ncbcim Allahım sana yardım etsin hamileliliğinin bundan sonraki zamanlarını çok rahat geçirmeni dilerim.sen zor zamanları atlatmışsın.gerisi de gelir inşallah.ben daha bir ay dinlenmedeyim.iş güç yasak.zaten yasak olmasa da yapacak enerjim hiç yok.progesteron hormonunun hapı da iğnesi de aynı.hatta iğnesi daha çabuk etki ettiği için hemen vuruyo.elini kolunu kaldıramıyosun.daha 23 tane daha olucam.üstelik kalçamın hali içler acısı.yağlı bi ilaç olduğu için kolay dağılmıyor sonrasına çok ağrı yapıyor.ama ona da sabrediyorum.halsiz ve mutsuz olmasam keşke diyorum.evde yalnız olmak ta bu negatif hisleri tetikliyor.bi de üstüne canım dayımın acısı aklıma geldikçeağlıyorum.o kadar tatlı ve iyi biriydiki..mekanı cennet olsun tontişimin.yarın eşime dedim anneme geçicem.dayımla çok yakın oturuyolar.yarınki duaya katılayım diyorum.biraz insan göreyim.iki laf konuşayım.
ben 15inde cerrahpaşaya da bi gidip görünücem canım.orda perinatolog bi prof tanıyorum.belki ona devam ederim.kısmet.herşeyin hayırlısı hepimiz için..
iyi dileklerin için çok saol canım benim valla dayın için gerçekten üzüldüm ama iki canlısın çok dikkat et kendine tatlım bilmemi o iğneyi bende vuruldum 1 ay kadar benimde moralim çok bozuk gerçekten eşimin beni anladığını hiç sanmıyorum sürekli sudan sebeplerle tartışır olduk ben sinirliyken o sakin olması gerektiği yerde daha gergin anlamadım gitti hangimiz hangimizi sakinleştircek valla üstüne bide misafir geldi bugün o kadar çok ağrımvarkiama elimden geldiğince bişeyler yapmaya çalışıyorum herşey tersine gidiyo sanki anlatamıyacağım kadar bi gerginlik var üstümdecanım git tabi başka dr larada ama dene en güvendiğin hangisi ise onunla devam et yalnız bi yandanda diyorumki ne kadar süredir iğne tedavisi görüyosun allah korusun bişey olcak olsa olurdu zaten içini ferah tutmaya çalış ben bugüne kadar her allahın günü tamam bugün kesin düşçek dedim şükürki bişey olmadı inşallah hepimiz sağlıcakla kavuşçaz bebişlerimize ...
Meraba canım iki gündür annemlerdeydim daha doğrusu dayımlardaydım.yazamadım bişey.şimdi gene evdeyim tvnin karşısında uzanıyorum.ben hem hamilelikten hem de ignelerden çok huysuz ve negatifim.yüzüm hic gülmüyor valla.normalde eşim asabidir hepdidişiriz ama şu an eşim üzerime titriyor.hele bi titremesin kıyamet koparırırım.direk anneme giderim zaten çok hassasım tek bir olumsuz söze tartışmaya tahammülüm yok.ayrıca eve misafir falan çağırmıyorum.insanlar ne kadar anlayışsız niye sana geliyolar sinir oldum.bilmiyolarmı rahatsız oldugunu? Ay rica edicem hiç çekinme kimseye hizmet etme.sen şu an hizmet edilecek durumdasın.hep dinlenmelisin.gerçibebeklerimiz yaşayacaklarsa bi şekilde doğacaklar ama yine dekendimizi yormamalıyız.ben zaren hala pek iş güç yapamıyorum çok halsizim.
Canım igneyi nisanın 18inden berivuruluyorum.mayısın sonuna dek vurulcam.toplam 1,5 ay vurulmuş olcam.daha 21 tane var.artık etkilerini az hissedeyimdiye akşamlarıvuruluyorum.
sorma canım valla ama benddede bi sinir bi stres takmıyorumki eşimi bazen 2-3 gün konuşmuyorum bile onunla dün yine peçetede çokk ufak kan lekesi vardı bu sefer eminim kandı eşime gösterdim amaannn bunun içinmi üzülüyosun ufacık şey diyo anlatamıyorumki hamilelikte ufak büyük kan kandır diye şaldır şaldır kanama olması lazım inanması için en son sinirlendim illaki bebğimi kaybetmemiz lazım inanman için dedim yaa yokk illaki peçeteyi dr a göstercekmiş saçma sapan işler ya valla annemle aynı apartmandayız biraz ayrı olsa bende gitcemde kafa dinliyeyim diye böle oluncada olmuyo evet bana hizmet edilmesi gerekiyo ama kırk kere sölemek lazım bişeyi en son sinirlendim yemek falanda yapmıyorum napıyosa yapsın valla hiçbişey bebğimden kıymetli değil dün gittim kan verdim 4 tüp birsürü test yapılıyo zeka testininde sonuçları çıkmadı heralde daha aramadılar valla merak ettim sonucu drumda illaki 1 ay sonra görcem diyo duramıyorumki ebn o kadar süre gene giderim heralde başka başka dr lara sırf iyi olduğunu duymak için daha 1 ayyy vaarrrr
Canım caninı sıkma eğer dr gerekli görseydi 15 gün sora gel derdi.ne guzel bak maşallah demekki herşey yolundaki normal gebelik süresi kontrol zamanında gel demiş.daha ne istiyosun?eşinle de hiç ağız dalaşına girme seni anlamasına imkan yok çunku.evet hiçbişey bebeginden daha değerli değil.peçeteye gelen kan ise içinin rahatlaması için doktoru aramalısın.belki gel bi bakalım der.çünkü doktorlar en ufak bi kanamanın bile hafife alınmaması gerektiğini söylüyor.Allah korusun temkinli olmak lazım.annenle aynı apartmanda olman süper.yemekleri annen yapar sen hiçbişeye dokunma.
Bana gelince bu iğneden nefret ediyorum bana yaptıklarından,hissettirdiklerinden.bugün doktoru aradım acaba iki günde bire düşürsem olurmu dicektim.şikayetlerimi sıraladım iğnedendir dedi.canını sıkma igneyi düşünme dışarı çık gez sinemaya git pozitif düşün dedi.ama ne mümkün? Gel kolaysa yap.o kadar bitkin ve keyifsizimki.şu satırları yoazarken bile öyleyim.hicbişeyden zevk almıyorum.yanetkisine mıçtıgımın ilacı.insan etkilerini azaltır da piyasaya sürer beee.kimse hamileyi düşünmüyo,zavallı biz...
Sen kaç yaşındasın başka çocuğun varmıydı?bak unuttum belki söylemişindir.kafa kalmadıki.
canım aradım dr umu yat dinlen abicim ağrın olur veya kanaman aartarsa ara tekrar dedi gerek duymadı görmeye bende tabiki dayanamayıp akşam acile gittim bebeğimi gördüm rahatladım:)evet ya o iğneler öle yapıo bende hep sadece iğne ve haplardan diye düşünmüştüm ilacı vs kestik ama ben yine halsizim bi dışarı çıkıom ölmüş bitmiş bi halde eve dönüyorum sanırım hormonlarında etkisi var ya kan sonuçlarımda çıkmış onu aldı eşim bugün yarın dr uma götürcem bakalım benim anladığım kadarıyla üre düşük falan filan zaten bi kısmı düşük bi kısmı yüksek bişey anlayamadım ben 24 yaşındayım ilk çocuğum olcak allah izin verirse ondanda bu kadar evhamlıyım zaten ayy şu günleri hayırlısıyla bi atlatalım gezemediğimiz günlerin tadını çıkarırız merak etme...ya annemde çalışıyo işte yemekleri yapamazki bende ona kıyamıyorum ben bişeyler yapayım diyorum iyi oldukçada yapıyorum zaten ama bi süre yapamam heralde yazık oda işten geliyo yemek ütü bide bizim derdimiz kıyamam ona
Anladım canım annenin çalıştığını düşünemedim.ama illaki eve gelince bi tencere kaynatıyodur çalışsa da.iki tabak fazla yapsa yine sana kar kalır.sonucta bunlar geçici zorluklar.herşeyden önce senin ve bebişinin sağlığı önemli.ben 34 yaşındayım ve bu 3.hamileligim.11 yaşında kızım var senin yaşlarında doğurdum.ikinci hamileliğim geçen yıl hüzünle bitti.haziranda 27 haftalık erken dogum yaptım.yaşasaydı nerdeyse yaşında bi oglum olacaktı olmadı.bu yüzden şimdi korku ve endişelerle yaşıyorum.yine aynı şey olurmu diye.bebegin eşi öndeydi ve kanamam oldu aniden aşırı bir kanama.bu yüzden kan görmekten korkuyorum artık.aynı şeyin tekrarlama olasılıgı var.ama 3.aydan sora belli olacak.düşünmemeye çalışıyorum ama ne mümkün.artık alnıma ne yazıldıysa onu yaşıcam.korkunun ecele faydası yok.inşallah bu sefer yüzüm güler.sen de sorunsuz yavruna kavuşursun inşallah.ben senin yaşındayken ohhoooo hiçbişeyin bilincinde diildim mis gibi bi hamilelik geçirmiştim problem yaşamadan kızıma kavuşmuştum.o zamanlarımı çok arıyorum.bu 3.sezaryenim olacak bu arada.ondan da endişeliyim.offff neye endişelenceğimi şaşırdım yeter beaaaa
canım ne denir bilemiyorumki Allaha şükürki kızın varmış bak oda sana büyük tesellidir ikinci gebeliğin için çok üzüldüm Allahın takdiri peki bunu daha erken haftalarda anlayamamışlarmıki bende geçen gittiğimde dr um plesenta arkada falan dedi ne dediğini anlayamadım ama önemli değil heralde diyede sormadım inşallah bunda yaşamıyacaksın aynısını dualarım hep senin ve bebişin için ne güzel ilk gebeliğinde bişey anlamamışsın bende o kadar çok araştırdımki şimdi pişmanım keşke hiçbişey bilmeseydim diyorum en azından içim sıkılmazdı ben inanıyorum herşey güzel olacak hepimiz için bazı şeylerde Alalhtan sonuçta bu arada nasıl kanaman devam ediyomu bugün annem anlattı onların orda bi kadın varmış hamile iki gündürde kanaması varmı ama ilk gebeliğindede aynı olmuş hiçbi sorun olmamış sapasağlam doğmuş bebek sanırım 8.haftandasın şuan risk hergeçengün azalıyo içini ferah tut...
bnimde kesem aşağı taraftaydı.inanılmaz kasık ağrım vardı.doktor %80 ihtimalle düşük dedi.ilk gebeliğim.dünya başıma yıkıldı. pogesteron kullandım 10. haftama kadar.sürekli yatak istirahati.allaha şükür hiçbişey olmadı. şuan 14 haftayı geçtim
Canım merhaba.bi iki gündür kkya girmedim.hamilelikle ilgili hicbişey görmek okumak istemedim.biraz hamile oldugumu unutmak istedim yaaa.gece uykularım huzursuz olmaya başladı.çok sıkıldım bu hallerden Rabbim affetsin.yine de sabrediyorum.sol kalçam çok agrıyo iğneden.daha 18 tane var nereye yapçak bilmiyorum yumru yumru oldu.acaba hemşire yapmayı beceremiyor mu?igneden sora ovalamıyor.yengem de igne yapıyo ovalaması lazım diyodu bilemedim hangisi dogru.canım plasentanın aşaada oldugunun teşhisi erken konulamıyor.plasentabebek büyüdükçe yukarı çıkabiliyor.26.haftadan sora kesin tanı koyulabiliyor.benimki ilk ayrıntılı ultrasonda anlaşıldı belki yukarı çıkar dendi ama çıkmadı.bi tedavisi yok.aniden kanama olabiliyor.anne bebek ölümlerinin başta gelen sebeplerinden.anne adayı bi sabah yataktan kan gölü içinde kalkabiliyor.ağrı olmadiğından işaret vermiyor.feci bişey.ben de bunları yaşa dım gecen sene canım.önce şu 3 ay geçsin istiyorum bi an önce ignelerden kurtulayım.ondan sonra plasenta stresi sırada.Rabbim yardımcımız olsun ne diyeyim yazılanı yaşıyoruz...
bnimde kesem aşağı taraftaydı.inanılmaz kasık ağrım vardı.doktor %80 ihtimalle düşük dedi.ilk gebeliğim.dünya başıma yıkıldı. pogesteron kullandım 10. haftama kadar.sürekli yatak istirahati.allaha şükür hiçbişey olmadı. şuan 14 haftayı geçtim
Arkadaşlar kanamalarınız adet sancılarına benziyormuydu? Karnınız ve beliniz ağrıyormuydu?
benimde kanamam oldu. düşük tehlikesi dedi doktorlar. iğne vurulmaktan bir hal oldum.
7.-8. haftalarda başladı. 2 ay kesintisiz kanamam oldu 30+20 gün rapor verdiler evde dinlendim.
sadece 1 haftadır yok kanamamız. dün doktora gittik üçlü test verdi
kan alacakalr kan görecem diye aklımı kaybettim. lab. girdim çıkışımda doktorun anlattıklarının hepsini unuttum
ALLAH kolaylık versin hepimize sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza almak nasip etsin rabbim.
valla kadın olmak ne zor şey heleki hamile kadın olmak dahada zor...valla stres hiç bitmiyorki dediğin gibi biri bitiyor biri başlıyor hayırlısıyla şu günleri bi atlatalım inşallah bende iğne vuruldum biliyosunki dediğin gibi bazı hemşireler hiç dikkat etmiyor bazılarıda çok ii oluyor kimisi iğne çok yağlı diye çalkalıyodu şırıngaya alıp alıp boşaltıyodu güzel karışsın diye gerçi o zamanda ağrı oluyo ama benim öle çok beze olmadı hem kendimde hiç ovalamadım benim 3 günde birdi senin hergün sanırım ondanda hiç geçmez acısı valla ablacım(yaşça büyüksün diye dedim ama bi mahsuru yoksa)Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah ben inanıyorum herşey güzel olcak hepimiz için....
Arkadaşlar kanamalarınız adet sancılarına benziyormuydu? Karnınız ve beliniz ağrıyormuydu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?