Arkadaşlar depremzede çocuklar ne olacak?

Çocuklar nasıl kalsın akıl var fikir var ya.
Daha güvenli sıcak bir yere götürmeleri lazım.
Deprem bölgesi kaos şu an .
Gerçekten biraz düşünün ya çok değil.

Delirmek üzereyim arkadaşım
Bişey yapamıyor olmanın acısı içimde
Öyle canım acıyor ki

Kelimeler yetersız kalıyor
Yok olan ailelere bakıyorum. İçim yanıyor. Anne baba çocuktan oluşan aileler. Heosi gitti. Çok acı. Ne hayalleri vardı. En son ne planladılar. Anne baba öptü mü o çocuğu.. yatırırken masal okudu mu...
İstanbulda kendi halinde bir aileyiz biz de. Tamamen şans. İstanbul yerine orası oldu. Belki 1 saat sonra burada olacak. Bu bilinmezlik çıldırtıcı.
Bebekli küçük çocuklu aileler hele. Çocuklar ölmezmiş gibi geliyor. Nasıl yani bebekte mi ölmüş diyorum her seferinde. Beynim bir ailenin bu dünyadan silinmesini algılayamıyor.
Aniden mi bitmiştir her şey. Çok korktular mı yoksa. Bebek anneyle mi uyuyordu. Benim oğlum 18 aylık mesela ayrı odasında uyuyor. Çocuğuna ulaşabilmiş midir. Sarılabilmişmidir. Çok şey düşünüyor beynim.
Bu yaşananlar herkes için travma olacak. Çok üzücü. Çok pisi pisine oldu gitti hepsi. Önlenebilirdi. Daha farjlı olabilirdi her şey.

Aklımızda hataya lezzet turu yapmak vardı. Vazgeçmiştik.

Kızımın öğretmeni Maraşlı ve ailesinden kayıpları var. 2 gündür savcı bekliyorlar çünkü parmak izi alınmadan kayda girmeden mefta verilmiyormuş. O da çok uzun bir işlemmiş parmak izini sisteme girmek, sahibi veya yakını yoksa kodlamak vb. Daha önceki afetlerde mefta olanların kaydı olmadığı için insanlar bulamadığı için böyle bir sisteme geçilmiş. Evet ayrıca bebekler için çocuklar için ve herkes için ağır bir travma

Çok haklısiniz ama o kadar ceseti nasıl tek tek bulup arastriip DNA testi yapicaklar. Ve evet çocukların bı yerde toplanması lazım en azından ölen öldü kalanlara sahip çıkılmalı Allah'ım yardım etsin. Sahipsiz bırakmasın yavruları.

Keşke hiç çocuğu olmayan şartları iyi olan ailelere anne babası vefat edenleri evlat olarak verseler.

Bir tanıdığımız orada defin işlemleri ile ilgili görevli olup şunları söyledi kimliği belli olmayanların dişi alınıyormuş numaralandırılıp kabir numaraları ile birlikte listeleniyormuş

Böyle bir şey yalan bunları paylaşım yapanlar halktan biri Bursa Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünde arkadaşım üst düzey yönetici böyle bir durum yok yazı ile açıklandı. Çocukların tüm maddi ve manevi ihtiyaçları bakanlığımız tarafından karşılanacaktır diye eğer gerekli fotoğrafı bulursam paylaşım yapacağım.

Sanki akrabalar iyi mi bakacak okutacak mi defter kitap çanta mi alacaklar.Hepsi 18 yaşında devlet memuru olacak zaten daha mantıklı yurt.

Çocukları bilemem çare bulunabilir ona ama cenazeler mecburen bu şekilde oluyor. Zaten o şehirlerde yaşam durdu, çevre illerde bile hastane morgları dolup taştı. Bekletemiyorlar. Kısmeti olan aileai tarafından bulunup getiriliyor olmayan su bile olmadığı için cenazelere temmüm abdestir aldırıp gömüyo. Diyarbakırdayım yakınımın cenazesini alıp köyde yıkadıktan sonra köye defnettiler. Bu yüzden asrın felaketi

Sosyal hizmetler harici nereye gönderilebilirdi? Alternatif ne yani?

Kayseride neredesiniz bizimkiler de orda of orada sallanıyor mış korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…