arkadaşlar doğum yapacağım yardım...

blueberries

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2012
141
4
26
İstanbul
arkadaşlar selam. yaklaşık on gün sonra doğumum var bi kızım olacak. Bir sıkıntı olmazsa normal doğum gibi görünüyor. Fakat moralimi bozan bir durum var. Ailem Ankarada yaşıyor eşimin ailesiyle aynı şehirdeyiz hatta yakın sayılırız. Doğumuma yakın annem gelecek ve yanımda kalcak. Ve bebek doğduktan sonra da 40ı çıkana kadar dururum diyor. Ben de bunu çok istiyorum ama eşim istemiyor. Rahat edemem napayım 40 gün ben diyor. Bir hafta kalsın gitsin dedi. Geçen sene ayağım kırıldı ve 3 ay kımıldamadan yattım bu süre zarfında annem gelip baktı bana mecburen. Eşim o dönemde çok sıkıldı bunaldı 3 ay annem bizde kaldığı için. Ben rahat edemiyorum kendi evimde diyor. Söyle annene dedi ama böyle bir şeyi nasıl derim ki ?? İnsan annesine yok kalma bi hafta sonra git der mi? Kadın nasıl hevesli yıkarız bebeği uyuturuz severiz diye nasıl heyecanlı. Ben de lohusa halimle zaten zor geçen hamileliğimin ardından biraz rahat etmek istiyorum. Annem uyumsuz geçimsiz biri asla değildir eşim de anneni seviyorum o ayrı ama 40 gün kalmasın sakın dedi. Gelip bi hafta dursun sonra mevlüdüne yine gelir bi hafta kalır gider diyor. Ama annem 4o gün kalırım diye geliyor. Bir de eltimle on gün arayla doğum yapacağız onun annesi yirmi dk uzağında oturuyor ve bir hafta kalacakmış kızının yanında. Sürekli onu örnek veriyor eşim bak onun annesi bi hafta kalıyor diye. Ama benm annem Ankarada ha deyince gelip gidemiyor o bi telefon açsa annesi atlar gelir. Çok arada kaldım. Nasıl çıkacağım ben bu işin içinden. Ne yöne baksam bi çarem yok. Ne diyorsunuz kızlar?

Aslında 40 gün ihtiyacınız olmayabilir, ama olabilir de.
Bir arkadaşımın annesi 20 gün kalıp gidecekti, ancak doğumdan sonra başka problemler yaşadığı için 40 gün kadar kaldı.

Bizimkileri ben bir hafta sonra gönderdim :) ama kayınvalidem bir ay kaldı, kalmak istiyor diye bir şey demedim ama çok da iyi geçtiğini söyleyemem :(

acıkcası ben bu konuda kız annelerını bıraz anlayıssız buluyorum
40 gun kalmasına cıdden gerek yok gelsın 1 hafta baksın daha sonra gıtsın 1 ay sonra gelsın bır daha kalsın bebek ele gelmıs olur hem sızınde sorumluluklarınızı ustlenmenız acısından 40 gun bırının yardımını almamanız sızın acınzıdan en dogrusu olur.
kı benım ılk kucakladıgım bebek kendı oglum benım yanımda hıc kımse kalmadı 6 gun kuvezde kaldı dırek eve geldıgımızde aksamına herkez evıne dagıldı. boylesı daha ıyı oldu o gun bugundur ben bılırım kı o evlat benım sorumluluk bende

Bir de eğer eşiniz de izin alacak ve evde olacaksa istememekte haklı olabilir.

Bende problem şu olmuştu, benim sağlığım yerindeydi ve ben yapmak istiyordum bebeğe ait her işi, ama kayınvalidem ağlayınca falan benden önce koşuyordu, loğusalıkta biraz kıskanç olabiliyor insan.

Eşiniz de çocukla bağ kurmak istersen engel olunursa canı sıkılabilir.

Ama söylemek zor olabilir haklısınız. Annenizin huyuna bağlı. Benim annem darılmazdı muhtemelen ben direk söylerdim o yüzden, biz bakacaz yumurcağa ilk zamanlarında diye.

şimdilik 40 gün diye prgoram yapmayın bence en azından 15 günlük yapın snra kayınvalideniz idare eder vs derken alışırsınız anneniz yine gelir evet uzakta ama 40 gün sizde sıkılabilirsiniz sanırım bilemedim...

bnmde kayınvalidem gelecek doğumuma ama ne kdr kalır bilmiyorum oda şehir dışında annemde 40 km uzağımda :)

Annene eşinin istemediğini söyleme belli dahi etme de.. anneni düşünüyor gibi yap anne o kadar durmana gerek yok de bilmiyorum baban ya da kardeslerin varmı onlari bahanr edebilirsin. Benim yüzümden sıkıntıya girmesinler ben iyiyim de en azindan on gün dursun. Cidden o kadar durmasina gerek yok sezeryanlı bile olmayacaksin.

Anneye kalma git denir mi ? Çok yanlış sakin kocam istiyor diye öyle bi hata yapma. Cok alınır. Kalıcı değil ya senin için senin bebeğin için kalmak istiyor. Esin anlayış göstermeli. Onu da anlıyorum ama denmez öyle bişey sabretsin 40 gün :KK64:

Annen hevesli yazık kadına ama eşin rahat edemiyorsa 15 gün sen kal sonra kaynanam gelecek de eşimde izin alacak falan de gönlünü kırmadan bi yolunu bulmak lazım

arkadaşlar selam. yaklaşık on gün sonra doğumum var bi kızım olacak. Bir sıkıntı olmazsa normal doğum gibi görünüyor. Fakat moralimi bozan bir durum var. Ailem Ankarada yaşıyor eşimin ailesiyle aynı şehirdeyiz hatta yakın sayılırız. Doğumuma yakın annem gelecek ve yanımda kalcak. Ve bebek doğduktan sonra da 40ı çıkana kadar dururum diyor. Ben de bunu çok istiyorum ama eşim istemiyor. Rahat edemem napayım 40 gün ben diyor. Bir hafta kalsın gitsin dedi. Geçen sene ayağım kırıldı ve 3 ay kımıldamadan yattım bu süre zarfında annem gelip baktı bana mecburen. Eşim o dönemde çok sıkıldı bunaldı 3 ay annem bizde kaldığı için. Ben rahat edemiyorum kendi evimde diyor. Söyle annene dedi ama böyle bir şeyi nasıl derim ki ?? İnsan annesine yok kalma bi hafta sonra git der mi? Kadın nasıl hevesli yıkarız bebeği uyuturuz severiz diye nasıl heyecanlı. Ben de lohusa halimle zaten zor geçen hamileliğimin ardından biraz rahat etmek istiyorum. Annem uyumsuz geçimsiz biri asla değildir eşim de anneni seviyorum o ayrı ama 40 gün kalmasın sakın dedi. Gelip bi hafta dursun sonra mevlüdüne yine gelir bi hafta kalır gider diyor. Ama annem 4o gün kalırım diye geliyor. Bir de eltimle on gün arayla doğum yapacağız onun annesi yirmi dk uzağında oturuyor ve bir hafta kalacakmış kızının yanında. Sürekli onu örnek veriyor eşim bak onun annesi bi hafta kalıyor diye. Ama benm annem Ankarada ha deyince gelip gidemiyor o bi telefon açsa annesi atlar gelir. Çok arada kaldım. Nasıl çıkacağım ben bu işin içinden. Ne yöne baksam bi çarem yok. Ne diyorsunuz kızlar?
40 gün cidden fazla

Bilmiyorum 40 gün uzun süre ve bence gerçekten aksi sorun yoksa annelerin kalmaması daha iyi.
her iki annenin de.

hem sen hem eşin hem de bebeğiniz birbirinize adapte olursunuz.

Annene de ki daha doğum olmadan anne tek senin torunun değil biraz da kaynanam yardımcı olsun de. 40 gün kalıcam dese de kalmaz zaten. Anneler hassas olduğu için 40 gün lafı çıkmıştır. Belki de senin uzun kalmanı istediğini düşünüyordur.

Annene de ki senden güç alırsam bebeğe yalnız bakmaya cesaret edemem, alışana kadar bana öğret yardımcı ol de. Seni de 40 gün bir evde tutamam üzülürüm falan de.

Eşinin yaptığı da ayıp... Allah korusun senin ya da onun annesinin başına bir şey gelse bakmayacak mı annelerine? :KK20:

Kadın o kadar yardımcı olmak için çırpınırken eşinin yaptığı gerçekten çok ayıp. Eşim rahatsız olsa bile inan ki böyle bir şeyi asla dile getiremezdi. Tüm dünya da Türkler misafirperverliği ile bilinir üstelik.

iyide aynı şehirdeymiş eltinin annesi, yani bişey olsa anında gelir, eşin sabretsin 40 gün nolucak ki yani, kadıncağızın hevesli ne güzel üzmeyin onu ya günah, eşini ikna etmelisin 40 gün sabretsin, annen gelene kadar hallet bu işi ve kararlı ol

40 gün ne yaa adam yerden göğe kadar haklı haklı.çıkın annenizin eteklerinden kv gelip 3 ay kalsın bakiim.bebeği kendin pekala bakar büyütürsün.bence annendede var hata akıllı kadın bilir o kadar kalınmayacağını bırak çocuklar çekirdek aile olduğunun farkına varsın.bırakında herkes kendi sevsin büyütsün yıkasın bebeğini.

Annen gelince kendini iyi hissetigini o a kiyamadigi i soyle zaten esimde cok hevesli sen evini ihmal etme ben boyle boyle aliscam de onu kirmadan onu dusundugun icin 40 gune gerek olmadigini soyle bi arada esinede cok kirildigini soyle insan her zaman mi digum yapiyor anneme en cok ihtiyacim oldugu donem sirf sen istemiyosun rahat edemiyosun diye ben uzuluyorum ask olsun de
Bu arada senin ananda zirt pirt cocjk sevcem diye gelincede ben rahat edemicem bunuda bil o zaman de

Back
X