Arkadaşlar güzel bir et sote tarifi bilen?

_citygirl_

hiç bitmeyelim..
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2011
1.341
1.057
133
Arkadaşlar ben yemek yapmaya henüz yeni başladım. O yüzden pek bilmiyorum açıkçası. İlk kez İftar Yemeği vericem inşallah. Bildiğiniz yaptığınız bir et sote tarifi var mı? Yardımcı olabilir misiniz?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canım kiymayi ya da eti önce kavur güzelce sonra iri ya da küçük tercihe göre soğanı ekle biraz daha kavur sıvı yağ kullan tuzunu at biraz baharat koy ne seviyosan k.biber pul biber fln...sonra biberi ekle kırmızı ya da yeşil o da tercihe göre domatesini ekle sırayla daha sonra sarmısak koy çok yakışıyo çok küçük doğranmış olmasın ve altını kıs suyu azalınca biraz domates suyu ekleyebilirsin altını kapatnca da çok az tereyağı koyabilirsin bu kadar cok basit....

Arkadaşlar ben yemek yapmaya henüz yeni başladım. O yüzden pek bilmiyorum açıkçası. İlk kez İftar Yemeği vericem inşallah. Bildiğiniz yaptığınız bir et sote tarifi var mı? Yardımcı olabilir misiniz?

Bi de eti kup dograyip cok az düdüklü tncerede haşlayıp domates biber sarmısak sosunu üzerine dönebilirsin...o da şık görünüyo...

canım kırmızı et ile yapacaksan pişmesi zor oluyor biraz o yüzden sabırlı olmalısın eti yıka kendi suyu ile kavur canım yağ koymadan sonra yarım fincan su koy kapat ağzını yumuşayınca suyu kaldıysa eğer süz ne yağ kullanıyorsan ondan ekle ve iyice kavur ardından soğanı rendele soğanı kavur biber istiyorsan biberi kavur salçalı yapacaksan domatesi ni yda salçasını ekleyip çekene kdr bekle çektikten sonra eğer et halen pişmediyse ve sulu istiyorsan suyunu koy tabi bu arada eti kavururken tuz kimyon karabiber falan baharatlarını ekle cnm kapağını kapat yumuşayana kdr pişir. yahni gibi olmasını istiyorsan biberi kavurduktan sonra salça yerine normal su koy ocaktan inerken sulu olsun biraz

Ben kendi yaptığım tarifi veriryim sana ;
Tavaya yağı koyalım, ardından soğanı kup kup dograyalim ama eti sogandan önce güzelce kavurcan soğanı ekleyelim, yeşil biber, kırmızı biber, karabiber, domatesi ekleyelim karistir, tuzu unutma, tencerenin kapağını kapat ağır ağır pişirip afiyetle yiyelim ;););)

Bugun oktay ustanın sitesinden bakıp yaptığım tarif
Eti sotele suyunu çekicek sonra
1 adet soğan 2 diş sarımsak incecik doğra ve ete karıştır ardından soğanlar yumuşayınca kup kup doğradığın mantarları koy su salıp çekinceye kadar pişir ardından bir yemek kaşığı salça ve defne yaprağı karıştırıyoruz son olarskta kırmızı ve yeşil biber biberleryumuşayınca
Domates 2 3 adet ve baharatlar kekik tuz karabiber afiyet olsun bugun yaptım çok güzel oldu :))

canım kırmızı et ile yapacaksan pişmesi zor oluyor biraz o yüzden sabırlı olmalısın eti yıka kendi suyu ile kavur canım yağ koymadan sonra yarım fincan su koy kapat ağzını yumuşayınca suyu kaldıysa eğer süz ne yağ kullanıyorsan ondan ekle ve iyice kavur ardından soğanı rendele soğanı kavur biber istiyorsan biberi kavur salçalı yapacaksan domatesi ni yda salçasını ekleyip çekene kdr bekle çektikten sonra eğer et halen pişmediyse ve sulu istiyorsan suyunu koy tabi bu arada eti kavururken tuz kimyon karabiber falan baharatlarını ekle cnm kapağını kapat yumuşayana kdr pişir. yahni gibi olmasını istiyorsan biberi kavurduktan sonra salça yerine normal su koy ocaktan inerken sulu olsun biraz

evet aslında biraz sulu olsun istiyorum çok teşekkür ederim.

Bi de eti kup dograyip cok az düdüklü tncerede haşlayıp domates biber sarmısak sosunu üzerine dönebilirsin...o da şık görünüyo...

düdüklü tencerem yok malesef teşekkür ederim :)

Canım kiymayi ya da eti önce kavur güzelce sonra iri ya da küçük tercihe göre soğanı ekle biraz daha kavur sıvı yağ kullan tuzunu at biraz baharat koy ne seviyosan k.biber pul biber fln...sonra biberi ekle kırmızı ya da yeşil o da tercihe göre domatesini ekle sırayla daha sonra sarmısak koy çok yakışıyo çok küçük doğranmış olmasın ve altını kıs suyu azalınca biraz domates suyu ekleyebilirsin altını kapatnca da çok az tereyağı koyabilirsin bu kadar cok basit....

teşekkür ederim tarifiniz için inşallah yapabilirim :)

Eti sotelemeden önce doğrayıp baharatlayıp dinlendirirsen daha yumuşak olur bir de üstüne bir kaşık süt dökmeni tavsiye ederim.

Ben eti çok küçük doğrarım pişmesi kolay oluyor.önce bütün malzemeleri doğrar hazırlarım.yarım kilo ere 4 tane orta boy soğan,1 diş sarımsak,7,8 tane sivri biber,3 tane yumuşak domates. Kızgın tavaya 1yemek kaşığı sıvı yağını eti koyup suyunu çekince biraz daha yağ koy. soğan,sarımsak,biberi koy tuzunu at .yüksek ateşte kavur.ben hiç baharat katmam.sonra domatesleri koy ,on dakikada kadar da çok kısık ateşte pişir. afiyet olsun canım

kızgın çelik tavaya eti koy, hem kendi suyunu çeksin hemde biraz kızarsın, sonra yağını koyup, sırasıyla soğanı, biberi biraz yumuşayana kadar pişir, en son domates, tuz ve baharatı, istersen biraz biber salçası, birazda su ekle, suyun miktarı sana kalmış ama azar azar eklersen istediğin kıvamı daha rahat yakalarsın. et yemeklerine tuz sonradan konur, önce atarsan et sertleşir. eti önce yağla kavurursan içindeki suyu gider ve yine sert-kuru olur o yüzden önce yağsız kızgın tavada biraz pişirmen lazım,etler tavayı bırakıp, suyunu çekip, hareket etmeye başlayınca yağını ve diğer malzemeleri koy. acemiyim dediğin için bu kadar ayrıntılı yazdım yanlış anlama olur mu?

eti kavuruyorum ..
soğan biber ekliyorum ..
kavurduktan sonra domates ..(arzuya göre)
baharatlar mis afiyetler olsun ..
:56:

Ben önce eti kendi suyunda pişiriyorum. Suyu çekildikten sonra hala sert ise yarım çay bardağı sıcak su ekliyorum. Etler iyice piştikten sonra sıvıyağ ile önce etleri sonra biber ve domatesleri kavuruyorum. En son da tuz ve baharatını koyarak altını kapatıyorum.

Canım eger kiremit tavan varsa, eti kusbasi doğruyursun biberleri ve domatesleri minik minik doğruyursun,soğanları piyazlik yani yarım ay dogruyorsun. Bol tereyağını kiremitte koyup erit üstüne eti sebzeleri tuzu biraz kırmızı biber koyup kapat 3 saate yakın kısık ateşte pişsin varyaaaaaaa daha gecen yaptım parmaklarımızı da yedik :)

Sote tarifi aşağı yukarı herkesin aynı, ben ilaveten pişme esnasında defne yaprağı ilave ediyorum ve piştikten sonra kekik koyuyorum nefis oluyor

Canım normal yaparken bol sarımsak koymayı unutma arika bir lezzet evrir yemeğe :56:

Hepinize çok teşekkür ederim :-) bugün denicem inşallah

kızgın çelik tavaya eti koy, hem kendi suyunu çeksin hemde biraz kızarsın, sonra yağını koyup, sırasıyla soğanı, biberi biraz yumuşayana kadar pişir, en son domates, tuz ve baharatı, istersen biraz biber salçası, birazda su ekle, suyun miktarı sana kalmış ama azar azar eklersen istediğin kıvamı daha rahat yakalarsın. et yemeklerine tuz sonradan konur, önce atarsan et sertleşir. eti önce yağla kavurursan içindeki suyu gider ve yine sert-kuru olur o yüzden önce yağsız kızgın tavada biraz pişirmen lazım,etler tavayı bırakıp, suyunu çekip, hareket etmeye başlayınca yağını ve diğer malzemeleri koy. acemiyim dediğin için bu kadar ayrıntılı yazdım yanlış anlama olur mu?

Çok teşekkür ederim. Çok açıklayıcı oldu benim için.

Back
X