canım tüp bebek için rapor çıkarmazsan üniv hastanesiyle özeller hemen hemen aynı paraya geliyor. ilaçlarla toplam aşağı yukarı 4000 lira civarı tutuyor. raporlu da üniv hastanelerini bilmiyorum ama benim gittiğim eğitim araştırmada 475 lira hastaneye katkı payı, 1000 lira civarı ilaçlara veriyorsun. yani ben rapor çıkartacağım hastanede yaptırsam 1500 lira civarı tutacakken özelde 2000 civarı harcadım. bizim hem yaştan hem sayıdan direkt tüp hakkımız zaten vardı. fakat arada eşimin spermleri yükselince aşılama da denemek istedik. sen onu hatırlıyorsundur. ama o da sayılar yine düşünce iptal oldu direkt tüp yaptırdık. sana daha önce yazmıştım diye hatırlıyorum, devlette aşılama deneme de toplam 300 liraya mal oluyor(ilaçlar)
canım biz yaş olarak da sayı olarak da rapor için uygun değiliz. bizim yapmayı düşündüğümüz şey şu : üniversite hastanesine başvuracağız onlar aşılama diyecekler muhtemelen, 2. aşılamadan sonra tüp bebek için rapor çıkaracaklardır.
hayır fiyat hakkında yazışmadık ya da ben hatırlamıyorum

yoksa devlette yapılan tek aşılama için mi 300 harcanıyor?
soruları şöyle net bi şekilde sorayım canım kendimi ifade edemiyorum sanırım

açıklamalar şöyle : sayı ve yaş uygun olmadığı için biz bunları gerekçe göstererek rapor alamayız ve üniversite hastanesinde yaptırmayı düşünüyoruz.
1. soru : üniversite hastanesinde, aşılama yapılması gerekiyor kanaatine varırlarsa cepten kaç lira çıkacak tek aşılama için?
2. soru 1. ve 2. aşılamada olumlu sonuç alınamazsa tüp bebek için rapor yazdıklarında ve tüp denendiğinde cepten kaç lira gidiyor?
inşallah derdimi anlatabilmişimdir