• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaşlar!!! hangi mesleklerin iş bulma imkanı varrr???

su20

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2011
106
5
296
Denizli
slm arkaşlar !!! tercih zamanı yaklaşıyo. hangi mesleklerin iş bulma imkanı var, benim puanım biraz düşük ama ben 2 yıl okudukdan sonra hemen iş bulabileceğim bir meslek istiyorum. bu konu da bana yardımcı olur musunuz? şimdide teşekkürler................

İş Sağlığı İş Güvenliği Diye bir bölüm açılmış, ben bu bölümün yüksek okulunun olduğunu bilmiyordum.Sanayinin geliştiği bir şehirdeysen benim gibi (tekirdağdayım) anında iş bulursun.
Geleceğin mesleği diyebilirim.Bizim şirket bunun üzerine faaliyet gösteren bir şirket İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlarımız var bünyemizde ama arkadaşların hepsi mühendis.Mühendis olmalarına rağmen iş bulamamışlar ve bu sertifikanın kursuna girip İş güvenlik uzmanı olmuşlar.Okulunu okumak varken sertifika ile uğraşmak niye??Bir düşün derim.

özel sektör mu dewlet acısından mı soruyorsn canım özel sektor dersen teknısyenler en ıyı ıs bulanlar dewlet dersende ögretmenler we saglıkcılar en ıyı atananlardır..:42:

ben diş hekimiyim, diş teknisyenliği diye bir meslek var bizim hazırladığımız tedavi planına göre protez yaparlar, 2 yıllık okulu açılmış ve mezun sayısıda oldukça az. eskiden babadan oğula geçen bir meslekti.

hem sağlık sektörü hemde garanti. bildiğim kadarıyla döner sermayeyle devlette 2000 liraya yakın maaş alıyorlar. özel lab.larda 3000-5000 alan tanıyorum

yok hayır dersen grafikerlik ve bilgisayar programcılığı derim. onlarda da iş garanti gibi bir şey. hatta bazı öğretmenlik branşlarından daha garanti, heleki bilgisayar programcılığında önün açık olur, şu an ,iki yıllık okul bitirip bilgi işlem müdürü olan tanıdğım var hemde çok genç yaşta

sakın olaki işletme gibi bölümler yazma bu bölümlerin 4 yıllık okuyan mezunları bile adam akıllı iş bulamıyor artık.

tercihinin hayırlı olması dileğiyle...

Son düzenleme:
teşekkürler arkadşlar ben de sağlık sektörü diye düşünüyorum. tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik nasıl?? bu konuda pek fikrim yok

sanmıyorum zeynep, çünklü bizim meslekte el beceri çok önemli, okuyupta ezberlenip halledilmez, teknisyenlikte öyle protezlerin yapım aşamasını öğrenmeli kendi bizzat her aşamasını defalarca yapmalı

teşekkürler arkadşlar ben de sağlık sektörü diye düşünüyorum. tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik nasıl?? bu konuda pek fikrim yok
sağlık sektöru cok yorucu bırsuru nazlı hasta ınsanla ugrasmak hıc kolay değıl gercekten cok sabır gerektiren bır sey bır sağlıkcı olarak hıc önermıyorum.

arkadaşlar bir sorum daha olucak yardım ederseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler .... şu konuda bir fikrim yok 2 yıllık okuyanlara devlet yurdunda kalmaya ve burs veriliyo merak ediyorum da . bir bilginiz var mı??????????

arkadaşlar bir sorum daha olucak yardım ederseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler .... şu konuda bir fikrim yok 2 yıllık okuyanlara devlet yurdunda kalmaya ve burs veriliyo merak ediyorum da . bir bilginiz var mı??????????

Tabi ki veriliyor, burs başvurularını takip et ve burs ve yurt başvurusu yap burs çıkmazsa ve geri ödemeli kredi almak istersen ona başvuru yap. KYK nın sitesine bi bak.

İlk soruna gelirsek muhasebe veya sağlık sektörü derim. Hem muhasebeyi geliştirme imkanında var 4 yıla tamamlayıp mali müşavirlik sınavlarına girmek ya da büro açmak gibi... Keza sağlıkta da öyle mezun olunca ya staj yaptığın yere ya da başka bi hastaneye girersin. Ben muhasebe bölümünden bu yıl mezun oldum biraz zor bölüm fakat iş imkanı fazla ve muhasebe işi yapmak istesem suan bi büroya girip çalışabilirim. Umarım doğru tercih yaparsın ve senin için hayırlı olur şimdiden başarılar diliyorum :)

hepinize çok teşekkürler arkadaşlar. ben bir şey de da sorucam 2 yıllık sağlık kurumları işletmecilinin iş bulma olanaklrı nedr bölüm ii mi geleceği parlak mı
:64::64:

hepinize çok teşekkürler arkadaşlar. ben bir şey de da sorucam 2 yıllık sağlık kurumları işletmecilinin iş bulma olanaklrı nedr bölüm ii mi geleceği parlak mı
:64::64:

2 yıllığın iş olanaklarını bilmiyorum ama bu bölümden 4 yıllığa geçip tamamlarsanız yani 4 yıllık sağlık kurumları işletmeciliğinden mezun olursanız iş olanaklarının iyi olduğunu, geleceğin mesleklerinden olduğunu duymuştum(rehber öğretmenden duydum).

bende sağlık diyorum. özellikle tıbbi labaratuvar bölümü. hastalarla yüz yüze olmanız gerekmiyor. sadece kan bankasında çalışırsanız kanlarını alıyorsnuz. bende sağlık meslek lisesi öğrencisiyim labaratuvar bölümündeyim. iş bulmak da zorlanmazsınız diye düşünüyorum. mesela ben liseden mezun olunca bile 2 yıılık okumadan iş bulabilceğimi düşünüyorum. kppss yle devllette yada özel hastanelerde. zaten bizim bölümün 4 yıllığı da yok.

Back
X