
1
116
48
İçel Mersin
Ben ucuncu defa tup bebek denemeye coook korkuyorum.Cunku emeklerım ıkı defa bosa gıttı.Oyuzden korkuyorum.Hem maddı hem manevı cokusteyım.Lutfen bana yardım edın.Bıraz cesarete ıhtıyacım var.Sımdı depreasn alıyorum ayrıca uyku bozuklugumda var.Uyku ılacıda ıcıyorum.Aceba tup bebege yan etkısı cokmu?Allah yardımcımız olsun:teselli:

canım antideprasanların tedaviye başlanmadan önce kesilmesi gerektiğini biliyorum.belki tedaviye değil ama bebeğe kötü etkileri var.sen bütün gayretini kuvvetini maneviyatını topla tedavine başla canım.ya da atlatamayacağını düşünüyorsan antidepresanlarını kullanmaya devam et bebişi biraz ertele canım ama ikisi birlikte olmaz.

tüp bebek tedavisinde moral çok önemli arkadaşım.
böyle ilaç alacak kadar kötüysen ertelesen daha iyi değilmi.
bende 3.defa denedim.şimdi bi oğlum var çok şükür.
Allah tüm isteyenlere versin.
biliyorum umut,umutsuzluk bi arada.zor bi tedavi.
ama kendini topla,önceki denemelerini unut,öyle başla.
sonu güzel olacak inşallahh.
iyi düşünelim hep iyi olsun.

canım lütfen bu kadar ümitsiz olma rabbim 'kuluma istediğini vermeyecek olsaydım istemeyi öğretmezdim' diyor lütfen kendini topla benimde 3.denemem olacak ve diğer olumsuzluklarıaklıma bile getirmek istemiyorum dua et.sabret ve mücadele et canım....

canim sabret vakti zamani gelince olucak insallah,inancini ve umudunu kaybetme!
ben sayisini hatirlamadigim kadar tüp bebek tedavisi sonucunda kizima kavustum
Rabbimin bitmez tükenmez hazinesinden tüm isteyenlere insallah evlat nasip etsin....

canim hiç kendini sikintiya sokma.bu senin daha çok olumsuz sonuç almana sebep alir.rabbime SIGIN canim.görceksinki bebegini kucagina alcaksin.benimde ilk denemem.pozitif ama degerlerim çok düsük.bebegimi kaybedebilirim.inan böylesi çok daha kötü.rabbim hayirlisini nasip etsin.herkesinde yüzünü güldürsün.

Arkadaşım bende 3. denemedeyim, burada benimle birlikte hatta benden sonra tedaviye başlayanların bebeklerini kucaklarına aldıklarını gördüm onlaın adına çok sevindim ama kendi adıma çok üzüldüm çok ağladım.Ama artık ben ilk 2 denememin aksine çok daha rahatım.Zira 2 denememin bana öğrettiği bir şey vardı.Her şey mükemmel olsa , embriyolar 1. kalite olsa da, rahim kalınlığı süper olsa da rabbim ol demedikçe olmuyor.Her şey Allahımın ol demesine, vaktinin zamanının gelmesine bakıyor,.Olcağı varsa oluyor.O yüzden bir an önce kendini topla ve tedaviye başla, sen üzerine düşen görevi yap.

canım çok zor ben daha 1. yapıyorum yumurtaları toplattım inşallah 1 saate hayırlı haberlerini alacağım ama şimdiden ne kadar zor bir süreçmiş nasıl 6-7 kere deneyen var diyorum ama büyük laf etmeyeyim allah dayanma gücünü ve sabrını veriyor demekki.canım ben de başka olaylardan dolayı geçen sene çok çok kuvvetli bir depresyon geçirmiştim. tekrar bebek düşünmeye başlayınca uyku ilacını kestim. depresyon ilacını da dr ile konuştum bir zararı olmaz doğal yoldan hamile kalırsan 1. aya öğrenene kadar içebilirsin dedi. fakat her ilacın içeriği faklıdır tabii dr ile konuşmak gerek. tüp bebeğe başlayınca da anti depresanı yarıma düşürdüm 8-9 gün öyle içtim ve yumurta toplatmadan önce kestim. dr ile konuşman gerek ama bu kadar kötüysen ilacı kesersen daha da kötü olabilirsin bu da hem tedavini kötü etkiler hem de hamile kalırsan allah korusun ilk 3 ayda düşüğe neden olabilir. biliyorsun anti depresan ilaçları genelde en az 6 ay içiliyor ve dr tamam derse yarım doza düşürülüp 6 gün falan öyle içilip bırakılıyor yoksa hastalığın tekrar riski çok. kendini iyi hissedene kadar 3. denemeyi biraz ertele derim. azıık zevk alacağın kendini meşgul edip eğlendirecek başka fafaliyetlerle ilgilen. az kafandan atmaya çalış. unutma 3-5 allah ne zaman ol derse o zaman olacak. tabii n doğrusu durumunu açık açık dr ile konuşman. inşallah biran önce kendini toplarsın

canım çok zor ....ama kendını toparlayıp denemelısın yenıden.....gucunu kaybetme canmmm rabbım kolaylık versın ....inş bebişin gelır kendılığınden bır suprız yapar.........

Sızlere ne kadar tesekkur etsem azdır.Insallah sızlerınde destegıyle moralım yukselır de bebısım olur cok sagolun arkadaslar hepınızı kucak dolusu opuyorum.Allah herkesın muradını versın.

çok zor çok zahmetli emek isteyen sabır isteyen maddi manevi güç isteyen bir yoldayız
ama sonunda allahında izniyle kendi canımızdan kanımızdan allahın emaneti bir varlığa sahip olacağız
kokusu cennet kokusu olacak bir gülüşü dünyaları verecek canı acısa sen daha çok acıyacaksın mutluluğu seni dahada mutlu edecek düşünsene bunları
yazamadığım o kadar çok şey varki ama değmezmi 3.cü 4.cü yada 5.ci tedavi olması neyi değiştirir sonucu güzel olduktan sonra
bende 2.ciye başlayacağım allahım emeklerimizi boşa çıkarmasın yar ve yardımcımız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…