Doğuma Hazırlık arkadaşlar sizce meryem ismi nasıl

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
neden üstüne alınıyorsun ki,
ben de birçok ismi beğenmiyorum da,kimsenin topiğine de koyma demiyorum,
yeni olup sana burda saçma sapan bir sürü anlam bulunan isimler var bana göre de,napıcaz şimdi...

böyle bir ismi beğenmeyenlere şaştığını söyleyen siz olduğunuza göre üstüme alınmam beğenmeyen biri olduğum için gayet normal değil mi ?? ben sizin neyi beğenip beğenmediğinizi değil şaşırmanızın yersizliğini eleştiriyorum...

böyle bir ismi beğenmeyenlere şaştığını söyleyen siz olduğunuza göre üstüme alınmam beğenmeyen biri olduğum için gayet normal değil mi ?? ben sizin neyi beğenip beğenmediğinizi değil şaşırmanızın yersizliğini eleştiriyorum...

o zaman sen kendi ismini de sevmiyosun? merve de eski bir isim?
hani takılmışsın "eski" diye ya?

o zaman sen kendi ismini de sevmiyosun? merve de eski bir isim?
hani takılmışsın "eski" diye ya?

isimler döneme göre eski ya da yeni diye adlandırılır... 20 sene sonra bugün yeni dediğimiz isimler eskicek tabiki de... ben 90 doğumluyum..ve o zamnlar Merve ismi bugünkü Duru'ya eşdeğerdi...o yüzden ismimi sevmemem söz konusu olamaz...ki merve ve meryem eskilik konusunda karşılaştırılabilcek bi isim de değil... merve çok çok çok daha modern meryeme göre...

isimler döneme göre eski ya da yeni diye adlandırılır... 20 sene sonra bugün yeni dediğimiz isimler eskicek tabiki de... ben 90 doğumluyum..ve o zamnlar Merve ismi bugünkü Duru'ya eşdeğerdi...o yüzden ismimi sevmemem söz konusu olamaz...ki merve ve meryem eskilik konusunda karşılaştırılabilcek bi isim de değil... merve çok çok çok daha modern meryeme göre...

isimde modernlik nasıl bişey açıklar mısınız?
merve arapçadır, mekkedeki merve tepesinden gelen bir addır.
meryem de ibranice bildiğim kadarıyla, aradaki 600 yıl mı merve'yi daha modern yapıyor?

Bence güzel isim.
2. bir isim daha verin demişler, bence de güzel olur. Ama sakın meryem su yapmayın :bbo:
Günümüz çocukları büyüdüğünde isimleri hep aynı olcak. Yeni doğan çocukların isimleri hep aynı gidiyo, bakalım nereye kadar gitcek bu akım.
Klasik isimlere dönüş olmasından yanayım :umursamaz:

meryem de ibranice bildiğim kadarıyla, aradaki 600 yıl mı merve'yi daha modern yapıyor?

Canım isimlerin anlamlarının algılanmasında eksiklik var işte,
şimdi burdaki topik başka saçma sapan bir isim adına açılmış olsaydıı aaaa harika diye mesajlar alabilirdi,
Konu Meryem ismi olunca değerini kaybediyor işte,bu işler böyle olmuş artık estağfrullahh..

senin beğenmemen ne kadar doğal görülmeliyse,
benim de sana şaşırmam doğal olmalı,,
Lütfen bu isimlerin anlamlarını araştırıp öyle yorum yapalım,
önce kendi isminden başlayabilirsin..

meryem süper bir isim bence
eminim kızınada cok yakısacaktır
şimdi yeni cıkan abuk subuk isimlerden kat kat güzel

senin beğenmemen ne kadar doğal görülmeliyse,
benim de sana şaşırmam doğal olmalı,,
Lütfen bu isimlerin anlamlarını araştırıp öyle yorum yapalım,
önce kendi isminden başlayabilirsin..

kendi ismimin anlamını biliyorum merak etmeyin... siz anlama göre yorum yapın ben de kulağa gelişe göre... ve ayrıca burada tartışılacak olan benim ismim değil ...

neden herkes bana takıldı anlamıyorum yaa...bana göre modern olmayan bir isim size göre modern olabilir..burda olumlu ya da olumsuz görüş bildirilmiyor mu,neden benim zevklerime müdahale ediyorsunuz ki? evet bana göre daha modern yapıyor çok mrak ettiyseniz söyleyim.ona bakarsanız şuanki 'ALYA' ismi de arapçadır..hadi ona da modern değil deyin ....

Canım isimlerin anlamlarının algılanmasında eksiklik var işte,
şimdi burdaki topik başka saçma sapan bir isim adına açılmış olsaydıı aaaa harika diye mesajlar alabilirdi,
Konu Meryem ismi olunca değerini kaybediyor işte,bu işler böyle olmuş artık estağfrullahh..

evet bu işler böyle olmuş da bunun böyle olmasından size ne?? beğenmediğime illa beğendim mi dicem yani,ne iş bu... ama sizinle daha fazla uğraşamıcam çünkü algı konusunda eksik olan asıl sizsiniz...

neden herkes bana takıldı anlamıyorum yaa...bana göre modern olmayan bir isim size göre modern olabilir..burda olumlu ya da olumsuz görüş bildirilmiyor mu,neden benim zevklerime müdahale ediyorsunuz ki? evet bana göre daha modern yapıyor çok mrak ettiyseniz söyleyim.ona bakarsanız şuanki 'ALYA' ismi de arapçadır..hadi ona da modern değil deyin ....

ben sizin beğeninize bişey dedim mi? ben bir ismin "modern" sıfatıyla nasıl bir vasıf taşıdığını sordum size.
beğendiklerimiz modern, beğenmediklerimiz modern değildir bumudur?

evet bu işler böyle olmuş da bunun böyle olmasından size ne?? beğenmediğime illa beğendim mi dicem yani,ne iş bu... ama sizinle daha fazla uğraşamıcam çünkü algı konusunda eksik olan asıl sizsiniz...
canım eğer bu ismi beyen miyorsan topiye girmeseydin...dimi ama...çoğunluk beyendi...beyenmeyenlerede saygı duyarım...ama yinede kırmamak lazım insanları :1no2:

canım eğer bu ismi beyen miyorsan topiye girmeseydin...dimi ama...çoğunluk beyendi...beyenmeyenlerede saygı duyarım...ama yinede kırmamak lazım insanları :1no2:

çocuk gibisiniz...sizin ak dediğinize kara denmeye gelmiyor..isim güzel mi diye sormuşsunuz yorum yaptım..o zamn siz de sormayın..ya da not düşün,sadece beğenenler yorum yapsın diye...ne desem boş gerçi,isimlerinizle mutluluklar tüm beğenenlere....

bencede güzel bir isim meryem diye bir hemşire beni dogum yaptırmıştı güzel bir kızdı
allahım senin kızınıda kucagına almayı nasip etsin onun gibi bilgili güzel bir kız olsun inşallah.
sagsalim kurtulman dilegiyle

bencede güzel bir isim meryem diye bir hemşire beni dogum yaptırmıştı güzel bir kızdı
allahım senin kızınıda kucagına almayı nasip etsin onun gibi bilgili güzel bir kız olsun inşallah.
sagsalim kurtulman dilegiyle
teşekkürler canım güzel dileklerin için...opuyorumnanaktan

Back
X