Arkadaşlar depremzede çocuklar ne olacak?

2 hafta da okunacak okul dikecekler sanirim ! kesinlikle o cocuklari okula degil psikoterapiye almalari lazim

140 civarı çocuk İstanbul'a nakledildi orada çok daha iyi bakılacaklar. 140 çocuktan sadece 7sinin ailesi bulunamams geri kalan hepsi isimli kayıtlı. Bu akşam açıklama yapıldı. Çocuklar kışlada nasl kalsın okdr çocuk kim bakacak hem yaralılar küçüğü var büyüğü var. En doğrusu yapıldı. Herkes toparlanınca akrabalar anneler babalar tedavi olduktan sonra herkes çocuğuna sahip çıkacaktr.

Buraya da getirdiler çocukları nasıl üzülüyorm ama bı yandan seviniyorumda sıcak yerdelrr diye Allah'ım ailelerine kavuştursun

Arkadaşlar çok üzücü olan biten. Bu çocuklar cami önüne terk edilmiş değillerdi, saç taraklarına kadar her şeyleri vardı, şimdi hiçbir şeyleri yok.

İnşallah yazdığınız gibi en iyi şartlarda bakılır, aileleride inşallah iyidir, iyileşip kavuşurlar birbirlerine.

Kimsesiz cesetlerin DNA örneği alınacağı ve öyle gomulecegi yazıyordu bir yerlerde. Kimsesiz çocukları da deprem bölgesinde tutmak ne kadar doğru ki. En azından sosyal hizmetlerde güvende ve sıcakta olacaklar

Maalesef büyükşehirlere getirilen çocuklar için bile bugün yardımlar istendi kurum çalışanları tarafından. Yeterli sayıda yatak, beşik olmadığına dair memurlar tarafından açıklama yapılmıştı gündüz. İnşallah bu eksikleri tamamlarlar. Kurumlarda çalışanlar yetersiz olduğu için gönüllü abla aradıklarına dair yardım istendi. Kimsesiz iyi durumda olan çocuklar ayrı birde hastanelere getirilen yaralı çocuklarımız var. Allah hepsinin yardımcısı olsun.

Kimsesiz cesetlerin DNA örneği alınacağı ve öyle gomulecegi yazıyordu bir yerlerde. Kimsesiz çocukları da deprem bölgesinde tutmak ne kadar doğru ki. En azından sosyal hizmetlerde güvende ve sıcakta olacaklar
Ki üzgünüm ama o kadar ceseti nerede,nasil tutacaklar . Resimleri ve DNA ornekleri alınıp öyle gomuleceklermis.

Çok normal şu durumda herşeyin yetersiz kalması düzensiz olması sonuçta büyük bir afet karssnda aciz insanlarz herkes cabalyor maalesef böyle bir durumda hicbisey dört dörtlük yapılamaz bu imkansız. İmkan olsa dahi koordine etmek olmak şu durumda çok zor herkes birbirine karışmış durumda çünkü.. her şehirden doktorlar polisler hemşireler öğretmenler dahi yer değişti herkes biryere dağıldı ülkenin hiçbir şehrinde duzen yok ki şuanda Allah herkesin yardımcısı olsun denecek başka birşey yok Allah yardım etsin..

Merhaba, buna nereden ulaşabilirim? Googlea yazdim, sosyal medya hesaplarını baktim ama birsey bulamadim. Eger izmire gelen varsa 2 tane yatak, bir besik yollayacagim. Duyuruya nereden ulasabilirim?

Şu anda 410 çocuk gönderildi iki şehire. Koruyucu ailelik öyle basitçe olunabilen bir şey değil merak etmeyin. Gerçek aileler çıkıp geldiğinde çocuğu ger vermek de zorunlu zaten.

Merhaba, buna nereden ulaşabilirim? Googlea yazdim, sosyal medya hesaplarını baktim ama birsey bulamadim. Eger izmire gelen varsa 2 tane yatak, bir besik yollayacagim. Duyuruya nereden ulasabilirim?

İzmir'e henüz çocukların gönderimi gerçekleştirilmedini biliyorum. İstanbul ve ankara, ve yakın birkaç ile çocuklar gönderildi.

Kafayı yemek üzereyim izledikçe ağladım şimdi bu başlığı görünce dahada kötü oldum iki çocuk annesiyim Allah'm yardım et,ne büyük acı küçücük daha onlar bazen kendi kendime diyorum annesi babası ölen çocuklarda ölse keşke bu çocuklar kim bakacak deprem tranvasi yanında bide anne baba yok küçücük çocuklar ne yapacak piskilojim bozuldu galiba hiç iyi değilim oradaki insanları düşündükçe...

Maalesef ortada insan aklının alamayacağı büyüklükte bir afet var. Hepimizin aklı aslında çocuklarda fakat ortalık sakinleşmeden onları o bölgede tutmanın imkanı yok. Mesela bir örnek vereyim benim arkadaşımın tüm ailesi göçük altında henüz bir kaç saat önce bir ekip gitmiş. 3 gün oldu neredeyse. Hayatta olanlara bile yiyecek içecek yardımı daha yeni yeni yapılabiliyor. Su yok Elektrik yok doğalgaz yok hijyen şartları zaten hiç yok. Orada çocukları tutmaya bence imkan yok. İnşallah buralarda sıcacık bakılıp hayatta kalan ailelerini bekleyecekler. Allah korusun kaçırılmalarından daha iyi bir kaç süre sonra ailelerine kavuşmaları. Aksini düşününce insan aklını yitirecek gibi oluyor.

Şuan en güvenli yer devletin kucağı. Geçici süreyle koruyucu ailelere verilecekler (Eğer yakınları bulunmazsa şimdilik)
Öncelikle bu zamana kadar koruyucu aile olmak için başvuranlar değerlendirilecek, zaten sırada olanlar yani.
Bunlar çok can yakıcı. Ama şimdilik en güvenli olan seçenek.
Hepsinin kaydı tutulmuş.
Allah gerçek ailelerine ulaştırsın inşallah o ayrı

Vefat edenlerin de parmak izi alınarak defnedileceğini, yakınlarının o şekilde ulaşabileceğini, böyle bir sistem kurulacağını öğrendim emin değilim.

Tüm bunlar ortalık biraz durulduğunda daha sağlıklı bir hal alır.
İnşallah olabilecek en kolay biçimde olur. Yürekler dayanmıyor artık. Hiçbir şey tam olarak içimizi rahat ettirmeyecek.

99 depreminde çok fazla kayıp çocuk, kimsesiz cenaze olmuştu .
Bu kez teknoloji daha gelişkin, bizlerin aklına gelen yetkililerin de aklına geliyordur diye düşünüyorum.
Öncelik hayat kurtarmak belki o kargaşada unuturlar mı diye aklımız çıkıyor ama sanmam, sistemi kurmuşlardır diye ümit ediyorum.
Ümit etmezsem bu düşünce beni delirtecek. Aklım ciddi anlamda kayıyor dayanamıyorum kahroldum.

Son düzenleme:
Konuyu tam da yavrumu dizlerimde sallarken gördüm.O an ona doğru baktım ellerini sanki dua edermiş gibi açmış.

Allah'ım nasıl büyük bir acı..
Okadar bebek. Bebeğini kaybeden aileler.
Aklımıza mukayyet ol Allah'ım
Sen sabır ver, sen yol göster.
Tarifi yok,dindirmenin bir yolu yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…