Arkadaşlar nolur görüşlerinizi söyleyin, boşanmak üzereyim

Aranıza yeni katıldım. İnanınki çok mutsuzum. 15 yıldır evliyim. İyi bir işim var. Çalışan ekmeğini kazanan bir anneyim. Eşim bundan 4 ay önce beni evden kovdu. Tartışma nedenimiz, eve sabaha karşı alkollü olarak gelmesi. İstediği saatte gelip istediği saatte evden çıkmak istemesi. ( Evlendiğimizden bu yana tek sorunumuz bu ) Bekar hayatı istiyorum ben, defol git dedi. Bende o sinirle 11 yaşında olan kızımı alıp evden çıktım ve ailemin yanına gittim. Bir ay boyunca ailemde kaldım. Bu süreçte çocuğunu sadece iki kez gördü. Aramadı sormadı. Çocuğum bu durumdan çok etkilendi, eve dönmek istedi. Bir gün onu aradım. Çocuk durumdan çok etkileniyor, görüşelim dedim. Bir sürü bahane sonrası kabul etti. Görüştük. Çocuk etkileniyor dedim. Ben onunla konuşurum, o nasıl istiyorsa öyle yaparız dedi. Ertesi gün çocuğunu aldı konuştu. Kızım da bir arada yaşamak istiyorum demiş. Telefon etti bana. Çocuk öyle istiyor, eve gel dedi, gittik. Yavrumun mutluluğu için.

10-15 gün birlikteydik. (Ev arkadaşı gibi. Zaten yaklaşık 7-8 yıldır öyleyiz. İlgisiz, ruh gibi. Çalışıyor, geziyor,yiyor ve yatıyor.) Sonra yine bir gün arkadaşlarıyla çıktı, alkol almalar, eve gelince defol git istemiyorumlar, yine başladı. Ben buyum, işine geliyorsa dedi. Bende işime gelmiyor dedim. Bekar hayatı istiyorum, defol git diyor. Gitmiyorum dedim, sen defol git. Ben yavrumla burada yaşayacağım sen git dedim. İlk defa böyle bir şey duydu. Şok oldu. Ne yapacağını bilemedi. Bir kaç saat sonra da çıktı gitti. Ailesiyle yaşıyor, annesi beni olay olduktan sonra iki kez aradı. Sen alttan al, içer gezer gelir evine falan. Bende daha ne kadar sabredeceğim, çocuğum çok etkileniyor. Gezmesin demiyorum,içmesin demiyorum. Her şeyi ayarında yapsın diyorum tek istediğim bu dedim. O da,sen onu evden kovmuşsun, gururu kırılmış, inat ediyor, sen eve çağır dedi. Rica etti, eşini ara dedi. Bir kere daha alttan al dedi. Dinledim, aradım. Aramaz olaydım, eşim küfür etti, gelmem o eve dedi. Sen onursuzsun, gurursuzsun hala o evde oturuyorsun,defolup gitmedin. Senin sesini bile duymak istemiyorum, bundan sonra o eve öldürseler girmem, herşey bitti dedi. O günden sonra onunla hiç görüşmedim, aramadım sormadım. Kızımı arıyor, konuşuyor, birlikte vakit geçiriyorlar. Eve gelmiyor. O telefon sonrası ailesi sesiz, kimseden çıt çıkmıyor. Herkes izliyor. Ailesi çekip, sen ne yapıyorsun oğlum demiyor. Kardeşleri ilgisiz. Benim ailemde bekle bakalım, zaman herşeyin ilacı diyor. Delirmek üzereyim. Ne eşimin umurunda ne de bir başkasının.
Üzgünüm, bir yanda kızım, bir yanda uğruna harcanmış 15 yıl evlilik ve emeklerim. Boşanma davası açmadı.Niye açmıyor anlamıyorum. Hergün ne olur geri gelir mi gelmez mı, ben mi dava açsambitirsem mi, bitirmesem mi bilemiyorum.
Seviyor muyum, hayır. Ama evliliğiminde bitmesini istemiyorum. Onun ise umrunda değil. Nolu bana yol gösterin, çok kötüyüm. :KK43:((

Siz elinizden geleni yapmışsınız ama karşınızdaki için yeterli olmamış ve size boşanmaktan başka bir çare bırakmamış çocuğunuz içinse en doğrusu bu malasef :(

Seviyor muyum, hayır. Ama evliliğiminde bitmesini istemiyorum. Onun ise umrunda değil. Nolu bana yol gösterin, çok kötüyüm. :KK43:((

Bitirmek İstemiyorsanız bitirmeyin. Zaten bitirmek istemeniz için daha nasıl bir olay olması gerek anlamadım. Biz size daha ne yolu gösterebiliriz. Bekleyin, telefon eder hakaret eder içer gezer gününü gün eder size arada küfreder ama evine döner, sakın agresif davranmayın, hep alttan alın, kocanızdır ne yapsa yeridir.

bekara koca boşamak kolay deme.
evliyim.
kimseye de boşan demek içimden gelmez.
ama yerinde olsam 15 senelik kocam bana bekar hayatımı istiyorum dese;
onu eve almaz, ona istediğini verirdim.
evladımla güçlü bir anne olarak hayatımı kurardım.
zaten öyle babadan hayır gelmez.
bizlere sorumluluk sahibi baba lazım.
yoksa başta baba olmuş ne çıkar?

Anne değilim ama burdan öğrendiğim hep şu; kadınlar boşanamamalarının sorumluluğunu çocuklarına yüklerken hep ilerde 'beni babasız büyüttün' diye suçlar mı olurken neden hiç 'beni neden kavganın, aşağılanmanın, huzursuzluğun eksik olmadığı evde büyüttün' diye suçlayacağını düşünmez?

Etrafımda babasının hataları sonucu boşanmış aile çocuğu olan hiç bir tanıdığımın annesini suçladığını duymayı bırak, babayla asla görüşmediklerini biliyorum.

Çok mantıksız yani bu düşünce. Sizin babanız bu durumda olsa ve anneniz boşanmış olsa, siz aklı başında olan bi yaşa geldiğinizde annenizi suçlar mıydınız yoksa destek mi olurdunuz??

Aranıza yeni katıldım. İnanınki çok mutsuzum. 15 yıldır evliyim. İyi bir işim var. Çalışan ekmeğini kazanan bir anneyim. Eşim bundan 4 ay önce beni evden kovdu. Tartışma nedenimiz, eve sabaha karşı alkollü olarak gelmesi. İstediği saatte gelip istediği saatte evden çıkmak istemesi. ( Evlendiğimizden bu yana tek sorunumuz bu ) Bekar hayatı istiyorum ben, defol git dedi. Bende o sinirle 11 yaşında olan kızımı alıp evden çıktım ve ailemin yanına gittim. Bir ay boyunca ailemde kaldım. Bu süreçte çocuğunu sadece iki kez gördü. Aramadı sormadı. Çocuğum bu durumdan çok etkilendi, eve dönmek istedi. Bir gün onu aradım. Çocuk durumdan çok etkileniyor, görüşelim dedim. Bir sürü bahane sonrası kabul etti. Görüştük. Çocuk etkileniyor dedim. Ben onunla konuşurum, o nasıl istiyorsa öyle yaparız dedi. Ertesi gün çocuğunu aldı konuştu. Kızım da bir arada yaşamak istiyorum demiş. Telefon etti bana. Çocuk öyle istiyor, eve gel dedi, gittik. Yavrumun mutluluğu için.

10-15 gün birlikteydik. (Ev arkadaşı gibi. Zaten yaklaşık 7-8 yıldır öyleyiz. İlgisiz, ruh gibi. Çalışıyor, geziyor,yiyor ve yatıyor.) Sonra yine bir gün arkadaşlarıyla çıktı, alkol almalar, eve gelince defol git istemiyorumlar, yine başladı. Ben buyum, işine geliyorsa dedi. Bende işime gelmiyor dedim. Bekar hayatı istiyorum, defol git diyor. Gitmiyorum dedim, sen defol git. Ben yavrumla burada yaşayacağım sen git dedim. İlk defa böyle bir şey duydu. Şok oldu. Ne yapacağını bilemedi. Bir kaç saat sonra da çıktı gitti. Ailesiyle yaşıyor, annesi beni olay olduktan sonra iki kez aradı. Sen alttan al, içer gezer gelir evine falan. Bende daha ne kadar sabredeceğim, çocuğum çok etkileniyor. Gezmesin demiyorum,içmesin demiyorum. Her şeyi ayarında yapsın diyorum tek istediğim bu dedim. O da,sen onu evden kovmuşsun, gururu kırılmış, inat ediyor, sen eve çağır dedi. Rica etti, eşini ara dedi. Bir kere daha alttan al dedi. Dinledim, aradım. Aramaz olaydım, eşim küfür etti, gelmem o eve dedi. Sen onursuzsun, gurursuzsun hala o evde oturuyorsun,defolup gitmedin. Senin sesini bile duymak istemiyorum, bundan sonra o eve öldürseler girmem, herşey bitti dedi. O günden sonra onunla hiç görüşmedim, aramadım sormadım. Kızımı arıyor, konuşuyor, birlikte vakit geçiriyorlar. Eve gelmiyor. O telefon sonrası ailesi sesiz, kimseden çıt çıkmıyor. Herkes izliyor. Ailesi çekip, sen ne yapıyorsun oğlum demiyor. Kardeşleri ilgisiz. Benim ailemde bekle bakalım, zaman herşeyin ilacı diyor. Delirmek üzereyim. Ne eşimin umurunda ne de bir başkasının.
Üzgünüm, bir yanda kızım, bir yanda uğruna harcanmış 15 yıl evlilik ve emeklerim. Boşanma davası açmadı.Niye açmıyor anlamıyorum. Hergün ne olur geri gelir mi gelmez mı, ben mi dava açsambitirsem mi, bitirmesem mi bilemiyorum.
Yahu bı kendinize gelin silkelenin bu karektar yoksunu adam gelse ne olur gelmese ne olur boşanma davanızı açın kesinlikle kesinlikle kangren olmuş parmağı kesip atmalisiniz zira daha çok acı verecek

Valla canım biliyorum çok zordur ama ben kocamla kaynanamlar yüzünden sorun yaşıyorum ve sürekli bunu cekmektense bosaniyim diye düşünüyorum ki bizde küfür alıp dışarı atma vs . Yok ona rağmen düşün.sana neler demiş yapmış emin ol çocuğun kavgalı bi evde büyüyeceğine ayrı huzurlu büyüsün daha iyi

D derindenizmavisi41 canım benim ne zor zamanlar gecirmissin .. Ve ne çok fedakarlıklar etmişsin.. Gerçekten boşanma taraftarı değilim ama senin durumun cok farklı .. Yapma bunu kendine ve çocuğuna çocuğun uğruna eziyet etme kendine .. Evladın da olumsuz etkileniyor zaten bu durumdan sence hissetmiyor mu annesi ve babasınin bir birini sevmediğini ? Ne güzel ekmeğin elinde çalışıyorsun da senin adına çok seviniyorum bu yönden bağlı kalmak zorunda değilsin .. Bana kızma diyeceklerim yüzünden .. Emeklerini harcadiklarini düşünme .. Senden gideni göz önünde bulundur. Yine evlenebilir tekrar bir yuva kurabilirsin .. Tekrar aşık olabilirsin .. Tekrar nefes aldığını hissedebilirsin .. Hayatın böyle bitmiş olmayacak .. Evet aileye aile olmaya alismissin evet çok değerli bir olgu ama yapma bunu kendine daha fazla .. Her şey rayına oturur .. Tabi ki olumlu olmasını temenni ediyorum senin için ama sence de Çok zor görünmüyor mu ? Ya Gerçekten sende bir ananın dokuz ay karnında taşıdığı evladı değil misin ? Seninde mutlu olmaya saygı ve değer görmeye hakkın yok muuu ?

Merhaba arkadaşım, durumuna çok üzüldüm. Tahmin ediyorum ki çok zor bir süreçten geçiyorsun. Malesef bende benzer yorumları yapacağım. Çocuğunu hali hazırda tek başına büyütüyorsun zaten. 11 yaşında olmasından ötürü evliliği götüremediğinizi anlayabilir. Kavganın içinde büyümektense babasıyla arada görüşmesi daha iyi onun için.

Boşanmak ülkemizde bir kadın için hala zor farkındayım fakat buı şekilde evliliği götürmek daha mı kolay? Hakkınızda hayırlısı olsun. Durumunuzdan bizi de haberdar edin.

Hepinize, değerli yorumlarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim. Üzerimdeki, negatif etkiyi alıp,pozitife çevirdiniz. Şu an olaya daha iyi bakabiliyorum. Aslında, bende, olaya sizler gibi bakıyorum, biten ve zorlanmaması gereken bir evlilik. Ama nedense, içinden çıkalamazmış gibi hissettim, karmakarışık,bitkin,güçsüz.

Yorumlarınız, bana değer kattı. Bazı şeyleri, çok daha iyi gördüm. Bana iyi geldiniz.
Önümüzdeki hafta içi, psikolojik destek için, randevu aldım. Çok yıprandım, bu benim için şart.
Ardından da, kızımı da pedegoga götüreceğim.

Boşanma davasını, açacağım. Beni hala arayıp sormadığı için, çekişmeli bir boşanma davası olacak sanırım.
Aslında, anlaşmalı olsa bir kerede kurtulurdum ama onu aramam asla.
Davayı açıp, evde oturmaya devam mı edeyim?
Yoksa, çocuğumu da alıp, babamdan kalan daireye mi gideyim.
Karar veremedim. Sağlıklı düşünemiyorum.

Teşekkürler.

Zaten ortada evlilik kalmamış. İşiniz var gururunuzda olsun lütfen. Kızınızı bahane olarak kullanmayın,bu ortamda büyümesinden daha iyi ayrı ayrı görüşmesi sizlerle. Eşiniz sizi sevmiyor,net. Muhtemelen başkası var ilgisini çeken.

Hepinize, değerli yorumlarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim. Üzerimdeki, negatif etkiyi alıp,pozitife çevirdiniz. Şu an olaya daha iyi bakabiliyorum. Aslında, bende, olaya sizler gibi bakıyorum, biten ve zorlanmaması gereken bir evlilik. Ama nedense, içinden çıkalamazmış gibi hissettim, karmakarışık,bitkin,güçsüz.

Yorumlarınız, bana değer kattı. Bazı şeyleri, çok daha iyi gördüm. Bana iyi geldiniz.
Önümüzdeki hafta içi, psikolojik destek için, randevu aldım. Çok yıprandım, bu benim için şart.
Ardından da, kızımı da pedegoga götüreceğim.

Boşanma davasını, açacağım. Beni hala arayıp sormadığı için, çekişmeli bir boşanma davası olacak sanırım.
Aslında, anlaşmalı olsa bir kerede kurtulurdum ama onu aramam asla.
Davayı açıp, evde oturmaya devam mı edeyim?
Yoksa, çocuğumu da alıp, babamdan kalan daireye mi gideyim.
Karar veremedim. Sağlıklı düşünemiyorum.

Teşekkürler.

Bence iyi bir avukatla görüşün. Yasal anlamda almanız gereken hangi haklar varsa hepsini alın. Çocuğunuz olduğu için maddi anlamda gurur yapılması gereken bir şey yok diye düşünüyorum.

Seni sevmiyor, yillardir sevmiyomus ama suan buyuk ihtimal duygusal olarak biri var hayatinda. Evden gitme ama bosan. Yazik degil mi yillardir sevilmedigin sayilmadigin bi evliligi cekiyosun. Calisiyomusssun zaten pis adamin kahrini niye cekiyosun, sana ne katiyor? Cocugun da cok kucuk degil anlar seni.

neden bu kadar zorluyosun, gerçekten adam gurursuz desede yeri bana öyle geliyo istemiyo daha neden üzerine gidiyorsun çocuk için falan deme görsün babasını sende düzenini kur bence yanlış anlama beni ama onsuz neden yaşamayasın

gecenlerde haberde okudum adam esinden bosaniyor bes cocuklari var.adam ayri evde biriyle yasamaya basliyor.adam eski esine gelip evden cik biz oturcaz orda diyor kadin da itiraz edince eski esini ve kendi kizini tabancayla olduruyor.yanindaki dort yasindaki oglunu cok sevdiginden birsey yapmamis.adama bak bes cocugunu evden cikarmak ne demek hic mi vicdanin yok.
benim tavsiyem esinizle sakince konusup ne yapacaginiza karar verin.

Adam surekli bekar hayati yaşamak istedigini vurguluyor.seni kovuyor.anliyorum evi terketmek,boşanmak yeni hayata başlamak çok zor ama boyle bir evliligin icinde yaşamak da zor degil mi?çocuk zaten 11 yaşinda yavaş yavaş biseyleri algilayacak yaşa gelmis oturur konusursun gerekirse psikolog destegi alirsin.kendini sev deger ver ailen ne düşünüyor bilmiyorum ama yeni bi hayat kur .
eşin ve sen birbirinizi seviyorsaniz yada ayri yapamayacak olursaniz yine dönersiniz birbirinize .çocugu bu konuda bahane etmeyin.
Karşinda seninnher halukarda kalacagini düşünen bunun rahatligi ile seni ezen bi adam var .ona onsuz yapabilecegini goster

Back
X