• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar lütfen yorum yapın!

Lonelypoet

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2016
2.196
1.573
53
41
Oğlum ikinci sınıfta ve her cuma hikaye veriyor öğretmen ve pazartesi hikayeden sınav yapcam diyor neyse okudu defalarca pazartesi tüm çocuklar ne kadar okusa da ezberleyemediğinden dolayı 30 40 60 vs gibi notlar aldılar.Benim oğlum şuan kendini yetersiz hissediyor Allah aşkına nasıl bu yaşta çocuk hikayenin onca sayfasını okuyup, hatırlayıp cümleyi tam yazcak. Mesela sol yerine sağ yazdı diye tüm bi soruya 0 vermiş. Öğretmenle konuştum alışırlar diyor. Çocuk stres oldu napcam bilemedim, yaptığı doğruysa kabul edicem nolur fikri olan yazsın kafam karıştı, tek bildiğim çocuğum okula öğrenmek için gidiyor ezberlemek için değil.Ayrıca hikayeyi anlayıp ders çıkarıyor bu önemli olan değil mi?

veliler olarak öğretmeni müdüre şikayet edin. İnsan olsun biraz zorla bir şeyler okutmak yetmiyor bir de tam cümle ezber mi istiyor. Özet çıkart dese bile 2. sınıf çocuğu özet çıkaramaz. Diğer velilerle organize olun bence.

Hikayeyi okuyup ders çıkarması önemli...turkce ogretmeniyim ve öğrencilerimin okudukları hikayeyi tahtadai arkadaşlarına sunmalarini istiyorum.yani hikayeyi anlatıyorlar. Ama ortaokulda öğrenciler için geçerli bu dediğim. İkinci sınıfta nasıl olur bilemiyorum.

Sanırım öğretmen çocukların kitabı anlayarak okuduğundan emin olabilmek için kelime hatalarına takılıyor. Her öğretmenin bilgiyi cocuklara veriş sekli farklıdır. Bence yanlis bir durum yok.

veliler olarak öğretmeni müdüre şikayet edin. İnsan olsun biraz zorla bir şeyler okutmak yetmiyor bir de tam cümle ezber mi istiyor. Özet çıkart dese bile 2. sınıf çocuğu özet çıkaramaz. Diğer velilerle organize olun bence.
Aynen hocam yemin ediyorum 10 soru sormuş hepsi ezber cümle tam değilse soru gidiyor. Veliler ne yapılsa kabul ediyor bi kaçı dışında . Çocuk ta geriliyor hocam.Anlıyor özümsüyor ama işte. Ben anlamıyorum üniversite sınavında bile sınavlarda bile önce parça verilip ordan sorular cevaplanıyor. Ama bu nasıl bişey kafam karıştı

Ay daha neler duyacağız ya . Kaç kere ,kaç farklı yerde tartışıldı bu konu .Ezberci eğitime hayır!

Sebep olarak size hafızayı genişletmek için mi yapıyor acaba diye düşündüm ama sol yerine sağ yazdı diye puan kırmak çok bencilce ve bu düşüncemi çürüttü . Bence de şikayetçi olun . Hani şimdilik sadece çocukta özgüvensizlik yapan bir sorun ama ilerde daha büyük sorun olabilir. Çocuk ezberciliğe alışacak . sayısal zekası körelecek çünkü öğrenmek yerine ezber yapıp yazmak daha kolay gelecek . Ve emin olun Türkiyede sayısal işlem kapasitesi, sayısal zeka çok değer gören bir şey . bildiğiniz; her kapının anhtarı... gerekirse sınıfını bile değiştirin . :KK43:

Sanırım öğretmen çocukların kitabı anlayarak okuduğundan emin olabilmek için kelime hatalarına takılıyor. Her öğretmenin bilgiyi cocuklara veriş sekli farklıdır. Bence yanlis bir durum yok.
Bilgi ayrı, hikayeyi özümsemek ayrı anafikrini çıkarıp ders çıkarıp onu özümseyen çocuk hikayedeki yabancı çocuğun adını bilemedi diye nasıl düşük not alır ya ben kabullenemiyorum.ha Ahmet ha john önemli olan olay anafikir vs değil mi

2. sinif kuçukmus daha
ama diger arkadaslarida ayni notlari aliyorsa kendini yetersiz hissetmemesi lazim deilmi

Ay daha neler duyacağız ya . Kaç kere ,kaç farklı yerde tartışıldı bu konu .Ezberci eğitime hayır!

Sebep olarak size hafızayı genişletmek için mi yapıyor acaba diye düşündüm ama sol yerine sağ yazdı diye puan kırmak çok bencilce ve bu düşüncemi çürüttü . Bence de şikayetçi olun . Hani şimdilik sadece çocukta özgüvensizlik yapan bir sorun ama ilerde daha büyük sorun olabilir. Çocuk ezberciliğe alışacak . sayısal zekası körelecek çünkü öğrenmek yerine ezber yapıp yazmak daha kolay gelecek . Ve emin olun Türkiyede sayısal işlem kapasitesi, sayısal zeka çok değer gören bir şey . bildiğiniz; her kapının anhtarı... gerekirse sınıfını bile değiştirin . :KK43:
Çarpım tablosunu bile açıklayarak öğrettim ritmik sayma olduğunu öyle süper anladı kendi çözdü mesela ben de karşıyım. Öğretmen hamile bi ay sonra gidecek ama kaygı çocuğa yerleşti sinir oluyorum

2. sınıfa giden bi çocuğa verilen kitabın sayfa sayısı nedir?
Yaşa, psikolojiye, seviyeye uygun mu?
Anlayarak okuma ve ezber arasında uçurum var.
Hocayla konuştunuz mu?

Bence bu tutum bildiğin psikopatlık ödevin zaten üniversiteye kadar bir faydası yok ödev olarak hikaye ezberlemek nedir hiç sağlıklı bir tutum değil
Canım inan bak şimdiden başladı okumaya ben de geriliyorum ister istemez o üzülünce kendimi zor tutuyorum öğretmeni aramak için işine karışılmaz doğru ama çocuğum söz konusu

Okula öğrenme isteğiyle giden çocuk ve çok başarılıydı şuan diken üstünde

Back
X