- 8 Nisan 2017
- 57.257
- 306.139
- 698
- Konu Sahibi EloraViolet
-
2 hafta da okunacak okul dikecekler sanirim ! kesinlikle o cocuklari okula degil psikoterapiye almalari lazimMecburen götürüyorlar bence çünkü tedavi görmeleri gerekiyor bi de şuan o bölgelerde su elektrik doğalgaz yok nasıl ısınıp beslenecekler hayatta kalmaları için mecbur, ben de aynı şeyleri düşünüyorum, okullu çocuklar ne olucak diye de düşünüyorum
Kimsesiz cesetlerin DNA örneği alınacağı ve öyle gomulecegi yazıyordu bir yerlerde. Kimsesiz çocukları da deprem bölgesinde tutmak ne kadar doğru ki. En azından sosyal hizmetlerde güvende ve sıcakta olacaklarDeprem bölgelerinde enkazdan çıkarılan çocuklar büyükşehirlere sosyalhizmetlere gönderilmeye başlandı.
Bu çocukların anneleri babaları belki hayatta, neden aileleri akrabaları beklenmiyor? Kimsesiz cesetlerde gömülecekmiş, belki bunlarında şehir dışında akrabaları var, henüz gelemediler. Dna testi yapılabilirdi, bu şansta gidecek. Çocuklar bulundukları şehirlerde kalsalar daha iyi olmaz mıydı? Nereden geldikleri belli değil, daha çok küçükler, isimsizler.
Konuyla ilgili bilgi sahibi birisi var mı?
26 yas ustu herkes basvurabiliyorBen İstanbul'da yaşamıyorum eşim memur acaba koruyucu aile olarak başvuru yapabilir miyim
140 civarı çocuk İstanbul'a nakledildi orada çok daha iyi bakılacaklar. 140 çocuktan sadece 7sinin ailesi bulunamams geri kalan hepsi isimli kayıtlı. Bu akşam açıklama yapıldı. Çocuklar kışlada nasl kalsın okdr çocuk kim bakacak hem yaralılar küçüğü var büyüğü var. En doğrusu yapıldı. Herkes toparlanınca akrabalar anneler babalar tedavi olduktan sonra herkes çocuğuna sahip çıkacaktr.
Ki üzgünüm ama o kadar ceseti nerede,nasil tutacaklar . Resimleri ve DNA ornekleri alınıp öyle gomuleceklermis.Kimsesiz cesetlerin DNA örneği alınacağı ve öyle gomulecegi yazıyordu bir yerlerde. Kimsesiz çocukları da deprem bölgesinde tutmak ne kadar doğru ki. En azından sosyal hizmetlerde güvende ve sıcakta olacaklar
Çok normal şu durumda herşeyin yetersiz kalması düzensiz olması sonuçta büyük bir afet karssnda aciz insanlarz herkes cabalyor maalesef böyle bir durumda hicbisey dört dörtlük yapılamaz bu imkansız. İmkan olsa dahi koordine etmek olmak şu durumda çok zor herkes birbirine karışmış durumda çünkü.. her şehirden doktorlar polisler hemşireler öğretmenler dahi yer değişti herkes biryere dağıldı ülkenin hiçbir şehrinde duzen yok ki şuanda Allah herkesin yardımcısı olsun denecek başka birşey yok Allah yardım etsin..Maalesef büyükşehirlere getirilen çocuklar için bile bugün yardımlar istendi kurum çalışanları tarafından. Yeterli sayıda yatak, beşik olmadığına dair memurlar tarafından açıklama yapılmıştı gündüz. İnşallah bu eksikleri tamamlarlar. Kurumlarda çalışanlar yetersiz olduğu için gönüllü abla aradıklarına dair yardım istendi. Kimsesiz iyi durumda olan çocuklar ayrı birde hastanelere getirilen yaralı çocuklarımız var.Allah hepsinin yardımcısı olsun.
Maalesef büyükşehirlere getirilen çocuklar için bile bugün yardımlar istendi kurum çalışanları tarafından. Yeterli sayıda yatak, beşik olmadığına dair memurlar tarafından açıklama yapılmıştı gündüz. İnşallah bu eksikleri tamamlarlar. Kurumlarda çalışanlar yetersiz olduğu için gönüllü abla aradıklarına dair yardım istendi. Kimsesiz iyi durumda olan çocuklar ayrı birde hastanelere getirilen yaralı çocuklarımız var.Allah hepsinin yardımcısı olsun.
Merhaba, buna nereden ulaşabilirim? Googlea yazdim, sosyal medya hesaplarını baktim ama birsey bulamadim. Eger izmire gelen varsa 2 tane yatak, bir besik yollayacagim. Duyuruya nereden ulasabilirim?
İzmir'e henüz çocukların gönderimi gerçekleştirilmedini biliyorum. İstanbul ve ankara, ve yakın birkaç ile çocuklar gönderildi.
Maalesef ortada insan aklının alamayacağı büyüklükte bir afet var. Hepimizin aklı aslında çocuklarda fakat ortalık sakinleşmeden onları o bölgede tutmanın imkanı yok. Mesela bir örnek vereyim benim arkadaşımın tüm ailesi göçük altında henüz bir kaç saat önce bir ekip gitmiş. 3 gün oldu neredeyse. Hayatta olanlara bile yiyecek içecek yardımı daha yeni yeni yapılabiliyor. Su yok Elektrik yok doğalgaz yok hijyen şartları zaten hiç yok. Orada çocukları tutmaya bence imkan yok. İnşallah buralarda sıcacık bakılıp hayatta kalan ailelerini bekleyecekler. Allah korusun kaçırılmalarından daha iyi bir kaç süre sonra ailelerine kavuşmaları. Aksini düşününce insan aklını yitirecek gibi oluyor.Arkadaşlar çok üzücü olan biten. Bu çocuklar cami önüne terk edilmiş değillerdi, saç taraklarına kadar her şeyleri vardı, şimdi hiçbir şeyleri yok.
İnşallah yazdığınız gibi en iyi şartlarda bakılır, aileleride inşallah iyidir, iyileşip kavuşurlar birbirlerine.
Şuan en güvenli yer devletin kucağı. Geçici süreyle koruyucu ailelere verilecekler (Eğer yakınları bulunmazsa şimdilik)Deprem bölgelerinde enkazdan çıkarılan çocuklar büyükşehirlere sosyalhizmetlere gönderilmeye başlandı.
Bu çocukların anneleri babaları belki hayatta, neden aileleri akrabaları beklenmiyor? Kimsesiz cesetlerde gömülecekmiş, belki bunlarında şehir dışında akrabaları var, henüz gelemediler. Dna testi yapılabilirdi, bu şansta gidecek. Çocuklar bulundukları şehirlerde kalsalar daha iyi olmaz mıydı? Nereden geldikleri belli değil, daha çok küçükler, isimsizler.
Konuyla ilgili bilgi sahibi birisi var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?