Yaa çok moralim bozuk kızlar..bebeğin kesesini görmeye gideceğim günün sabahında kanamam oldu şoka girdim korkudan tansiyonum düştü çünkü en son kanamam olduğunda erken doğum yapmıştım.şimdi bebegimi kaybediyorum sandım.doktor düşük tehlikesi olduğunu söyledi.keseyi ve kalp atışını gördü ama bebek pek iyi görünmüyor düşebilir çok umut beslemeyin dedi.progynex igne verdi günde 100mg.15gün kullan gel dedi.bugün ikinci ignemi oldum oyle yatıyorum pek kalkmıyorum tuvalete gidiyorum falan.her tuvalete gidişimde çamaşırıma korka korka bakıyorum.dün akşamüstünden beri kanamam yok.benim yaşadıklarımı yaşayıp ta bebişini kucağına alabilen var mı yaaaa? Ne olur biraz moral veriiin bana çok ihtiyacım var..tabi herşey kısmet ben de öyle dua ediyorum ama sizin tecrülerinizi duymak bana moral verecek...
canim bende aynisini yasiyorum.. gecen yil 38haftalik kizim karnimda ölmüstü. tekrar hamile olunca korkularimi düsün.. derken tam 12 haftayi atlattim biraz rahatlarim dedim bir kanama hemen hastaneye gittim 8 gün yattim. cok sükür kanamam durdu ama eski kan hala azar azar geliyor. inan tuvalete gitmeye korkuyorum.. dedigin gibi yatiyorum is falan yapmiyorum istirahat dedi doktor. arkadaslarim korkma bendede oldu bisey olmaz diyorlar ama elimde degil.. yarin doktora gitcem insallah hersey yolundadir... rabbim sanada banada hayirlisiyla dogum yapmayi nasip etsin insallah
canım seninde mi düşük riskin var geçmiş olsun nasıl olduu
Ah canım çok üzüldüm senin adına..Allah bir daha yaşatmasın...şu ana hıçkırıklara boguldum.eşim simdi iğnemi yapması için hemşire arkadaşını getirdi yanlarında da 3 aylik bi bebiş dünya tatlısı.ne zamandır bu kadar miniğini görmemiştim.çok duygulandım.iğnemi oldum eşim hemşireyi ve bebişi evlerine bırakmaya gitti.dayanamadım yalnız kalınca Rabbime ağlayarak yalvardım Allahım ne olur bu sefer nasip et kucağıma almayı diye.gerçi çok şükür dunya güzeli herşeyim bir kızım var kocaman oldu.ama onun tek kalmasını istemiyorum.
Benim arada rahim sancım da oluyo senin de var mı?ve az da olsa kahverengi leke oluyor.nefret ediyorum leke görmekten.isyan etmiyorum hamdolsun Rabbime herşey imtihan.sen işini sağlama al yat dinlen canım.ilaç vermedimi doktorun?kanamanın sebebi neymiş söylemediler mi...
Canım cok gecmıs olsun ben ıkıncı hamılelıgımde 5. Haftada
çok yoğun ciddi bi kanama gördüm yani nasıl deyim sana litre litre yanı dedim kesin düştü
ama dr gittik kese duruyo sonra keseyı goremedıler düşüomu acaba dediler
kanamamda devam edıyodu ilaçlara ragmen...sonra kese gorundu bebegım büyüdü
4. Aya kadar bilfiil kanam gördüm ama bebeğim düşmedi tutundu 28. Haftada baska bi sebepten (pıhtılaşma)
kaybettım ama düşmedi yanı...korkma dinlen devamlı ayaklarını uzat yat inşallahh
sıkı sıkı tutunur canım sana...ilkinde de ne kanama ne agrı olmustu ama kontrole gittiğimde kalbinin
durdugunu öğrenmsıtım yanı kısmet canım kanama kötüdür die bişi yok bi sorun olunca sinyalı almış oluyosun
ve önlemini alıyosun....bol bol yat stre syapma canım :) allah bağışlasın tekrar tekrar
şimdi drumla görüştüm kahverengi lekelri hiç takmayın kafanıza kırmızı olmadığı sürece korkçak bişey yok dedi benim sayısını bile hatırlamadığım kadar çok oldu bu lekelenmeler ya rahim sancısı dediğin nasıl bişey o bendede oluyo sürekli hemde yani ben rahim sancısı olduğundan şüpheleniyorum acaba rahim büyüdüğü içinmidirki anneme sordum benimde çok oldu diyo anlamadım...
allah razı olsun canım.Kayıplarına çok üzüldüm kıyamam sana.hissettiklerini anlıyabiliyorum.Rabbim sabır güç versin başka yavrun yoksa inşallah en kısa zamanda sen de istiyorsan tabi, kucağın dolsun canım..kadın olmak ne zor dimi yaaa? Offf neler çekiyoruz yazık bize.bebek olsa bi türlü olmasa bitürlü.Allahım hepimize hayırlısını nasip etsin.....
Tabi her kanama tehlikeli diil belki ama daha önce yaşadım ya kötü tecrübe,o yüzden korkuyorum elimde diil.bu bekleme süreci beni mahvediyor.dakikaları sayıyorum adeta.ama sabrediyorum.dua ediyorum ben ve benim durumumda olan bacılarım icin..
Ah canım çok üzüldüm senin adına..Allah bir daha yaşatmasın...şu ana hıçkırıklara boguldum.eşim simdi iğnemi yapması için hemşire arkadaşını getirdi yanlarında da 3 aylik bi bebiş dünya tatlısı.ne zamandır bu kadar miniğini görmemiştim.çok duygulandım.iğnemi oldum eşim hemşireyi ve bebişi evlerine bırakmaya gitti.dayanamadım yalnız kalınca Rabbime ağlayarak yalvardım Allahım ne olur bu sefer nasip et kucağıma almayı diye.gerçi çok şükür dunya güzeli herşeyim bir kızım var kocaman oldu.ama onun tek kalmasını istemiyorum.
Benim arada rahim sancım da oluyo senin de var mı?ve az da olsa kahverengi leke oluyor.nefret ediyorum leke görmekten.isyan etmiyorum hamdolsun Rabbime herşey imtihan.sen işini sağlama al yat dinlen canım.ilaç vermedimi doktorun?kanamanın sebebi neymiş söylemediler mi...
Ayy doktorunun söyledikleri beni rahatlattı canım yaaa sağolasın sen de..rahim sancısı niye oluyo diye soraydın bi de.ben uyuz oluyorum bu sancıya moralim bozuluyo.iki Gündür fazlalaştı sanki.aklıma manyak manyak vesveseler geliyo.acaba içerde kanama oluyo da icerdemi birikiyo falan diye düşünüyorum.şeytanın işi yok benle uğraşıyo şerefsiz
Benim sancılarım adet sancısı gibi.
canım her gebelık kendi şahsına münhasır özellikler gösteriyor yani kiminki kanamsız düşer kiminki kanamayla
kimi ufak bi ağrıyla gider bakarkı dusmus kimisi agrıdan kıvranır kanamalar yaar düşmez doğar...kımı bebek erken
hareket eder kımısı gec tekmelemeye baslar...hepsi değişiktir yanı canım 3 kere hamıle kaldım bir tane ortak noktası
yok hıcbırırnın onun ıcın rahatlıkla söyluyorum bunları ne belırtılerde ne hamılelıkte ne de kaybederken hıcbırısı ıcın
üçünde de şu oldu da kaybettım dıyemıyorum hepsinde farklı farklı şeyler oldu...Rabbim nasib ederse oluyo ama
nasib değilse olmuyo güzelce uzan otur demiyom bak :) uzancaksın hastanede yatmsıtım ben düşük tehlıkesınde ciddiydi baya
hemsıre bıldıgın nbet tutuodu basımda otrudugum anda yıyodum fırcayı :) tamamen uzanarak dınlemek çok önemli
kadın olmak zor tabıı ki :) ama bu buyuk mucizeyı yasamanın bedeli diye dusunmek lazım sanırırm :) zor ama çok ama çok
güzel....yasayan bebegın var mı hıc karnındayken tekme hıssettınmı bılmıyorum ama tekmelerını hıssettiğin zaman
ne cekmısımkı diyceksın tek bir hareketı bile herşeyi unutmana yetıcek :) umarım sağlıkla doğururp büyütürsün canım :)
Allah ım bana ve ısteyen tümm "yüreği annelere" hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasib eder inşallah :)
hayir canim ilac falan vermediler, yanliz dinlenmem gerekiyormus. igne vuruyorum kendime thrombus olmasin diye. kanama sebebide placenta rahime cok yakin oldugu icinmis. büyüdügünde yukari dogru büyür risk kalkar diyolar o zamana kadar yatacakmisim.. canim üzülme allahin izniyle insallah yavrunu kucagina alirsin.. benim iki oglum var 7ve 5 yaslarinda. ücüncü kizim iste benim gönül sancim kucagima alamadan topraga verdim..acisini anlatmaya kelime yetmez.. bunada sükür diyorum hersey allahtan. tekrar verdi.. hayirlisiyla kucagimiza almayi nasip eder insallah.. rahim sancim biraz oluyor.. kahverengi kan geliyor bende hala.. bugün doktora gittim biraz daha var oda gelir dedi.. eski kan önemli degilmis...ama onu görmek bile beni tedirgin ediyoru...
ayy aynı şeyleri bende yaşıyorum inan şeytanın biride benim başımda valla onuda geçen sefer tarif ettim herhangi başka bişey yok diye bebk yapıyo dedi bende rahim ağzımı açlılıyo acaba diye korkuyorum benimde bazen adet sancısı gibi oluyo benim içerde kanama olup birikme yapmıştı tatlım bekledik bakalım dr kanaman olabilir dedi 1 hafta sonra kontrole gittim yok olmuş hem kanamamda lekelenmemde olmadı şükür valla acaba acilemi gitsem diyorum içim hiç rahat değil nedense bu ağrıdan dolayı annem diyoki hep hiç geçmeden o ağrıyı çekmiş korkma diyo.Bide drum inan basite alıncak bi dr değil çok iyi ve bilgili ben ona çok güveniyorum bakalım belki yine arar sorarım yarın hoş adam bıktı artık benden:)inşallah rabbim korucak bebişlerimizi sen nekadrlık hamilesin?
Ayşemcim Allah minik oğulcuklarına ve göbişindeki minişe sağlıklı uzun ömürler versin insallah.acını çok iyi anlıyorum şekerim Rabbim yasayan yavrularının acısını göstermesin beterin beteri var ben öyle düşünüp avunuyorum.benim de oğluşum 27 haftalıkken alındı ve 3 yaşadı.geçen haziranda oldu.neyse..sanırım senin kanamın sebebi plasenta previa..korkutmak istemiyorum seni canım daha çok erken inşallah bebek büyüdükçe plasenta yukarı çıkar.benimkinde çıkmadı.normalde teşhis ayrıntılı ultrasonda konuyor ve 26.haftadan sonra daha bi kesin tanı konuyor.previanın çeşitleri var.kiminde plasenta rahmi tamamen kapatıyor ki bu en tehlikelisi banaolan,ani ve aşırı kanamayla erken doğuma sebebp olabiliyor.kiminde plasenta rahmi kısmi olarak kapıyor bu daha az riskli.hepsinde yapılması gereken ortak şeyler ilişki yasak,ağır iş yasak,sürekli takip,tam teşekküllü hastane,normal doktordan ziyade bir perinatolog takibinde olmak,gebeliğin ilerleyen safhalrında hep tetikte olma,gerekirse sürekli dinlenmek,en küçük lekelenmede doktora koşmak gerek...hamilelerden sorular topiğinde plasenta previa sabit konusu var orayı okumanı öneririm canım..yani anlattıklarından bu sonucu çıkardım..ama sen kötüyünsüşünme previa olup ta sağlıkla doguran çooooook hatun var.sonuçta herşey Rabbimin taktiri canım benim..sormak istediğin bişey olursa ben buradyım.bu konuda master yaptım resmen...
Canım ben 6+6 haftalığım.belki de sen annene çekmişsindir bu agrılar konusunda.belki gerçekten de panik yapıcak bi durum yoktur.bak maşallah leke de yokmuş. Ay dilini ısır kıçını kasşı nazar deymesin
İnsallah bi daha ne leke ne bişey görmezsin..doktoruna güveniyosan da ne güzel en önemlisi bu..o zaman içini ferah tut canım.senin ilk gebeliğin mi? Kaç yaşındasın?
benimde 6.haftalarda başlamıştı lekelenmelerim 8 haftayı geçesiye kadar hep oldu ara ara valla inşallah anneme çekmişimdir:)24 yaşındayım ve ilk bebeğim olcak Allah izin verirse hem 1 senede olan bi mucize bizim için bu yüzdende çok korkuyorum aslında ama Allahın takdiri neticede şu rahim ağrısı olmasa kafam çok rahatlıcak
Ah küçük bacım aramızda 10 yaş var.abooo ben senin büyük ablan sayılırım
Daha yeni evlisin sanırım canım.ben kızımı senin yasında aldım kucağıma.şimdi kocaman oldu.sen de inşallah bu genç yaşında benim gibi tadarsın bu harika duyguyu..bi problem olur da nasip olmazsa da çok üzülme.yine olur..daha çok gençsin.hem sağlıksız bebek düşermiş.insallah bebeğin sağlıklı ve hayırlıysa problemsiz doğar...
inşallah valla sağlıklıdır evet zaten bende arada bir kendime moral veriyorum bu şekilde bu arada dr umu aradım tekrar sürekli rahim ağrım var bazen batma bazen kasılma şeklinde çok değişik bi ağrı dedim ben korkulacak bişey olduğunu sanmıyorum stres yapma dedi bebek hergeçengün birazdaha büyüyo etrafındaki doku ve organlara baskı yapıyo bu yüzden bu ağrın dedi 9 ay bile çekebilirsin bu ağrıyı dedi kanama olmadığı için ona bağladı yani.bide benim sağ yumurtalığımda 6 cm kistim var hala geçmiyo ama benim ağrılarım solda bebeğin olduğu yerde kist ağrısı değil aslında neyse sende içini rahat tut benim kontrolm 4ünde ama arada bidaha gidebilirim hoş dr um çağırmıyo ama :)
Sevindim canım senin adına içim rahatladı.benim de kontrolüm 2 mayısta.zaman geçmek bilmiyor.neyse şükür bugün de akşam oldu Allahın izniyle kazasız belasız.beni habersiz bırakma güzel haberlerini bekliyorum şekerim
Sevindim canım senin adına içim rahatladı.benim de kontrolüm 2 mayısta.zaman geçmek bilmiyor.neyse şükür bugün de akşam oldu Allahın izniyle kazasız belasız.beni habersiz bırakma güzel haberlerini bekliyorum şekerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?