• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar pişmanım sanırım

Rojininannesi_

Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2023
35
6
6
22
Gebelik istemiştim ama güzel geçer sanmıştım ilk gebeligim de böyleydi hiçbir şey yiyemiyorum şu bile icemiyorum küsüp duruyorum ilaç da kullanıyorum ona rağmen kusuyorum ayran kraker muz bunlar iyi gelir ben bunalra bile kusuyorum üstelik burun etim de sorunlu tıkalı kusarken nefes alamıyorum canımdan can gidiyor ne yapicam

Maalesef bazılarının ki zorlu geciyor tahammül etmekten baska bi secenekte yok galiba.
Hemen hemen 6.ayıma kadar kusarak gecirdim. İkiz gebelik olmasına ragmen neredeyse kilo alamadım kusmaktan, hamile kaldıgım kilonun altına bile düştüm o kadar kusuyordum.
İlk gebeliğinizden de az cok tecrübeniz varmış o zaman hangi aylarda gectiyse belki yine aynı ay civarında gecer sıkıntınız

Gebelik istemiştim ama güzel geçer sanmıştım ilk gebeligim de böyleydi hiçbir şey yiyemiyorum şu bile icemiyorum küsüp duruyorum ilaç da kullanıyorum ona rağmen kusuyorum ayran kraker muz bunlar iyi gelir ben bunalra bile kusuyorum üstelik burun etim de sorunlu tıkalı kusarken nefes alamıyorum canımdan can gidiyor ne yapicam
Bende bunu yaşadım hemde 5 ay sürdü ve bir anda durdu dedim prilam kullanmaya devam ediyordum ki 2 gündür yediklerim tekrar çıkıyor midemde durmuyorlar bebeğim beslenemiyor.

Bende bunu yaşadım hemde 5 ay sürdü ve bir anda durdu dedim prilam kullanmaya devam ediyordum ki 2 gündür yediklerim tekrar çıkıyor midemde durmuyorlar bebeğim beslenemiyor.
Ne yapicaz peki çok kötüyüm diyorum böyle devam ediyorsa sonlansin zaten düşük riski var beni de hasta ediyor

9ay boyunca kustum yemek yediğim çok sayılıdır hergün 1lt serumla yaşadım resmen. Doğuma gittim sabah dahi kusmuştum. Üstüne 2kere covit olmuştum 40derece ateşlerle ilaç dahi içemedim. Ama geçiyor 9ay ne ki ? Allah çağresiz dert vermesin. Çok zor biliyorum ama maalesef bazı kadınların hamileliği bu şekilde geçiyor ☹️

9ay boyunca kustum yemek yediğim çok sayılıdır hergün 1lt serumla yaşadım resmen. Doğuma gittim sabah dahi kusmuştum. Üstüne 2kere covit olmuştum 40derece ateşlerle ilaç dahi içemedim. Ama geçiyor 9ay ne ki ? Allah çağresiz dert vermesin. Çok zor biliyorum ama maalesef bazı kadınların hamileliği bu şekilde geçiyor ☹️

Ne kızıma bakabiliyirum ne bebek besleniyor ne de ben 2 çocuğa da zarar vermek mi daha doğru

2 yaşında bir kızım var bana zarar veriyor kızıma bakamıyorum bebek beslenemiyor kanamam oluyor 2 çocuğa da acı çektirmek aç bırakmak daha mı doğru
Allah yardım eder ağzınızdan çıkanlar dua hükmüne geçer siz ne kadar olumlu güzel dualar ederseniz inşaAllah düzelir üstelik boşa değil cennet annelerin ayakları altında biraz sabredebilirsiniz sizin hamileliğiniz gibi de olsa yaşamak isteyen çok kadın var hamile kalayım sağ salim yeter ki doğurayım diye düşünen kadınlar var hakkınız da hayırlısı olsun

Allah yardım eder ağzınızdan çıkanlar dua hükmüne geçer siz ne kadar olumlu güzel dualar ederseniz inşaAllah düzelir üstelik boşa değil cennet annelerin ayakları altında biraz sabredebilirsiniz sizin hamileliğiniz gibi de olsa yaşamak isteyen çok kadın var hamile kalayım sağ salim yeter ki doğurayım diye düşünen kadınlar var hakkınız da hayırlısı olsun
Ben korkuyorum ama böyle çok yetersiz besleniyor diğer kızımda böyleydi bronşit oldu hastane hastane gezdi yoğun bakima girdi şimdi 2 yaşında ama çok hastalandı zamaninda bir cocugun günahına girmek istemiyorum eşimle uyusmazligimiz var kanamalarim var hastalıklı doğsa ömür boyu acı çekse nasıl olacak korkuyorum öyle olmasından kızımda erken doğuma gittim suyu azaliyordu doktor dedi biraz daha beklersen suyu azalacak ölü doğacak erkenden sezeryan oldum bunda da çok çekmekten cektirmekten korkuyorum Allah herkese hayırlı evlat hayırlı doğum versin inşallah cocugum sağlıklı büyür ilki gibi eziyet çekmez ne diyeyim bana kiziyorsunuz ama yaşamayan bilmez bebeğimin başında yoğun bakimda beklerken o korku o acı acı aglayisi kolay değil sonlansindan kastım buydu kendinizi yerime koyun yoğun bakım önünde beklemek o acıyı çekmesini izlemek ikincide aynı şekilde ilerliyor

Hiç bir bebek gebeliğinin sonlanmasını isteyen bir anneye doğmayı haketmez. Eğer süresi geçmediyse kürtajı düşünebilirsiniz. Ya da duygularınızı olumlayın ve imkan oldukça bebeğinize de kızınıza da iyi bakın. Günahtır bunlar nasıl laflar.

Hiç bir bebek gebeliğinin sonlanmasını isteyen bir anneye doğmayı haketmez. Eğer süresi geçmediyse kürtajı düşünebilirsiniz. Ya da duygularınızı olumlayın ve imkan oldukça bebeğinize de kızınıza da iyi bakın. Günahtır bunlar nasıl laflar.
Sen merak etme ben çok iyi bir anneyim kötü bir anne olsaydım kızımın peşinde hastane hastane gezmezdim kızımı kucağımda koca koşa hastaneye yetistirmezdim günlerce yoğun bakımda beklemezdim

Sen merak etme ben çok iyi bir anneyim kötü bir anne olsaydım kızımın peşinde hastane hastane gezmezdim kızımı kucağımda koca koşa hastaneye yetistirmezdim günlerce yoğun bakımda beklemezdim
Hiç merak etmiyorum ya şunu kastettim bunu kastettim şeklinde R yapsanız da herkes ne söylediğinizi anladı. Nitekim konu başlığından da çok net belli oluyor.

6 haftada sadece mideniz çok bulanıyor, kusuyorsunuz, kanamanız var diye tamamen aynı şeyleri yaşayacağınız anlamına gelmiyor. Yerleşme kanaması da olabilir yaşadığınız. Bebeğinizin beslenememesi gibi bir şey söz konusu değil. Siz varsınız, kanınız var. Alıyor ordan demiri. Hiçbir şey yemeseniz bile alır. Doktorum söylemişti.

Olay iyi kötü anne olmanız değil burda, istemiyorsanız yapmayın 2. bebeği. Bebeğe yazık oluyor denmek istenmiş. Belki hormonlar, aşırı bulantı derken böyle hissediyorsunuz ama olan oldu, bu saatten sonra ne yaparım demelisiniz. Planlı davranın. 2 yaş çok küçük. Destek alın alabildiğiniz kadar. İlaç kullanın bulantı için. Kuru, beyaz ekmek yedim ben aylarca. Kanamam da aylarca sürdü, düştü düşecek derken doğdu çok şükür. İnşallah kolaylaşır işiniz. Ama daha önce yaşadıklarınızla empati kursak da sizinle aynı şeyi düşünemeyiz biz.

Ben korkuyorum ama böyle çok yetersiz besleniyor diğer kızımda böyleydi bronşit oldu hastane hastane gezdi yoğun bakima girdi şimdi 2 yaşında ama çok hastalandı zamaninda bir cocugun günahına girmek istemiyorum eşimle uyusmazligimiz var kanamalarim var hastalıklı doğsa ömür boyu acı çekse nasıl olacak korkuyorum öyle olmasından kızımda erken doğuma gittim suyu azaliyordu doktor dedi biraz daha beklersen suyu azalacak ölü doğacak erkenden sezeryan oldum bunda da çok çekmekten cektirmekten korkuyorum Allah herkese hayırlı evlat hayırlı doğum versin inşallah cocugum sağlıklı büyür ilki gibi eziyet çekmez ne diyeyim bana kiziyorsunuz ama yaşamayan bilmez bebeğimin başında yoğun bakimda beklerken o korku o acı acı aglayisi kolay değil sonlansindan kastım buydu kendinizi yerime koyun yoğun bakım önünde beklemek o acıyı çekmesini izlemek ikincide aynı şekilde ilerliyor
Ben size kızmadım sizin yaşadıklarınızı da yaşamadım ama benzer şeyler yaşadım ona rağmen ikinci bi evladım olsun diye hayırlısı ile dua ediyorum. Benim de hamileliğim zor geçti zor hamile kaldım beş ay kustum dokuz ay iğne ilaç kullandım evladım doğdu bağışıklığı düşük çıktı sürekli hastalandı hala da öyle iki kere havale geçirdi daha dün hastaneden çıktık dört gün yattık ciddi şekilde hastalanıyor doktorlar da artık araştırılsın diye farklı şehirlere bakıyoruz. Yani siz çekmiyorsunuz tek emin ol herkesin imtihanı var herkes dört dörtlük çocuk doğurup büyütmüyor ki bende de travmalar oldu evladımın başında günlerce ağladım korkularım kaldı geçmiyor havalesi kötüydü iki kere hep kırmızı alanda evladım kendine gelsin diye bekledim yetmedi çocuğum da psikolojikmen sürekli hasta mıyım anne diyor üç yaş benim de evladım bu arada ama ben hamile kalmış olsam sevinirdim ki hamile de kalsam yine aynı iğne ilaçları kullanıcam dokuz ay ve bundan önce bi gebeliğim de dış gebelik oldu ve bir de artık öyle bir riskim de var. Yani tüm bunlara rağmen gerçekten bi hamilelik de kusma yatma bana çok koymaz herkesin ruh sağlığına göre tabii ki anneniz kayınvalideniz varsa destek alın eşiniz destek çıksın kızınızla onlar da bi süre idare edip ilgilenip sizde zorlu süreci atınca daha da iyi olursunuz inşaAllah Allah herkesin hakkında hayırlısını versin ne deyim.

Ne yapicaz peki çok kötüyüm diyorum böyle devam ediyorsa sonlansin zaten düşük riski var beni de hasta ediyor
Bu oyuncak mi böyle nasıl kararlar alıp nasıl hayatlar yaşıyorsunuz ya. Düşük tehlikesi başka birşey düşük yapmak başka. İkizlerime hamileyken agi tadım okadar bozuktu ki kusma bulantı 5 ay geçirdim kolay birşey değil ama geçici süreç netice de hafifleyecek bu duzunceniz le bile çocuğa nasıl duygular aktarirsiniz kimbilir. Sonlansin demek yine de öyle kolay denmez imtihan olursunuz bu sozlerinizle şükredin sabredin gecicek elbet. Bide isteyerek olmuş yani böyle beklemiyordum ne demek hayatta çoğu şey beklediğimiz gibi ilerlemiyor ama geçiyor

Back
X