- 2 Aralık 2008
- 579
- 4
- 116
günaydın bohemia. ovulasyon testinde çift çizgi çıkalı bugün 13. gün oldu. yani hamile kaldıysam 12-13. gün olması gerekir. ben de bu sabah test yaptım. maalesef tek çizgiyi gördüm. ilk defa böyle içime bir şey oturdu. hani tamam ovulasyonu yakaladıkmı yakalamadıkmı bir endişem vardı ama hani bu ay epey umutlanmışım demek. 100milyonlarca spermi olanlar bile aylarca hemen hamile kalamıyor. bizim daha 2 aydır değerler düzeldi ama hayal kırıklığı duydum bir anda. şimdi bir açmaza girdim belki sen de fikrini beyan edersin de yardımcı olursun.
birinci kararsızlığım:biz biliyorsun rapor almak için sürüyle test yaptırdık. ama artık sayı arttığı için tüp bebek yaptıramıyoruz. ama aynı testler aşılama raporu için de kullanılabiliyor ve süreleri geçmeden başvurmamız lazım. kendimize eylüle kadar vakit tanımıştık. acaba o zamana kadar beklemeden o testlerle bir an önce başvurup ilk aşılamamı yaptırsammı? çünkü beklersem ilk testlerin süresi dolacağı için smear testi falan gibi bir kaç testi bir kere daha vereceğim.
ikinci kararsızlığım: yarın yine bir iş görüşmem var. yine ik şirketlerinden biri ayarladı. global bir şirkette hakikaten kariyerli bir iş, maaşı falan da güzel. bir yandan içimden diyorum ki, senin ne işin var iş görüşmelerinde, her an hamile kalabilirsin, malum şirketler hemen doğuracak kişiler istemiyor. yani bu yaptığın etik olarak yanlış.
bir yandan da ne zaman hamile kalacağın belli değil. belki aşılama deneyeceksin olmayacak, tüp deneyeceksin olmayacak(ha çalışırken nasıl deneyeceğim de belli değil, yeni işe girmişken sık sık nasıl doktora gideceğim bilmiyorum), bu arada evde mi oturacaksın, çalış para kazanmana bak.(ha şunu da belirteyim, parasal olarak benim kazandığıma ihtiyacımız yok, ama hani fazlası da göz çıkarmaz olarak çalış para kazan diyorum)
sen ne dersin sence ne yapmalıyım?
Senin durumda karışıkmış arkadaşım kafaya tak tak nereye kadar bi duruma geldik artık resmen. Ama sen sanki testi biraz erken yapmamış mısın? Çünkü geçen ay gecikmeli oldun diye hatırlıyorum bu ayda mecburen ona uyarak biraz tarihin atlamış olacak yani 1 hafta falan daha var di mi regl gününe, dur bakalım hiç belli olmaz yani acele etme bence. Ama yine de sonuç düşündüğün gibiyse öncelikle üzülme diycem biliyorum moral bozmamak üzülmemek elde değil ama sperm sonuçları gayet güzel ve artık normal olmaması için bir sebep yok ama eğer beklemek istemiyoruz olsun artık aşamasına geldiyseniz tabii ki aşılamaya yönelmekte fayda var. Ama bana göre bu kadar beklediniz 2 ay daha deneyip öyle aşılama deneseniz sanki daha mantıklı gibi, gerçi testleri yenilemem gerekecek diyosun ama ne biliyim değerler böyle iyiyken insan son denemelerden de kendini alamıyo bu sefer tutucak umudu oluyo bi şekilde içinde. İş konusuna gelince, yani böyle güzel bir fırsatı da kaçırmak istemez insan hem şimdi evde olunca da kendini dinliyosun bi şekilde ister istemez çalışmaya başlasan en azında hem maddi hem manevi iyi gelebilir sana. Hamilelik konusuna gelince sonuçta bir sürü çalışmaya yeni başlayan insan hamile kalabiliyo sonuçta kimisi planlamadan bu durumu yaşıyo. Hem bakarsın iki taraflı birbirinizden memnun kalırsınız seni de bırakmak istemezler doğum izni alırsın ya da diyelim olmadı madem parasal anlamda sıkıntı olmayacak ayrılırsın napalım. Buarada çalışırken doktor iznine gelince o dediğin gibi biraz zor olabilir ama şimdi bence o kadar detaylı düşünme biraz akışına bırak. Bence sen güzelce görüşmeye git bakalım görüştüğün insanlar nasıl ortamı beğenecek misin bence bi önce ona bak sonuçta herşeyin hayırılsı, eğer senin için hayırlı değilse belki ufacık bişiden senin içine sinmeyecek ve istemeyeceksin o yüzden sen bi yarın git bi bak bakalım sonrasını da çok kafa yormadan biraz akışına bırak derim ben.