arkadaşlar korkuma biraz teselli istiyorum varmı acaba ?

Bende yaptirdim,darlik ve baska sorunlar halledildi burnumda ,ne morarma ,ne sislik ,tampon sadece 1 gece kaldi ,
İsinin ehli bir doktorla sifir sorun,
Zaten narkoz veriyorlar ilk gece cokda zor gecmiyorr

neden ağlayarak uyandın bak orayı merak ettim :)
hicbir nedeni Yok istemsiz yaşlar süzülüp durdu. Canım da yanmıyordu sadece kalkmak istedim düşersin diyip yatırdılar. Aa bitti mi diye yüzümü yokladım elimle cunku bir dk olmamış gibi ameliyathaneye girişim ve ayılma anım arasında:) Sayıklama falan olmadı bende ki en cok bundan korkuyodum.

canım ben kemik eğriliğinden ameliyat oldum bende çok rahatladım ve sonrasın da eskisi kadar grip olmadım mesela. Nefes almam sıkıntılı olurdu, ağzım açık uyurdum onda geçti. Ameliyattanda bende korkuyordum ki ben lokal oldum. Ben de korkuyordum, bana da dediler yok tampon çok acıtır, yok yüzün gözün şişer, morarır. Hiç biri olmadı bende. Milletin dediğine bakma her bünye bir değil. 10 gün rapor verdi doktor bana o kadar. İlerisi için daha da sıkıntı olur bence şimdiden ol.

benim de kemik eğriliği için ameliyat olmam lazım çok sıkıntıdayım nefes alma konusunda ama cesaret edemiyorum bende.
benim de kuzenim oldu benden küçük hiçbir şey olmadı sabah oldu akşam çıktı hastaneden aslında çok basit bir şeymiş korkunu yen ve bir an önce yaptır. çevremde yaptıran herkes oh be diyor :)

Merhaba ,

Ben buna benzer bir ameliyat geçirdim.Hiç nefes alamazdım,ağzım açık yatardım ve kokuyu ancak çok keskinse alabilirdim.Hala da kokuya karşı çok hassas değilim.İç burun doğuştan tersmiş ben de.Estetik olmadım ama iç burun komple düzeltildi.Nefes alabiliyorum zaman zaman tıkanabiliyor lakin genel anlamda rahatladım.
Burun ameliyatı kulak deldirmek gibi kolay birşey değil kabul etmek lazım ama korkudan ölünecek birşey de değil.Tampon ilk gün duruyor,ilk gece biraz ağrı olabilir,hızla da düzeliyor zaten..1 haftaya aşağı yukara normale dönersiniz başka bir aksilik olmazsa..
Şimdiden geçmiş olsun.

Canım ben 2007 de , burnumdan et+kemik+sinüzit ameliyatı oldum. Morarma kısmı dr dan dr a fark ediyor bence. Benden 1 hafta önde kuzenim oldu, mosmor du gözaltları. Ben oldum gözümde ne morarma ne şişme olmadı,yalnız üst dudak içimde morarma olmuştu. Ama o kadar çok tampon tıkıyorlar ki o başını ağrıtıyor. Başka da bir sıkıntı yaşamadım. 4.gün tamponu aldılar, gezmeye bile gittim.

Canim aynı problemi annemde yaşadı hatta 1 gece hastanede uyku nobetine tuttular uykuda beyne oksiejn gitmiyormus. Ameliyatini oldu tabi zorlandi ama rahatladi. Dua et egrilik yok 2 kez ameliyat oldum estetik gerektiren bi ameliyatti. Köpekler gibi pismanim yaptırdığıma. Goruntu cok guzel ama gel gelelim nefes problemim eskisinden daha kotu oldu hatta doktor 3. Ameliyatida yapalm dedi bendr yeter artik burnim elinizde kalcam dedim

Morarma durumu kişiden kişiye göre değişiyor, herkeste o kadar şişlikte olmuyor. Tamponlar eskisine nazaran daha farklı kullanılıyor, nefes almayı zorlamak harici aşırı bir acısı yok ama ameliyat sonuçta insanın canını sıkıyor orada vücudunuza ait olmayan bir şeyin durması. Gözünüzde büyütmeyin, iyi doktoru bulduğunuza inanıyorsanız rahatlıkla olabilirsiniz.

Bence bir kaç doktora daha git onlar da ameliyat onerirse yaptırırsın.

Üfff kanayan yaram.
Bana taaa çocukken kıkırdak eğriliğimin olduğu, 18 yaşına gelince ameliyat olmam gerektiği söylenmişti. Yaşım oldu 27, ama korkudan ameliyat filan olamıyorum. Bir de sağlık alanında çalışıyorum, bir sürü şey görüyorum, duyuyorum, onların yapılacağını bilmek de beni korkutuyor yani. Burnum içerideki eğrilikten dolayı büyük oranda tıkalı, biraz da hasta olsam tam iptal oluyorum. Bazen burun bantları, burun açıcı spreyler, ilaçlar kullanıyorum ama bir yere kadar. Ameliyat tek çözüm. Ama işte o kesilme dikilme, intube edilme, serum vs dahasından korkmamak da elde değil.

Ameliyatı izlemeseymişsin keşke.
Bu konularda kesinlikle dinleme söylenen o felaket senaryolarını. Yardımı olmuyor boşuna kendini yiyorsun.
Ben de ilk tiroit çıktığında sintigrafi istendi. Salak bir arkadaşım at iğnesi gibi iğne vuracaklar manyak gibi acıyacak falan dedi. Ben ağlaya ağlaya gittim sintigrafiye hiç korkutulduğu gibi değildi.
Ama bu sefer riskli hücre var dedi hadii iş biyopsiye döndü. Bayıltmadan boğazıma iğne sokulup doku alınacak dendi. Kafayı yedim haliyle. Yaptırmam da dedim ama mecbur yaptırdım. Hiç acımadı. Arkadaşımın teki çok acıyordu demişti resmen acımıyormuş boşuna bir hafta üzüldüm.
Sonra ameliyat kararı alındı narkozdan korktum o da hiç acısız ağrısız bir süreçti.
Diyeceğim dinleme kimseyi. Bu tip tıbbi şeyler mecburi. Mecbur korksan da ölsen de sağlık için doktor ne derse yapıyorsun. Barı o işlem bitene kadar kendini gerip üzme.
Şu süreçte öğrendiğim tek şey bu oldu.
Ve hiç biri korkutulduğu kadar değilmiş hiç acım olmadı hiç.
Eğer gerekliyse ve olacaksan kendini yeme, internetten araştırma, boş boğazları dinleme.

Neden ameliyat videolarını izliyorsunuz anlamıyorum. sizi korkutmaktan başka işe yaramaz.
Annemde de darlıkvar o ameliyat olmadı. başı ağrır ara sıra. olmak istiyorsan doktorunla riskleri konuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…