• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi ARKADAŞLAR KAÇ AYLIKKEN WC EGITIMINE BAŞLADINIZ ACABA

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Duygumelih

TÜRKİYEM
Kayıtlı Üye
5 Mart 2016
4
1
1
39
Benim oğlum 14 aylık arada bir tis tis diye bezini acmami istiyor daha erkendir diye üstüne dusmuyorum ne yapmalıyım tecrubelerinizi paylaşırsaniz sevinirim

Merhaba, oglunuz sizin de soylediginiz gibi tuvalet egitimi icin cok kucuk. Su an altini islattigini fark ettigi icin de bunu sozel olarak belirtiyor olabilir. Tuvalet egitimine baslamak icin kas kontrolu kazanip kazanmadigindan(bezinin uzun sure kuru kalmasi), altinin kirlenmesinden rahatsiz olup olmadigindan ve hayatinda bir degisiklilik olmadigindan emin olmak en sagliklisidir. Genellikle 2.5 yas civarinda tuvalet egitimine daha hazir oluyorlar. Fakat tabii ki her cocugun sureci kendine ozel oldugundan bu durum farklilik gosterebilir.

benim oğlumda 18 aylık ve artık başlıyım diyorum. altına yapınca bezinden rahatsız oluyor ve bezini gösterip çişi olduğunu söyler gibi yapıyo. 1 hafta falan götürdüm tuvalete 2 ay önce falan gayet güzel gitti ben götürdükçe yaptı çişini ama kendi hiç söylemedi. daha sonra havalar çok soğuk hasta olucak diye vazgeçtim. şimdi başlıyım diyorum ama erken mi bilmiyorum.:(

Tuvaleti ister gelsin ister gelmesin büyük çocuk gibi sanki anlıyormuş gibi (ki anlıyorlar) yarım saatte bir sormak lazım .. Ve arada bir hava alması için bezini açıp tuvalete tutmak lazım tutarken de yapması için motive ederseniz yapar ve yaptıkça hoşuna gidecektir gerisi gelir zaten .. 2 ay içerisinde kendisi oturup yapar

Ama sakın geceleri bağlamayın alışırsa komple altına yapmayı bırakamaz.. Bikaç sefer yaparsa incitmeden kız yanlış bişey olduğunu anlar ve ıslanmanın nekdar rahatsız edici olduğunu anlayıp gece kalkıp bi şekilde sizi uyandırır .. Benimki ağlayarak anlatıyor malesef çişinin geldiğini...

Back
X