Arkadaşlar gebelikle ilgili bir sorum olacak size lütfen yardımcı olurmusunuz bana ?

Cngz44

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2023
554
215
33
31
bugüm hamile olduğumu öğrendim ve benim ikinci hamileliğim ama üzerinden 9 10 yıl geçti ve o zaman çocuktum 19 yaşındaydım ilk gebelikte çok çektim 3 ay bulantı kusma bir bardak su için avuç avuç kusardım kokuya gelemezdim yataktan başım kalkmazdı şuan iyiyim belkide daha yeni olduğu için ama internette araştırıyorum yazıyor ki ilk gebelikte yaşanılan bir çok şey bulantı kusmada dahil ikinci genelikte çok daha az oluyormuş belki olmayada biliyormuş varmı böyle bir durum çok korkuyorum ilk gebeliğimde ki gibi olacak diye

bugüm hamile olduğumu öğrendim ve benim ikinci hamileliğim ama üzerinden 9 10 yıl geçti ve o zaman çocuktum 19 yaşındaydım ilk gebelikte çok çektim 3 ay bulantı kusma bir bardak su için avuç avuç kusardım kokuya gelemezdim yataktan başım kalkmazdı şuan iyiyim belkide daha yeni olduğu için ama internette araştırıyorum yazıyor ki ilk gebelikte yaşanılan bir çok şey bulantı kusmada dahil ikinci genelikte çok daha az oluyormuş belki olmayada biliyormuş varmı böyle bir durum çok korkuyorum ilk gebeliğimde ki gibi olacak diye
Her gebelik farklı olabiliyor. Tıpkı doğacak çocuğunuzun ilkinden farklı olacağı gibi.... Bu gebeliğinizde de aynı olacak diye stres yapmayın. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah

Ilk gebeligimde prenses gibiydim, neredeyse kotu olan belirtilerin hicbirini yasamadim. En kotu yasadigim sey hipoglisemi kaynakli asiri aclik ataklariydi.

Ikinci gebeligimde 20 hafta sizin gibi kustum. Hastanede yattım, yine de zor toparladim. Kusmalarim bitince yine hipoglisemi ataklari bas gosterdi.

Her gebelik kendine özgüdür..Birinde kusarsınız diğerinde olmaz bu durum..Bulantı için doktorlar genelde hap yazıyor bu sekılde gecırmıstı hamileliğini arkadaşım...Ben de mesela dikkat etmesem hamile olduğumu zor anlarım..İki hamileliğimde de kusma vs.yaşamadım..Ayrıca cinsiyetleride biri erkek biri kız..Yani cinsiyetlede alakalı olduğunu düşünmüyorum ve ikisinde de tatlı genelde aşerdim..Bu da burda dursun🩷💙

Sağlıkla gelsin bebişiniz:emir_bebek:

Her gebelik kendine özgüdür..Birinde kusarsınız diğerinde olmaz bu durum..Bulantı için doktorlar genelde hap yazıyor bu sekılde gecırmıstı hamileliğini arkadaşım...Ben de mesela dikkat etmesem hamile olduğumu zor anlarım..İki hamileliğimde de kusma vs.yaşamadım..Ayrıca cinsiyetleride biri erkek biri kız..Yani cinsiyetlede alakalı olduğunu düşünmüyorum ve ikisinde de tatlı genelde aşerdim..Bu da burda dursun🩷💙

Sağlıkla gelsin bebişiniz:emir_bebek:
Benim ilk hamileliğimde 6incı hafta da bulantılarım başladı ve 7inci haftada ikiz olduğunu geç döllenme olduğunu öğrendik ve ölüyorum dedim daha çok artmıştı bulantılarım yani insan bir bardak su için nasıl poşet poşet kusardı şaşırmıştım şimdide öyle olur diye çok korkuyorum umarım öyle olmaz

Her gebelik farklıdır bunu düşünüp bilinç altınıza yerleştirmeyin akışına bırakın kimisi her hamilelikte giderek artan belirti yaşar kimisi azalan bilemeyiz yaşayıp göreceksiniz

Ilk gebeligimde prenses gibiydim, neredeyse kotu olan belirtilerin hicbirini yasamadim. En kotu yasadigim sey hipoglisemi kaynakli asiri aclik ataklariydi.

Ikinci gebeligimde 20 hafta sizin gibi kustum. Hastanede yattım, yine de zor toparladim. Kusmalarim bitince yine hipoglisemi ataklari bas gosterdi.
Ya Rabbim yardıcımız olsun gerçekten zor ama güzel duygular tatmak için mecburen katlanıyoruz dediğim gibi ilk gebeliğimde ölüyorum sandım doktor ilaç yazdı geçmedi hastanede yattım hep serumlar takıldı çünkü evde kusarken artık karnım patlayacak gibi oluyordu 😞 birde 7inci haftada geç döllenme ile ikiz olduklarını öğrenince hepten arttı insan havanın kokusundan kusarmı 😂 tv de birşey izliyordum yemek yaptıklarını görünce sanki evde pişiyor gibi kusardım 😂 sonradan da kokulara bağımlı oldum bu sefer de duş jeli şampuanla geziyordum hep koklaya koklaya 😂

Benim ilk gebeliğimde bile olmadı bu anlattıklarınız. Çok rahat bir gebelik geçirdim. Bence çocuktan çocuğa değişebilir bu durum. Kendinizi bu şekilde korkutmayın lütfen.

Back
X