Arkadaşlar lütfen bakar mısınız ¿

gulina

Çok şükür bin şükür beni bana verene....
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2014
276
136
43
Merhaba tatlı bayanlar, yüreği güzel insanlar... :KK54:

Bugün biri bana şunu gönderdi.
"Bismillahirrahmanirrahim"
İzhasinallahi billahime semihehi Allah.
Bu bilmem kaç yılında 13kişiye gönderilmişte eline geçen kişiler iyi şeylerle müjdelenmiş, eline geçmeyenler de uğursuz şeylerle karşılanmışlar ve hatta Kuranı Kerimde geçen bir ayetmiş diye de altına notu vurgulamışlar. Ben zaten şu on kişiye gönder iyi haber alacaksın gibi mesajları hiç sevmem. Derdim ne diye soracak olacaksınız şöyle izah edeyim bunun Arapçayla bir alakası yok hangi dille yazılmış. Böyle safsatalara inananlar var mı varsa neden böyle şeylerden medet umuyorlar diye bi sormak istemiştim hepinizi çok öpüyorum beni aydınlatacak cevaplarınızı bekliyorum canlar... :KK37:

Minik minik şehir efsaneleri işte :KK43:
Okuyup inanıp paylaşmak, okuyup araştırıp gülüp bir daha hatırlamamaktan daha kolay.

dilek duasi ... Allah bu duayı 1892 yilinda birinin eline geçmis 7 kapiya dagitmis zengin olmus
bir fakirin eline gecmis yirtip atmis evi yanmis canindan olmus
kismeti acilmayan bir kizin eline gecmis 7 kapiya dagitmis kismeti acilmis
eline gecip dagitmayan tüccar iflas etmis
sen de 7 kisiye gönder allahin izni ile duan 4 gün icinde gerceklessin.

yine çılgın sayı 7 ve bir arkadaşım, kuzenim seviyesindeki fakir, kısmeti açılmayan kız, tüccar olarak toplumun her kesimi kucaklanmış. Umut gönlümün ekmeği, umar ha umar umar.

Son düzenleme:
Ben sizin konunuza tam olarak cevap veremeyeceğim ama bana da şu mesajı 10 arkadaşına gönder iyi haber alacaksın göndermessen başına kötü şeyler gelecek diye gelen mesajlara ziyadesiyle sinir olduğum aşikar doğrusunu söylemek gerekirse Atmayınca da vicdanım rahat etmiyor :KK12: Duygularımızla oynuyor bu insanlar yahu :KK12:

Üzüldüğüm konu da araştırmadan bundan medet uman kişilerin birbirlerine yollamaları. Araştırma konusunda tembel miyiz ne ¿

Ben sizin konunuza tam olarak cevap veremeyeceğim ama bana da şu mesajı 10 arkadaşına gönder iyi haber alacaksın göndermessen başına kötü şeyler gelecek diye gelen mesajlara ziyadesiyle sinir olduğum aşikar doğrusunu söylemek gerekirse Atmayınca da vicdanım rahat etmiyor :KK12: Duygularımızla oynuyor bu insanlar yahu :KK12:
İnsanı töhmet altında bırakıyorlar vicdanen işte ama yanlışı bilip öğretmek bizim en büyük vazifemiz diye düşünüyorum saygılar.

İnanmıyorum tabi ki .
İnsanlarımızın din konusundaki hassasiyetini kullanıyorlar .

Arapça yazılan cümle görüp " aa kurandan ayet" diye gezinen halkımızın cahiliyetinden başka birşey değil bunlar!

Merhaba tatlı bayanlar, yüreği güzel insanlar... :KK54:

Bugün biri bana şunu gönderdi.
"Bismillahirrahmanirrahim"
İzhasinallahi billahime semihehi Allah.
Bu bilmem kaç yılında 13kişiye gönderilmişte eline geçen kişiler iyi şeylerle müjdelenmiş, eline geçmeyenler de uğursuz şeylerle karşılanmışlar ve hatta Kuranı Kerimde geçen bir ayetmiş diye de altına notu vurgulamışlar. Ben zaten şu on kişiye gönder iyi haber alacaksın gibi mesajları hiç sevmem. Derdim ne diye soracak olacaksınız şöyle izah edeyim bunun Arapçayla bir alakası yok hangi dille yazılmış. Böyle safsatalara inananlar var mı varsa neden böyle şeylerden medet umuyorlar diye bi sormak istemiştim hepinizi çok öpüyorum beni aydınlatacak cevaplarınızı bekliyorum canlar... :KK37:
SEN Mİ BEN Mİ :( KALPTEN OKUNAN BİR DUA BİNLERCE ANLAMINI BİLMEDİĞİN ARAPÇA KELİMEDEN NASIL DEĞERLİ OLUR BUNU AKLIM ALMIYOR :( OYSA Kİ MÜSLÜMANLIK EN AKILCI DİNDİR, YERİ GÖĞÜ YARATAN ALLAH KALBİMİZDEKİNİ DE GÖRÜR BENİM İNANCIM BU YÖNDE

Öyle şey mi olur yahu 7 kişiye gönder,10 kişiye gönder..Göndermezsen eğer o olur bu olur...Buna inanan insanlarda zır cahil bana göre..Birşey istiyorsan Allahtan istersin,dua edersin Allahtan beklersin kabul olmasını..7 kişiyle 10 kişiyle olmuyor bu işler..

Ben bu tür mesajlardan korkuyorum açıkcası. İnsan silince göndermeyince de vebal altında bırakıyorlar. Kuranda geçiyor mu geçmiyor mu bilmiyorum ama bir sitede denk gelmiştim dilek duası diye, beyefendinin biri de altına yazmış insanları kandırıyorsunuz bu dua deil bazı varlıkları çağıran cümleler içeriyor vs vs demişti aynı bu şekilde cümleleri vardı tam manasıyla arapça gibi durmuyordu zaten.
demek istediğim bilip bilmeden netten dua diye okumamak göndermemek gerek

Sakın bu tür saçma mesaj gönderenlerin talimatlarını uygulamayın.
İslam tevhid dinidir. Allah birdir. Ne istersek O'ndan isteriz. Bu gibi salakça mesajlar da misyonerlerin müslümanların tevhid inancını zadelemek için yaptığı faaliyetlerdendir. Uyanık olun bu tuzağa düşmeyin. Her gün beş vakit namazda demiyor muyuz "Yalnız Sana ibadet eder, yalnız senden yardım isteriz." diye.

Ben bu tür mesajlardan korkuyorum açıkcası. İnsan silince göndermeyince de vebal altında bırakıyorlar. Kuranda geçiyor mu geçmiyor mu bilmiyorum ama bir sitede denk gelmiştim dilek duası diye, beyefendinin biri de altına yazmış insanları kandırıyorsunuz bu dua deil bazı varlıkları çağıran cümleler içeriyor vs vs demişti aynı bu şekilde cümleleri vardı tam manasıyla arapça gibi durmuyordu zaten.
demek istediğim bilip bilmeden netten dua diye okumamak göndermemek gerek
Daha çocuktum birileri mahallede kağıt dağıtıyor Kuranı kerimi yırtan kızın hali adı altında annesi kuran okurken o da sesle müzik dinliyormuş annesi uyardıkça o sinirleniyormuş sonra kalkıp annesinin elinden Kuranı kerim i alıp yırtmış bi ateş ve sonra kanguru gibi birşey benzemiş. Neyse çocuğum anneler okuyor ben de annem bakarken merak edip baktım aman Allahım nasıl korktum öyle gece uyuyamıyordum korkuyordum hep aklıma o yaratık gelip duruyordu neyse ki atlattım ve birgün nette gezinirken o yaratığın yabancı bir bayanın yapmış olduğu marjinal bal mumu heykellerinden alınıp kullanılmış... O an onları yapanları Allah ıslah etsin deyip içten içe üzülmüştüm insanların zaaflarını kullanmak bu kadar kolay olmamalı ya ben günlerce o resim yüzünden uyuyamamış bir çocuktum.

Böyle mesajları okumayın.
Hatta ortalara kadar silip , sonuna buyuk harflerle" bu tür mesajları bir kişiye bile gönderenlerin aklına şaşarım / aklından şüphe ederim" diye yazıp yollayın.

...

Çoğu insan içi rahat etmediği için atıp duruyor. Devam eden saçma bir zincir oldu bu. Lutfen kimse devam ettirmesin.

... 10 kişiye gönder gibi mesajları okurum orada kalır o kadar başkalarına göndermem.

Bunlar sonradan uydurulmus seyler İslamda böyle seyler yok ki amac Dinden sogutmak ve bidat cogaltmak..İyi geceler

ben ortaokuldayken yani 20 sene gibi önce vardı bu, o zaman internet yaygın olmadığından yazıp kapı altlarından atarlardı, şimdi her evde internet, yine var yaw, komik:KK53::KK53:

Back
X