• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar lütfen yorum yapın!

Aynen hocam çocuk düşünmekten uyuyamıyor :KK43:
Bir veli olarak cocugun üzerındekı baskı basaramadıgını hissetmedıgındekı özgüven eksıklığıni farketmenız önemli. Rehber öğretmen ve cocugun öğretmenı ıle konusun. Bu sekılde degıl cocugunuz kımse kendını ıfade edemez.
Bıraksın cocuk severek kıtap okusun yahu nasıl bır dayatmadır. Kitap okuma cocugun sozel bilişsel gelişimi için önemlidir.algılamada adaptasyonda etkılıdır . Sag olsun öğretmenınız cocugun eline kıtap aldırmamayı hedeflemiş!

Bir veli olarak cocugun üzerındekı baskı basaramadıgını hissetmedıgındekı özgüven eksıklığıni farketmenız önemli. Rehber öğretmen ve cocugun öğretmenı ıle konusun. Bu sekılde degıl cocugunuz kımse kendını ıfade edemez.
Bıraksın cocuk severek kıtap okusun yahu nasıl bır dayatmadır. Kitap okuma cocugun sozel bilişsel gelişimi için önemlidir.algılamada adaptasyonda etkılıdır . Sag olsun öğretmenınız cocugun eline kıtap aldırmamayı hedeflemiş!
Severek okuyan çocuk kitap görmek istemiyor 4 yaşında kendi kendine çözerek öğrendi okumayı oğlum bu arada:nazar:

Severek okuyan çocuk kitap görmek istemiyor 4 yaşında kendi kendine çözerek öğrendi okumayı oğlum bu arada:nazar:
Sanırım sizde egıtımcısınız dıger konunuzu gordumde. Bır egıtımcı olarak meslektasınızı uyarmalısınız

Adamın eline vereceksin kırmızı pazartesi yi. Gelişigüzel soracaktım cümle tamamlamayı kendisi yapabilecek mi acaba. Kırmızı pazartesiyi bırak kırmızı başlıklı kızı bile beceremez. Neyse siz bekleme modunda kalın elbet isyan ederler.

Böylelerini birde öğretmen yapıyolar. Herkes cayır cayır çıkıp, ezberci eğitime karşıyız diye bağırsın. Bunlar da, daha 7 yaşındaki çocuğa kitabı ezberletip bir kelime hatasından dolayı sıfır versin. O çocuğa okuma sevgisi aşılaması gerekiyor, travmaya sokması değil. Okullarda, nasıl düşünülmesi gerektiği öğretilmesi lazım özellikle de ilkokulda. Velisiniz diye kendinizi geri çekmeyin, gerekirse müdüre çıkıp durumu izah edin. .

Evet canım hikayeyi haftasonu veriyor pazartesi 10 soru soruyor hikayeye bakmadan yazmalarını istiyor inan anlıyor iyice ama kelimeleri tam hatırlayamıyor başka bişey yazınca not vermiyor

Ama işte nasıl sorup ne cevap bekliyor

Hikayeye göre değişir hikayede herkes sağ eli ile yazarken Elif sol eli ile yazar önce neden ben farklılık diye üzülür sonra Ayça gelir bak ben de sağ eşimle yazıyorum ama Abi'm Arda da sol eli ile yazıyor ama şimdi NASA da çalışıyor çok başarılı derse ve öğretmen Elif hangi eli ile yazıyor diye sorunca sağ derse olmaz

Ya da christine ismini yanlış yazsa tabii not kırmamalı belki bir harf eksikliğinden ama christine yerine Çiğdem yazarsa dikkatli bakmayıp kafasındakine göre yorum yaptığı çıkmaz mı

Bu arada bilenler yazmış zaten not hatalı üslup değişik alışırlar vs vs

Karsisindaki olimpiyatlara hazirlanan mega hafiza bi insan mi ki? Tavir cok yanlis. Bu sekilde bir ogretme sekli olamaz, bu olsa olsa ancak sindirmek, ozguveni zedelemek ve stres kaynakli cesitli korkulara neden olmak. Ozellikle de cocuk bu durumu cok onemsiyorsa, gereksiz bir dayatma kesinlikle. Okul muduru ile konusun derim, yaptigi dogru degil

Çocuğunuz çok küçük ve bu kdr baskı fazla diye düşünüyorm kibarca öğretmeniyle konuşabilirsinz. Tabi işine karıştığınızı hissettirmeden

Öğretmen yaptığı yanlışı anladı çok şükür artık not vermeyecek Allaha şükür iki aydır çabalıyorum sonunda sesimi duyurdum

Madem siz de ogretmensiniz,ogretmenle konusmayi deneyin. Aradaki mesajlarinizi okumadim,belki konusmussunuzdur da. Cogumuz okuldaki bazi seyleri dogru bulmuyoruz ama yapacak bir sey yok. Cocugunuz da bir birey ve o da strese girecek, herkes gibi. Biz de zamaninda isini duzgun yapamayan ogretmenler yuzunden strese cok girdik ama ana babamiz okuldur biz mudahale edemeyiz (kendileri de ogretmendi) dediler

Benim oğlumda bu sene 2. sınıfta. Öğretmeni Çarşamba günleri hikâye kitabı veriyor ve 1 hafta içinde okumalarını istiyor. 1 hafta sonunda okudukları hikâye kitabını anlatmalarını istiyor akıllarında kaldığı ve anlatabildikleri kadarınca sonra hikâyeden anlatılmak istenen nedir? diye soru yöneltiyor çocuklar kendilerine göre yanıtlar veriyor. Henüz hikâyesini okumayı bitiremeyen çocuklara ikinci bir hikâye vermiyor o gün 2 gün içinde hikâyeyi okumayı bitirmelerini ancak o şekilde yeni bir hikâye kitabı alabilecekleri söylüyor tabii hal böyle olunca çocuklar yeni hikâye kitabı alabilmek için 1 hafta içinde bitirme gayretinde bulunuyorlar.

Çok şükür halloldu konuştum isyan ettim çocuğumun psikolojisi söz konusu anlaşamasaydık müdürle konuşcaktım çünkü haklıyım

Oğlum ikinci sınıfta ve her cuma hikaye veriyor öğretmen ve pazartesi hikayeden sınav yapcam diyor neyse okudu defalarca pazartesi tüm çocuklar ne kadar okusa da ezberleyemediğinden dolayı 30 40 60 vs gibi notlar aldılar.Benim oğlum şuan kendini yetersiz hissediyor Allah aşkına nasıl bu yaşta çocuk hikayenin onca sayfasını okuyup, hatırlayıp cümleyi tam yazcak. Mesela sol yerine sağ yazdı diye tüm bi soruya 0 vermiş. Öğretmenle konuştum alışırlar diyor. Çocuk stres oldu napcam bilemedim, yaptığı doğruysa kabul edicem nolur fikri olan yazsın kafam karıştı, tek bildiğim çocuğum okula öğrenmek için gidiyor ezberlemek için değil.Ayrıca hikayeyi anlayıp ders çıkarıyor bu önemli olan değil mi?
Canım bak ben de böyle istiyorum artık böyle yapcak diye diye anladı sonunda

Back
X