bir hafta geriden diyor dr..
öncesinde böyle bişey demedi kimse. en son doktor 22 haftalıktık başladığımızda son doktora.. zaten önemi yok diyor ama şöyle karıştı kafam meraktan...
bir önemi yok diyor.. tamam.. ama dr a sorduğum soruyu ya ben anlatamıyorum ya o anlamıyor,
onun anlamaması daha muhtemel daha dinlerken aceleci davranıyor hep.. yok bi problem gelişimi normal gelişmiyor olsa geçen geldiğinizde 22 haftalıkken şimdi 24 haftalığa ulaşmazdı dedi.. aynı kalırdı dedi. sadece geriden haftası dedi.ama hafta atlıyor gelişiyor dedi.
diyorumki geç derken şöyle mi.
hani netten bakıyoruz,
bu hafta hafta gözünü açıp kapar , bu hafta şunu yapmaya, bu hafta bunu yapmaya başlar,filan
hah! işte bende diyorum ki (atıyorum 25 haftalık görünğyorsun ama bir hafta geri geliyorsa,
ve 25 haftalıkken (atıyorum yine) gözlerini açıp kapamaya başlayacaksa geriden geldiğinden bunu 26 haftalıkken mi başlayacak.
yo yo diyor herşey normal..
peki diyoruz çıtıpıtı iri olmadığı içinmi geriden olması ?
yo yo diyor gelişimi normal.
kilo normal boy normal gelişimi normal, ee neresi geri :S
geçen ay iki sefer gidişimdede bi türlü anlatamadımda anlayamadımda..
bu sefer (bir ay sonra) gidişimde yine geri falan konuşuyordu kardeşim sordu peki ileri olan da oluyormu ,
evet dedi iki hafta ileriden giden bile var dedi. ben araya girdim dedimki peki ileri olanlar iri bebek olduğundan ileri haftalık görünüyormuş ondanmıdır.. evet ondan deedi..
ee şimdi ,
haftasından ileri hafta görünen iri bebek oluşundansa geri görünen tersi olduğundan değilmi. de hayır demişti.
:44::44::44::44::44::44:
bir hafta geri gelmesini söylediği gün akabinde ama bunun bi önemi yok diye eklemişti.
konuşmasını aynen yazayım,
" hesaplamaya göre bir hafta geriden 22 haftayla uyumlu ama bunun bi önemi yok"
bir solukta demişti "geri ve önemi yok" lafını..
hatta ben önemi yok desede meraklanıp durunca bana "önemli birşey değil yoksa hiç hafta atlamazdı " demişti....
(ki bunu en son 22 24 haftalıkken demiş öneminin olmadığını söyledikten sonra birdahaki gidişlerimizde bişey dememişti artık) ama bu sefer gidişmizde geriden gelişini takip edicez bakalım, gibi bişe de dedi ..
hani 22 haftalıkken ilk görmüştün bizi ve birdahaki gelişinizde anlarız gelişimini deyip bidahaki gelişimizde hafta atlıyor olduğunu görmüştünde,belirlemiştin,
önemsiz yoksa hiç hafta atlamazdı deyip kapatmıştın konuyu. sadece not alırken geriden olduğunu belirtiyordun .
geçen hafta gidişimizde geriden gelişini takip edeceğiz demenin manası ne!
peki 22- 24 haftalıktan bu yana gelip giderken neden takip etcez lafı etmiyordun önemli bişey değil herşeyi normal diyordun..
zaten bakın taaa 22 haftalıktan taaa bu haftama kadar size yazmadım ,
neden ,
önemiyok dedi o gün orada kalmış bahsi olmamıştı.
bu sefer neden takip etmekten bahsetti anlamıyorum. o günden beri takip et madem yada nebilim bahsini kapat bu sefer aç...
ayy anlatabiliyormuyum kızlar demek istediğimi yaaa,
offfffffffffffffffffffffffffffffffffff!!!!
cevap veren olmayacak mı.. oysa hemen bi cevap veren bulunur sanmıştım
öncelikle cevap verdiğin için çok teşekkür ederim.. kafanı ağrıtmak istemiyorum ,öncelikle bebeğini sağlıkla kucaklamanı diliyorum..
ultrason ölçümleri zaten yüzde yüz kesin sonuçları veremiyor ki cnm..ultrson çıktısını dikkatli incelersen ölçümler karşısında; +,- 2 week diye belirtiliyor...yani çıkan değerlerin eksik yahut fazla olma olasılığı çok büyük..
mesela benim bebeğim de sata göre iki haftadan fazla ileride çıkıyor, haziranda doğacak nasip olursa..dr.um ilk bebeğimin de dr.u olmasına rağmen satın doğru mu emin misin diyordu başlarda...dr.uma göre ileride olması ne demek oluyor, bebek gelişimini erken tamamlayabilir..
ilk bebeğimde de hep kafa çapı ileride çıkıyordu mesela, fakat çocuk dört kilonun üzerinde ve 55 cm doğdu..kafası da vücut ölçülerine göre büyük falan değildi yani..şunu da ekleyeyim bebeğim doğmadan bir gün önce 3600+,-500 yazıyordu son ölçülen kilosu ve 4100 doğdu...yani orada ölçülenle birebir olmayabiliyor gerçek değerleri...
kaldı ki senin bebeğin ölçümlerinde yalnızca bir hafta eksik görünüyormuş ki; 3 haftaya kadar ileri ya da düşük çıkıyor olması normal karşılanıyor benim dr.umun dediğine göre...ve senin drunun dediği de doğru, her kontrolünde bebek, hafta olarak büyümemiş çıkarsa bir gelişme geriliğinden söz ederler...
sonuçta bebeklerimiz bizim genlerimizi taşıyor ve anne-baba ile orantılı olarak minyon ya da toplu olabilirler..nasıl ki her birimiz birbirimizden farklı kilo-boylarda isek, bebişlerimizin de öyle olması normal canım..buna takılıp da bebeğini de strese sokma...
sağlıklı, kolay ve hayırlı bir doğumla yavruna kavuşursun inşaAllah...
demiştimzaten bakın taaa 22 haftalıktan taaa bu haftama kadar size yazmadım ,
neden ,
önemiyok dedi o gün orada kalmış bahsi olmamıştı.
bu sefer neden takip etmekten bahsetti anlamıyorum. o günden beri takip et madem yada nebilim bahsini kapat bu sefer aç...
öncelikle cevap verdiğin için çok teşekkür ederim.. kafanı ağrıtmak istemiyorum ,
anlıyorum canım. da zaten bunu buraya taşıyacak kadar takılmamıştım. hatta yukarda şöyle dedim
demiştim
tekrar konuyu açması ve açması ile birlikte hangi haftasına göre o hafta hareketi yapıyor bebğim.
şöyle söyleyeyim, ben enbaştan aldığım için asıl sorduğum kaçmış gözden.
hani bu hafta şu durumda şu işlevler yapıyor bebeğiniz gibi bilimsel veriler varya?
hah işte,
okurken mesela "aaa bu hafta (atıyorum) gözlerini açıp kapıyormuş", diyeceğim ki tereddüt ediyor istemeden insan ,
hemen aklıma "geri ya, acaba bunu bidahaki haftayamı yapacak.." geliyor.. buna benzer.
"o haftamızda ne yazıyosa acaba bu öbür haftamı" sorusu..
ne olacak ne yapıyorsa deme nolur. çünki çoğumuz bakmıyomuyuz bebeğinizde bu hafta derisi şöyle, şu organı bu hafta böyle,
bu haftanızda bunu yapıyor...
bunları okurken yada dinlerken , bu hafta bunları yapıyormu yoksa bi hafta sonrasındamı bunlar acaba lardan sıkıldım.
.
hmmm anladım sanki.esatgfurullah cnm.. pardon, ben takıldığın asıl noktayı göz ardı etmişim..
bebeğin ultrasonda çıkan haftası fiziksel özelliklerinii belirtiyor..boy-k,ilo vs..
ama bebeğin sat itibari ile canlanmış bir bebiş ve haftasına uyumlu olarak becerilerini kazanıyordur yine de cnm..
boyu ya da kilosunu biraz eksik farz edersek bile; bu göz kırpma refleksini ya da hıçkırmaya başladığı haftayı ertelemez sonuçta..tabii bu tamamen benim şahsi düşüncem:)
sağlıklı doğumlar diliyorum yeniden cnm
mucızelerım dr her zaman dıkkat ederdımde kafasını govdesını üstkol ve üst bacak kemiği uzunluklarını olçüp buna gore soylerdı bana da bebegın çok küçük dedı 2.5 kılo 3.250 51cm doğdu hiç oyle seylere kafanıyorma hamılelık guzel duygu tadını çıkar hele şimdi son zamanların bebegın buyuyo sen zaten cok net hareketlerını gelişimini hıssedıyosun allah korusun bı problemlı durum olmadıkça 100 gr fazla eksık yada 1 cm uzun kısa ne onemı var helede kızsa bebegın bılmıyorum ne cınsıyetı çıtı pıtı olsun
cevap veren olmayacak mı.. oysa hemen bi cevap veren bulunur sanmıştım
ben 39 hafta bes günlükken doğum yaptım.2.400 gramdı.bebegim küçüktü yani
şuan kaç kilo acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?