Arkadaşlar endişeliyim, lütfen birileri bi şey söylesin..

nurtopu

Hayat güzel:)
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2009
2.859
2
Arkadaşlar
bugün gittiğim kontrolümde endometriomam (çikolata kisti) olduğunu öğrendim. Dr. klomen tedavisine devam etmemi istedi aynı zamanda aşılama için. Endometrioması olupta klomen kullanan ver mı? Büyütmezmiki bu ilaç kisti?
:gitme::1no2::sinifsinif:
 
Moralim bozuk klomen ben de daha önce de kanama yapmıştı karın içine? ıçmasem mi acaba?
Ne yapacağımı bilemiyorum.
Aşılamanın bayrama denk gelip iptal olma ihtimali de var.
Offf
 
Arkadaşlar şimdiye kadar sıkıntısı olan herkese yorum yapmaya yardımcı olmaya çalıştım. Görüyorum ki herkes de bana canı gönülden yardımcı olmaya çalışmış. Herkese teşekkürler (!!!)
 
canım bu konuda bilgim yok ama doktoruna sorsaydın keşke açıklama yapmadımı.sende doktormuşsun ama bazen doktorlarıda anlamak mümkün olmuyor.tabi hepsi için geçerli değildir muhakkak.ama sanırım öyle bi etki yapacak olsa devam et demezdi diye düşünüyorum.
 
Benimde çikolata kistim vardı ve klomen kullandım 3 ay sonra yumurta takibi ile hamile kaldım. Şu anda 39 haftalık hamileyim bebişimi beklliyorum. Yani moralini bozma olumlu düşün uzun süre klomen kullanmak sağlıklı değil ama en azından şansını artırırsın. Kist kolomende kullanmasan büyüyebiliyor benim 3 ayda 3,5 cm den 4,5 cm kadar büyümüştü. Ama yapabilecek başka bir şey yok. Eşinde sorun yoksa ve yeni evliysen bir süre deneyebilirsin. Eşinin spermlerinde sorun yoksa ve tüpte sorun yoksa çikolata kisti olanlar için aşılama çok gerekli değil diyorlar. Bir araştır istersen.
 
X