• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar kafam çok karışık

kucukpisi

Hayata inat gülümse...
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2011
7.563
4.577
448
Merhaba arkadaşlar. aranızda yeni sayılırım. bu formu takip ediyordum daha önceden. şimdi derdimi paylaşmak istiyorum. aslında sadece kafam karışık.

her neyse. birçok gelin gibi bende evlenirken birşey istemedim. şimdiye kadar sorun da etmedim açıkçası. ayrıca evleneli 2 yılı geçti. o zamanlar pek birşey alınmamıştı bana. nişanda, bayramda kıyafet bile alınmamıştı. ama eşyalar para vermeden, ucuzlarından alınmıştı. gençlik işte seslenmedim... sorun etmedim ağzımın tadı kaçmasın... ayrıca ileride yenileyiveririz diye düşündüm. ailemi de ben beyendim diye susturmuştum.

konuya geçeyim. oturduğumuz evi satıp yeni ev almamız icap etti. çünkü sürekli rahatsızlanıyorum bu evde, nedeni ise ev rutubetli. eşimin annesine ait bir evdi. satmamızı istemedi. param var, birazını ben vereyim birazını siz verin başka ev alınsın dedi. alacağınız ev benim üstüme olsun, diğer kardeşin de hakkı var dedi.. (evlenmeden para yoktu, çok kötüydü durumları, birden paraları oldu ya neyse..) tamam demek zorunda kaldım. ödeyeceğimiz tutarda az değil. yarı yarıya. bir süre tüm maaşımı borca vermem lazım. mecburuz... işin açıkcası o eve ihtiyaçlarıda yok, k.validenin üstüne alacağı daire 4-5. dairesi olacak.

eski para mevzularıda şimdi kafama takılıyor. paramız yok demişlerdi... yalanmış... şimdide ya sorun olursa ilerde ne olacak. yeni alınacak evin diğer tüm borç bizim üzerimize olacak. boş boşuna çalışmış olacağım. hadi almayalım desek. hastalanmaya devam edeceğim. uff uff. kredi çeksek uzun süre ödemeye gücümüz yetmez.

eşimin tarafı böyleyken. babacımda arsam var onu satıp size vereyim diyor:43:. babamada söyleyememiştim k.validenin üstüne olacak ev diye. benim kafam karışıkken aileme üzmeden nasıl anlatacağım ben şimdi.

Bıktım bu kayınvalide laflarından ya. Tatlım bence kesinlikle o ev kayınvalidenin üzerine yapılmasın. Bir süre sabret. Evi rutubetten kurtarmak içinde bir kutu içine 8-10 tane mangal kömürü koy. O rutubetin bir kısmını alır. Kendi paranızı heba etmeyin yani.

evin yarisini yapin ozaman kaynananizin üstüne diger yarisi esinle senin olsun
cünki siz ödeyeceksiniz üstünü

Tatlım kesinlikle ev kayınvaliden üzerine olmasın. Ya bu yaştan sonra 4-5 tane evi ne yapacaklar merak ediyorum. Benim kardeşimin de evi kayınvalidesinin üzerineydi. Kadın evin anahtarı almış nasıl olsa kendi evi diye istediği gibi girip çıkıyordu. Hem yarısını siz ödeyecekseniz hem kadının üstüne olacak ne mantıkla böyle birşey istiyor ki!
Sen bence bi süre sabret eşinin üstüne olsun ev diye ayrıca rutubetli odalara kutu içinde 8-10 tane mangal kömürü koyarsan o rutubeti alırmış. (internetten okudum)

evi gidip kayınvalideniz alsa ve tum borcuda o odemis olsa tamam birsey diyemem ozaman ev onun uzerine olabilir ama madem ortaklasa alınıyor bir kısmını siz bir kısmınıda onlar veriyor ozaman evde ortak olmalı gelecekte birgun size cıkın gidin demeyeceklerini nereden bileceksin ki dunyanın bin bir turlu hali var bence esinizle konusun evin ortak olmasını isteyin yoksa hiçboyle birseye girismeyin ne kadar yuzsuz insanlar var ya ev illa onun uzerine olmalı sanki hey Allahım :31:

eşim tabiki annesinin üstüne olmasını istiyor. kardeşinin hakkı var diye. dedim ileride hadi annen yada kardeşin birşey demez. ya kardeşin evlenirde eşi sorun ederse. o ev yeni onu istiyeceğiz diye. ozmanda evlenmeden önce isterim alacağımız evi diyor. bu evde sürekli hastalanıyorsun, mecburuz diyor. korkuyorum gelecekten.

Merhaba arkadaşlar. aranızda yeni sayılırım. bu formu takip ediyordum daha önceden. şimdi derdimi paylaşmak istiyorum. aslında sadece kafam karışık.

her neyse. birçok gelin gibi bende evlenirken birşey istemedim. şimdiye kadar sorun da etmedim açıkçası. ayrıca evleneli 2 yılı geçti. o zamanlar pek birşey alınmamıştı bana. nişanda, bayramda kıyafet bile alınmamıştı. ama eşyalar para vermeden, ucuzlarından alınmıştı. gençlik işte seslenmedim... sorun etmedim ağzımın tadı kaçmasın... ayrıca ileride yenileyiveririz diye düşündüm. ailemi de ben beyendim diye susturmuştum.

konuya geçeyim. oturduğumuz evi satıp yeni ev almamız icap etti. çünkü sürekli rahatsızlanıyorum bu evde, nedeni ise ev rutubetli. eşimin annesine ait bir evdi. satmamızı istemedi. param var, birazını ben vereyim birazını siz verin başka ev alınsın dedi. alacağınız ev benim üstüme olsun, diğer kardeşin de hakkı var dedi.. (evlenmeden para yoktu, çok kötüydü durumları, birden paraları oldu ya neyse..) tamam demek zorunda kaldım. ödeyeceğimiz tutarda az değil. yarı yarıya. bir süre tüm maaşımı borca vermem lazım. mecburuz... işin açıkcası o eve ihtiyaçlarıda yok, k.validenin üstüne alacağı daire 4-5. dairesi olacak.

eski para mevzularıda şimdi kafama takılıyor. paramız yok demişlerdi... yalanmış... şimdide ya sorun olursa ilerde ne olacak. yeni alınacak evin diğer tüm borç bizim üzerimize olacak. boş boşuna çalışmış olacağım. hadi almayalım desek. hastalanmaya devam edeceğim. uff uff. kredi çeksek uzun süre ödemeye gücümüz yetmez.

eşimin tarafı böyleyken. babacımda arsam var onu satıp size vereyim diyor:43:. babamada söyleyememiştim k.validenin üstüne olacak ev diye. benim kafam karışıkken aileme üzmeden nasıl anlatacağım ben şimdi.

canım hem sen çalışacaksın hem kayınvalidenin üzerine olacak böyle bir şeye sakın izin verme. hatta sadece eşinin üzerine yapılmasınada izin verme. sen çalışan bir bayansın. bak canım bul kiralık bir daire. geç oraya burayıda kiraya ver onun kirasını oraya öde. en kolay çözüm bu. eşinle açık olarak konuş. emek bizim emeğimiz. annenin üzerine olması adil değil diye. lütfen izin verme.Allah mutluluk versin eşinle ömür boyu mutlu ol inşallah. ama kaderde ne var bilimiyoruz ya boşanırsan ellerin boş kalır güvencen olmaz

Tapuyu kayınvalidenin üstüne yapmayın. Eşinizin üstüne ya da ortak yapılmasını teklif edin bakalım. Ne diyecek.Kesin kıyameti koparır gibime geliyor. :19:Sizin de katkınız olacak hakkınız var. Amacı nedir anlayamadım neden kendi üstüne istiyor size mi güvenmiyor? Ya da dünya hali bir şey olursa allah korusun boşanma ölüm durumunda hak iddia edemeyin diye karambole mi getirmeye çalışıyor? Ben iyi niyet göremiyorum.
Ya da sabredin biraz daha bekleyin. Geç olsun temiz olsun. Yüz göz olmaya gerek yok elinizi verip kolunuzu kaptırabilirsiniz.

canım hem sen çalışacaksın hem kayınvalidenin üzerine olacak böyle bir şeye sakın izin verme. hatta sadece eşinin üzerine yapılmasınada izin verme. sen çalışan bir bayansın. bak canım bul kiralık bir daire. geç oraya burayıda kiraya ver onun kirasını oraya öde. en kolay çözüm bu. eşinle açık olarak konuş. emek bizim emeğimiz. annenin üzerine olması adil değil diye. lütfen izin verme.Allah mutluluk versin eşinle ömür boyu mutlu ol inşallah. ama kaderde ne var bilimiyoruz ya boşanırsan ellerin boş kalır güvencen olmaz

o ev de k.validenin üstüne. kirayı k.valide alır, eminim. biz kiraya çıktığımızla kalırız sadece. eşim aylık zaten ailesine bağış yapıyordu. birde kira verirsek, benim maaştan yiyip içeriz artık.

ortak tapuyu teklif ettim eşime. annesine gerek kalmadan eşim kıyameti koparttı.

o ev de k.validenin üstüne. kirayı k.valide alır, eminim. biz kiraya çıktığımızla kalırız sadece. eşim aylık zaten ailesine bağış yapıyordu. birde kira verirsek, benim maaştan yiyip içeriz artık.

diğer arkadaşların dediği gibi olacak o zaman canım. yarısı onun yarısı sizin üzerinize olsun.

misal eşimin kız kardeşi evde çalışmıyor. üniversite mezunu ayrıca. çalışsın diyorum. yapamaz diyor. ben yapıyorum ya.. eşim sigortasını ödüyor kardeşinin. uff bu para durumları beni sıkıyor. bazen enayi gibi çalıştığımı düşünüyorum.

aileme ne diyebilirim ki. ev alınacağından haberleri var ama kimin üstüne olacağından yok. ufff

misal eşimin kız kardeşi evde çalışmıyor. üniversite mezunu ayrıca. çalışsın diyorum. yapamaz diyor. ben yapıyorum ya.. eşim sigortasını ödüyor kardeşinin. uff bu para durumları beni sıkıyor. bazen enayi gibi çalıştığımı düşünüyorum.

canım dolaylı yoldan sen ödüyorsun onun sigortasını madem öyle senin sigortanıda ödesin bu ne çile ya:52:

oh valla ne ala memleket...sigortası bedavadan ödeniyor,bedavadan da ev sahibi olacak ilerde..

ne güzel iş yaa..

arkadaşım sen bi kendine gelsene!!!bi bağır yaa sesin çıksın!!!
hem çalışan para getiren bir kadınsın hemde maaşallah nasılda sinmişsin..
yemin ediyorum ben öyle kaynananın ciğerini sökerim..

rutubetli evde hastaysan,rutubetsiz bir eve çık,hemde kirayla anladınmı?

herşeyden önce senin sağlığın gelir..
o kadın hadi seni bıraktım oğlunun rutubetli evlerde yaşamasına razı geliyorsa zaten gözüne
ev ev diye diye perde inmiş...

geri verin anasına evini,napıyosa yapsın..siz kiraya çıkın üst katlarda,azıcık değerli olduğunuzu gösterin yahu..

çalışıyosun madem maaşının sonuna kadar ev kirasına verebilirsin,birkez geliyosun dünyaya,evide kocacın geçindirsin..

anası razı olacakmı bakalım,kiraya çıkmanıza..öbür türlü kira öder gibi ev sahibi olmak var biliyorum ama neden geleceğinin yarısını eşinin kardeşine bağışlıyosun...kaynanan senin maaşını resmen kızına bağlamış oluyor..

ev EŞİNİN ÜSTÜNE olmazsa KİRAYA ÇIKIN..yarın öbürgün senin hasta olduğun o evde çocuğun ne halde olur değilmi??lütfen biraz HAKKINIZI ARAYIN YAAA...VALLAHİ ÜZÜLÜYORUM ÇOCUKLAR YA

Back
X