arkadaşlar kaliteli zaman geçirmek için neler yapıyorsunuz?

:)) çok yorgunum napayım... tek başıma yemedim ya koca efendi de toplasın azıcık. gerçi dün halıları yıkayıp bugün de sobayı kaldırdığı için yorgun kendisi. :)

Al benden de o kadar :) burada ki hem çalışıp hem kaliteli zaman geçiren hemde dip köşe temizliğini aksatmayan bayanlara imreniyorum. Bir de bahar havası insanın hiç bir şey yapası gelmiyor..

Ben akşamki bulaşığı sabaha bıraksam evimi küçük küçük böcüler basıyor senin evi merak ettim doğrusu :)) Hem için nasıl rahat ediyor arkadaşım??
Biz akşamüstü çıkarız yürüyüş yaparız ya da film izleriz beraber yemek yaparız öyle gidip geldiğimiz arkadaşlarımız yok bizim de ama birlikte de güzel vakit geçiririz..
Sen biraz tembel geldin bana sanki:)) AAaahhhh şimdi yarim işte olmasa burda böyle pinekler miydim :((

Ben akşamki bulaşığı sabaha bıraksam evimi küçük küçük böcüler basıyor senin evi merak ettim doğrusu :)) Hem için nasıl rahat ediyor arkadaşım??
Biz akşamüstü çıkarız yürüyüş yaparız ya da film izleriz beraber yemek yaparız öyle gidip geldiğimiz arkadaşlarımız yok bizim de ama birlikte de güzel vakit geçiririz..
Sen biraz tembel geldin bana sanki:)) AAaahhhh şimdi yarim işte olmasa burda böyle pinekler miydim :((

yok çok şükür henüz böcek değil sinek de olmadı evde, hem de hayvan beslememize rağmen.
valla eşim de ben de birbirimiz üstüne atıyoruz bulaşık işini.
bulaşık makinemiz olsa böyle olmazdı :(
bu arada içim rahat ediyor, pis pasaklı değiliz ama mutfak bana çok ters ya :( yemek de yapamıyorum zaten bi iki yemek dışında elimden gelmiyor, yemeği de eşim yapıyor. ben nasıl evlendim başka adam olsa 2 günde kapıya koyardı herhalde :))

yok çok şükür henüz böcek değil sinek de olmadı evde, hem de hayvan beslememize rağmen.
bu arada içim rahat ediyor, pis pasaklı değiliz ama mutfak bana çok ters ya :( yemek de yapamıyorum zaten bi iki yemek dışında elimden gelmiyor, yemeği de eşim yapıyor. ben nasıl evlendim başka adam olsa 2 günde kapıya koyardı herhalde :))

Bulaşık meselesi beyaz eşya alana kadar bizde de vardı valla aslında topluyordum ama yıkaması işkenceydi :))
Diyoruz iyi ki almışız yoksa biz boşanırdık :)))
İkimiz de memuruz demiştin sanırım alın bir makine yahuu 600 700 milyona bile işinizi görecek kadar bulursunuz :)) Yemek işine gelince ben de temel yemekleri biliyordum ama şimdi internet sayesinde pasta börek işine de el attım seviyorum mutfakta zaman geçirmeyi sen bence vaktini kaliteli geçirmek için mutfağa yönel :)))

İkinizinde severek ilgileneceği bir hobi bulmanızı öneririm.Mesela biz eşimle havalı tüfekle atış yapıyoruz :))) Atış yapabileceğimiz müsait bir evimiz var genellikle haftasonları o eve giderek bahçemizde yarışma yapıyoruz kendisiyle :) Gerçi o benden çok daha tecrübeli tabiki ama ben de 50 metreden isabetli atışlar yapmaya başladım vurdukça insanın hevesi artıyor.
Bunun dışında eşimin fotoğrafa merakı var.Ben pek o işe bulaşmadım gerçi ama fotoğraf çekmek için birlikte dışarı çıktığımız oluyor.
Onun dışında dünya tatlısı bir golden kızımız var.Onu gezdirmeye gidiyoruz.
Bir de black kriza beslediğimiz oldukça büyük bir akvaryumumuz var yeni büyüyen balıklarımızın cinsiyet ayrımıyla uğraşıyoruz son zamanlarda, akvaryumun bir de bakımı var tabiki o zamanlarda da birlikte vakit geçiriyoruz.
Haftasonları ve akşamları film izlemeyi seviyoruz.Tv de takip ettiğimiz bir dizi de var eşim evde olmadığında ben diziyi izlemiyorum mesela.Ertesi gün internetten indirip birlikte izliyoruz.Yemek yaparken de birlikte vakit geçiyoruz.Özellikle et yemekleriyle eşim ilgileniyor ben de salatayla falan uğraşıyorum...
Benim eşim de maç izlemeyi sever mesela ben de onunla birlikte izliyorum.Artık futboldan anlamaya ve futbolcuları tanımaya da başladım hatta devamlı yorum yaparım eşim de bana çok güler :)
Bilgisayar başında oturduğumuz zamanlar da oluyor tabiki.Eşim oyun oynadığında ben onu izliyorum yanında heyecanlanıyorum :))
Eşime okuduğum kitapları falan anlatırım o da bana dünyadan haberleri :)

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Son düzenleme:
Çoğu haftasonu sabahları caddebostan sahile yürüyüş yapmaya gideriz
sonra hazırladığımız sandviçleri çimlerde oturur yeriz geleni geçeni izleriz :)gazetelerimizi okuruz.
eve döndüğümüzde film izleriz genelde imdb de iyi puan almış filmleri listeledik sırayla izliyoruz
televizyonu haberler için açarız akşam yemeği saatinde yemek yerken arka fonda dinleriz.
pc başında da vakit geciririz herkes kendi laptopunda akşamları bazen arkadaşlarımıza gideriz ya da onlar bize gelir
yani kahvaltı felan gibi bi organizasyon olmassa birileriyle buluşmayacaksak genelde böyle geçiririz :)

ben haftada 2-3 kere bulaşık yıkıyorumm :)))
mesela 1 saat önce yemekten kalktık, o sofrayı ancak yarın iş dönüşü toplarım ben.

işe önce bulasıklarınızı zamanın da yıkamakla baslayabılırsınız .
bulasıklar ertesı gune kalır mı yahu .
adamın ruhu daralır .ıcı sıkılır hıc bırsey yapmak da ıcınızden gelmez .
esınız de degıl zamanı degerlendırememe sebebını ben sız de gordum .

iyi biseymis gibi yazmissin. temizlikten ote gunahtir sofra bekletilmesi.

gunahmı bılmem ama ,annem de gunah oldugunu soyler .
artanları seytan mı ne yermıs ,hep oyle derdı bana
ben de alıskanlık sanırım ,dagınık mutfaga gercekten tahammul edemem .

ben haftada 2-3 kere bulaşık yıkıyorumm :)))
mesela 1 saat önce yemekten kalktık, o sofrayı ancak yarın iş dönüşü toplarım ben.

Maşallah sana canım :46:
Nasıl başarıyosun bunu merak ettim doğrusu :ssz:
Kaliteli zaman geçirmeye mutfaktan başlayabilirsin bence :52:
Ayrıca sofranın bekletilmesi sofranın bereketini götürür derler. Hem toplasan 5 dakikanı almaz :97:
Gözünde büyütmemelisin canım. Büyükler hep söyler sofra ortada bekletilmez diye bi bildikleri vardır elbet :68:

İkinizde memursunuz çalışıyosunuz bu kadar sıkıntı olduğu halde bi bulaşık makinesi neden almıyosunuz anlayamadım :44:

tek başıma yemedim ya koca efendi de toplasın azıcık. gerçi dün halıları yıkayıp bugün de sobayı kaldırdığı için yorgun kendisi. :)

Eşiniz halıları mı yıkadı? :53:
Canım bence zamanımızı nasıl daha kaliteli geçirebilir demen yerine zamanımı nasıl daha kaliteli geçirebilirim desen daha mantıklı olurdu :10:

İnternetten tiyatro bileti alın, tiyatroya gidin mesela cumartesi akşamları beraber..Soonra ....aklıma bir şey geldikçe yazayım en iyisi devamını :9:

evli değilim ama bu şekilde geçirmek istemezdim açıkçası..önceki akşam
makul bir saatte yatılırsa öğlene kadar uyumaya gerek yok sanırım..
en geç 10.00 gibi kalkılmış olsa öğlene kadar çay ,kahve,bulaşık da
dahil her şey biter..evli değilim ama ailemle şuan böyle oluyor..bir de
biz pazarları dahil çok geç kalkmayan bir aileyiz..sonrasında güzel
havalarda büyük şehirler için pek çok imkan var...parklardan,tarihi
yerlere kadar..hava kapalıysa sinema,tiyatro...uykunuzu ayarlarsanız
epeyce bir vakit kalır geriye..:6:

kızlar eşimde bende hafta içi çalışıyoruz , hafta sonu evdeyiz ikimizde..
öğleye kadar uyuyoruz :) kahvaltı falan derken saat 1-2 oluyor..
sonrada tv seyrediyoruz.bende eşimle beraber dalıyorum tv ye..
akşama kadar tv başındayım..bazen kahvaltı bulaşıklarını bile akşam üzeri anca topluyorum..
eşime kızıyorum bende,sürekli tv başındayız hiçbişey yapmıyoruz diye,
gezmeye de gideriz ama geldiğimiz gibi yine tv başına oturuyoruz..
sadece biz mi öyleyiz,sizlerde durumlar nasıl...
zamanımızı daha kaliteli nasıl geçirebiliriz...:37:
bizde eşimle ikimizde hafta içi çalışıyorum sizin sanırım hafta sonu 2 gün tatılınız vr bızım ıse ben cumartesı nerdeyse akşama kadar çalışıyorum..akşam üzeri eve gelip hızlı bır temızlık sonra güzel bir uyku pazar öleye kdar yatıyoruz ama cogu zaman erken kalkarız.. bizim durum sizdan daha kötü aslında gün olarak fakat ben ve eşim gezmeyı sevne ınsanlar oldugumuzdan her pazar dısardayız ne bıleyım kahvalıya gıderız yada çıkar gezerız her pazar evde olmayız cok nadırdır.. kendınıze hafta içinden program yapın bu pazar şunu yapalım dıye plan yapın ...gezmek isteyen insan (şahsen ben ) havaları sorun bile yapmıyorum kar kış yagmur sıcak farketmıyor her turlu gezıyoruz bır hafta alışverıse gidiyorsak gider hafta degişik yerlerde yemek fln yiyoyurz.. hafta içi akşamları arkadaslarla cok bulusuyoruz.. hafta sonu yatıya gelen arkdaşlar çok olmasına ragmen ben yınede gezmemden kalmıyorum gezmek için bütün ev işlerimi hızlıca hallediyorum:) hiç bir hafta sonunu tv karşısında geçirdigimi hatırlamıyorum (7 aylık evliyim)gereksiz bağımlılık olarak görüyorum

bence kaliteli zaman geçirmeyi sadece hafta sonu ile sınırlama canım, mesela biz ya cumartesi ya pazardan birini kahvaltı sonrası temizliğe ayırırız e tabi o yorgunlukla yemek falan yapamıyoruz yemeğimizi de ya dışarıdan söyleriz yada dışarı çıkıp yeriz, pazar günü hava iyiyse ben bahçe tarzı yerleri çok severim onun için yeşili bol olan bir yerlere gitmeye çalışıyoruz, kışın sinemaya giderdik bol bol.
sonra mesela hafta içi dizi izlemeyi kaldırırsan hayatından yapacak çok şey buluyorsun kendine, jenga, tavla, satranç gibi oyunlar oynayabilirsin yada dvd alıp mısır patlatabilirsin ki tek tutarım battaniyenin altına kıvrılıp süper oluyor, bulunduğun şehirde devlet tiyatrosu varsa cuma-cumartesi akşamları oyunlar geliyor, evde kitap, gazete okuma saatleri oluşturabilirsin ne bileyim daha bir çok şey, daha eğlenceli bir şeyler diyorsan playstation oynayabilirsin ki acayip stres attırıyor evde playstation yok dersen de şimdi hemen hemen her avm'de joypark vb. yerler var çok eğlenceli zaman geçirebilirsiniz. daha bunun gibi birçok şey ayrı ayrı hobi edinin mesela, ben bir ara cupcake kursuna sarmıştım, eşimde fotoğrafa gibi gibi :32::32::32:

kızlar eşimde bende hafta içi çalışıyoruz , hafta sonu evdeyiz ikimizde..
öğleye kadar uyuyoruz :) kahvaltı falan derken saat 1-2 oluyor..
sonrada tv seyrediyoruz.bende eşimle beraber dalıyorum tv ye..
akşama kadar tv başındayım..bazen kahvaltı bulaşıklarını bile akşam üzeri anca topluyorum..
eşime kızıyorum bende,sürekli tv başındayız hiçbişey yapmıyoruz diye,
gezmeye de gideriz ama geldiğimiz gibi yine tv başına oturuyoruz..
sadece biz mi öyleyiz,sizlerde durumlar nasıl...
zamanımızı daha kaliteli nasıl geçirebiliriz...:37:

cumartesi pazar asla tv izlemiyoruz kitap okuruz sanki 20 yıllık evli gibi eskilerden bahsederiz halbu ki 10 aydır evliliyz hava güzelse sahile piknik yapmaya ineriz arkadaslarda küçük biri il dışı turu yaparız hava kötüyse sinemaya gideriz oyun oynarız monopolly scrable tabu vs cok keyifli oluyor hiç bir şey yapamazsak miskinlik günümüzdeyse film izleriz evde patlamıs mısır eşliğinde :D

Back
X