arkadaşım senin pko sorunun yokmuydu?benim bildiğim aşılamayla başarı şansın zaten kısıtlı. ama tüple şansın yüksek. pko'lulara tüp uygulanırken de özel ilaç dozu ayarlaması yapılıyor. galiba mini tüp bebek ya da doğal tüp bebek denen yöntemleri özellikle tavsiye ediyorlar. bizlere göre daha az dozda ilaç alıp daha az ama kaliteli yumurta üretip tüp yapılıyor. o yüzden rapor için sebebimiz yok demişsin ama bence biraz daha araştır.
sevk, aile hekiminiz yapsa olmaz mı? gerçi şimdiye eşin müdürüyle konuşmuştur ne yapacağınızı söylemişlerdir. yani bir yolu olmalı, olduğunuz yerde eğitim araştırma hastanesi yok diye infertilite tedavisi göremeyecekmisiniz?
biz adam gibi doktora denk gelemedik daha canım. ya da doktorlar herşeyi biliyor sizler hiçbir şey bilmiyorsunuz( bugüne kadar ki izlenimler doktorlar bişey bilmiyor ). kimse bize bu tedavi edilecek bişey demedi. neyse başıma gelenleri anlatıym sen yorumla tatlım. konyada özel muayenesi olan doktoru aramıştım o da bana adetin ikinci günü menogon al gel demişti. ama 10 gün öncesinden aramaya başladım adetin ikinci günü şu güne denk gelecek gelelim mi o gün diye sormak için. telefonu her zaman ki gibi açan olmadı. doktorla ilk görüşmemizde de zaten defalarca aramadan sonra birileri açmıştı telefonu. neyse yine de gittik doktorum muayenesine kapıyı çal çal kimse açmaz. indik aşağı bu doktora ulaşacağımız başka numara var mı yukarda kimse yok dedik aşağıdaki eczaneye. onlar da dedi ki doktor bugün açmayacak muayeneyi biildiğim kadarıyla. sonra ben polip aldırmıştım daha önce özel hastanede ameliyatla. ameliyatı yapan doktora gittim. geldiğimiz boşa gitmesin diye. bunun için konyaya gidin diyen özel hastane doktorunu allah kahretsin dedi o doktor da. sonra menogonu geri verin dedi başka ilaç yazdı onun için de 2 günde hemen rapor çıkarttı. neyse işin özü ben bu ay hacca gidecem takip yapamam sen bir sonraki ay adetine kadar yasmin diye bir ilaç var onu kullan dedi. doğum kontrol hapı. bir sonraki ay adet olduğunda 3. günden 11. güne kadar gonal diye bir iğne verdi onu kullan. bir de qvitrelle diye bişey verdi sanırım o çatlatma iğnesi midir nedir bilmiyorum tam.