Arkadaslar esimin 2 inci evliligi mahkemesi hala suruyor

Evliyim ayrildilar 6 aydir evliyim kinamaniz icin sormadim bu soruyu yardimcinolun diye sordum. Ayrilmisti esinden dava surdugu icin sevdigim icin EVLENDIM.

Canım ona evlilik denmez. Birlikte yaşıyoruz denir. Kınamıyorum,olabilir ama keşke boşanmadan çocuk yapmasaydınız. Adam daha boşanmamış bir anlık sinirle duygusallıkla sizinle bir ilişkiye başlamış olabilirz? Daha sonra pişman olup eşine de dönerse haklı.

Yasal olarak evli değilsiniz, hani dini nikah diyorsunuz ya , siz ikinci eş oluyorsunuz dini olarak. Peki ilk eşin rızası alındı mı yok hiç sanmıyorum! Bu durumu tasvip ettiğim için yazmıyorum bunu da belirteyim, sizin anlayacağınız yönde yazıyorum.
Yazacak çok şey var da neyse...

Evliyim ayrildilar 6 aydir evliyim kinamaniz icin sormadim bu soruyu yardimcinolun diye sordum. Ayrilmisti esinden dava surdugu icin sevdigim icin EVLENDIM.
Ben cevap vereyim bir hukukçu olarak. Eşiniz değil; çünkü adamla nikahınız yok, diğer kadınla hala evliler nikah akitleri evler ayrılınca son bulmuyor, hakim hüküm verince son buluyor, yani adam evli ve siz onun metresi konumunda bulunuyorsunuz. Adamdan hiçbir şey talep edemezsiniz; çünkü adam sizin eşiniz değil, siz adamın metresi konumundasınız. Inşallah anlamışsınızdır.

Son düzenleme:
Nikahın dinisi oluyor ama hakka gelince yasalı arıyorsunuz,oh ne güzel dimi...şu an adama zinadan dava açsa eşi ne kadar tazminat alır biliyor musunuz
Neden herkes bilip bilmeden konusuyor? Kadinin yaptığı tabii ki yanlis. En uzun bosanma davasi bile 2 yıl surer, boşanmasini bekleyebilirdi pekala. Burasi tartisilmaz.
Ama kadın zina davasi falan acamaz. Bi kere zina suc değil. Sadece bosanma sebebi. Ama bosanma davasi zaten açılmış. Ayri yaşamaya başladıkları andan itibaren sadakat yükümlülüğü biter. Isteyen istedigiyle beraberlik yasayabilir, diger es bir hak iddia edemez.
Konu sahibinin yanlışlarını başka yanlışlarla karıştırmayın lutfen

Çok tuhaf..Yapmışsın bir hata, evli bir adamla birlikte yaşıyorsun ve üstüne çocuk yapmışsın kalkmış diyorsun ki benim haklarim ne olacak? Evli olmadığın bir adamın üzerinde ne gibi bir yasal hakkın olabilir?
Bir de o benim kocam,evliyim diyorsun.. Evliyim diyebilmek için yasaların belirlemiş olduğu nikah yani resmi nikah gerekli, onun haricindeki herşey kişinin kendini kandırması ve doğacak bebeğin günahına girmesidir..

Lütfen burada nikahınız olmadığı halde benim kocam,hamileyim,ben evliyim deme.. Bu siteyi genç kızlarımız da takip ediyor kötü örnek teşkil edecek ve yaptığını meşrulaştıracak söylemlerde bulunma..
En azından yaptığın yanlışın farkında ol ona göre bir konuşma yap..

Çok kızıyorum bazı kadınlara ya... kendinizi ne duruma sokuyorsunuz! Çok mu acelen vardı da resmen boşanmamış adam!dan çocuk yaptın?? Şimdi o çocuğun yiyeceği damgayla mutlu ol konu sahibi!

Adam maşallah hizmetinden geri kalınsın istememiş karısı evden gitmiş seni getirmiş, bedava hizmetçi Bedava çocuk bakıcılığı yapmış olmuşsun tek kazanımın bu. Adam karısına dönerse ki tazminat ödememek için yüksek ihtimal birleşirler sen de kalırsın çocuğunla ortada.

Boşanma davası açmak eşler arasındaki sadakat ilkesini ortadan kaldırmazmoş. Çünkü her dava boşanmale sonuçlamazmış. Bu durumda karşıdaki eş sizden davacı olabilir mi bilemem.

Back
X