- 19 Aralık 2014
- 6.797
- En iyi cevaplar
- 1
- 48.444
- 748
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
anestezi candir ameliyat sirasinda hissetmiyosun zaten uyudugunu bile hatirlamiyosun keske yine verselerde kesintisiz bi 5 6 saat uyusam :))3 saat sürecek ameliyat anından, sonrasında oluşacak ağrılardan, morarmalardan, tamponla 3-4 gün durmaktan of ne bileyim her bişeyinden korktum
Bi sey sorucam horluyor musun?
Eger evetse bundan bile kurtulacaksin dusun
Misssss gibi nefes alacaksin temiz temiz
Bunun icin deger degil mi
sizin sorun neydi yani eğrilik falanmı, yada kemerli burunmuydu.. kemik miydi sorun yoksa etli kısımmı? etli kısım kolay oluyormuş da ondan sordum
her zaman değil de bazen horluyormuşum, şiddetli değilmiş ama hırıltılı ses şeklinde.. eşimden duyduğum öyle yani :)
ay bilemedim feci heyecan yaptım.. en kızdığım da sürekli çevremdekilerin burnunda et mi var sorusu, sesim biraz tıkanık çıktığı için... bende yıllardır et var sanıyordum, kemikmiş meğer.. sesim açılırmı acaba, yoksa benim orjinal sesim mi böyle
Kemer degil de eğrilik vardı, septum deviasyonu diye geciyor. kemiğe müdahale edildi, ucuyla da oynattırdım tabi. Benim de nefes sorunum vardı, az nefes alıyodum. Seklini de begenmiyodum.
Genel anesteziden korkuyorsan eğer bende İnan cok korkuyordum uyanamazsam, ameliyat anında acı hissedersem vs diye ki günde 1.5 paket sigara içen biriyim, anestezi bu anlamda riskli. Korka korka girdim ameliyathaneye, bir iğne yaptılar sonrası yok uyandığımda ameliyat bitmişti, ayıldım ve odama çıktım.
Tampon takılıyor dört gun kalıyor. Delikli ve silikon oldugu icin nefes alabiliyodum yine de burnumdan. Çıkartılması da cok kolay. Bir hafta sonra da dikişlerim alınıp alçım çıkartıldı. Bir haftada isime gücüme döndüm.
O kadar korkuyodum ki bende ameliyattan önce hatta girmeden vazgectim dedim hemşireler ikna etti. Simdi cok komik geliyor boşuna o kadar gerilmişim.
Digerlerinin sesinde farkettigi degisik bir durumsa degisir tabi sesin
Benim de egrilik var ette var ama ben takmiyorum horlamiyorum burnumdan da nefes aliyorum ama ameliyat dusunmedim simdiye kadR
her zaman değil de bazen horluyormuşum, şiddetli değilmiş ama hırıltılı ses şeklinde.. eşimden duyduğum öyle yani :)
ay bilemedim feci heyecan yaptım.. en kızdığım da sürekli çevremdekilerin burnunda et mi var sorusu, sesim biraz tıkanık çıktığı için... bende yıllardır et var sanıyordum, kemikmiş meğer.. sesim açılırmı acaba, yoksa benim orjinal sesim mi böyle
inşallah canım da ah bi anlatabilsem kendime bunu.. babam bugün eşime doktor tavsiye etmiş iyi bi doktormuş araştırdı babam sağolsun.. eşime telefonda anlatırken bana ter bastı ellerim buz kesti.. ya bilemiyorum, şimdi böyleysem ameliyatı nasıl olacam benKapi gicirdamasi gibi bi sesmi?
Ay o kdr sebebin varki o ameliyati olmak icin. Ama inatla istemiyosun. Varya ameliyaattn snra hyat kaliten articak. keske daha once yapsaydim diyceksin eminim.
Nefes almakta zorlanıyor musun? Nefes darlığı gibi yani?
Özellikle akşamları oluyor bende de var aynı durum ameliyat önermem dedi doktor sinüzitim olduğu için :/
Valla dünyanın en kolay ameliyatı. 4-5 senedir düşünüp korkudan erteliyordum İnan sonrası sadece bas ageusı hissettim o da narkozdan sanırım. Zaten dr ağrı kesici veriyor çoğunlukla agrın olursa icersin.
İki ay olmasına rağmen mis gibi nefes alıyorum. Ameliyattan dört gun sonra tamponlarım alındığı an ben daha önce nefes almıyormuşum dedim.
Korkma hic, doktorunu iyi seç sadece
yüreğime su serptin cidden çok tşk ederim :) ne kadar sürede ayıldın narkozdan, ayıldığında nasıl bişey oluyor, rüya gibimi, biraz anlatırmısın çok ihtiyacım var
Sinüziti kötü etkiler dedi gittiğimde çok iyi bi doktordu özeldi.sinüzit olunca neden ameliyat önermem dedi, sebebi neymiş..
11de ameliyata girdim 3te ayıldım. Uyandığımda yan yatmıştım bir sedyede, hic acı hissetmiyordum ama ağlayarak uyandım:) cok enteresan bir deneyimdi. Hayatımda 4 saat Yok resmen.
Öncesinde sadece iğne yapılırken basın dönüyor mu dedi dr, dönmüyor dedim sonrasını hatırlamıyorum. Bayılmısım
Bi 15 gün kamyon çarpmış gibi oluyor surat bende çok korkuyorum aynı dertten muzdaribim. Konuyu takipteyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?