değerlerin böyle 1,5 ayda 6 kat artmasını ben de beklemiyordum. allah herkese daha daha fazlasını versin. aylarca 2,5 milyonlarda süründük, moralimiz her spermiogramda daha çok bozuldu.
doktor bize sperm sayısının varikoselden dolayı katiyen artmayacağını, çünkü gerek içerde gerekse ejakülasyon sırasında varikoselden dolayı öldüklerini söylemişti. o yüzden ben öncelikle varikoseli rahatlatmaya odaklandım. doktorlar normalde bunun için trental veriyor.ama bize inatla vermediler. kendi kendimize ilaç da kullanamayacağımızdan at kestanesi gibi bitkisel bir çözüme başvurdum. size de bir ilaç verilmediyse muhakkak kullanın. inan hiç bir yan etkisi yok tam aksine basurdan, cilde bir çok şeye faydalı. ben amerikadan aldım ama burada GNC mağazalarında var geçende gördüm.60lı kutu halinde. Günde 1 tane 250 mg kapsül içecek yani 1 kutu 2 ay gider. eğer eşinin varikosel kaynaklı ağrısı ve sancısı oluyorsa 1 sabah 1 akşam da verebilirsin. ayrıca aktarlarda bulursan çoban püskülü ya da tavşan memesi diye geçen bir ot var. o da at kestanesi gibi damarları açıp dolaşımı artırıyor, bulursan onu da al böylece çifte fayda görürsün. ben çoban püskülünü yeni keşfettim ben de bu hafta eşime alıp başlatacağım.
canlı sperm sayısını ve hareketini artırmak için ikinci olarak Coq10'e başlamıştık. Coq10'de yine marka olarak çok önemli değil ama günlük tavsiye edileni 400 mgrmış. bohemia söylemişti mustafa nevzat'ın 200 mgr kapsülleri varmış onlar olabilir. ben en son istanbul eminönü'ndeki vitamin dükkanlarının birinden vitapol diye bir markanın 200 mgr CoQ10 +100 mgr arı sütü içeren kapsüllerini aldım. şimdi günde 2 tane ondan içiriyorum.aynı ürün internette de satılıyor.gnc falan hiç alma derim, gereksiz pahalı.
öncelikle multivitaminin alacaksan hem vitamin hem mineraller içermesi gerekiyor. vitamin olarak A,C,E,K, B12 folic asit, mineral olarak da çinko, selenyum, magnezyum içermesine dikkat et.siz de bunları içeren, bütçenize de uygun gördüğünüz, her hangi bir markanın ürününü alabilirsiniz.eğer para sorun değilse GNC mega man'i özellikle tavsiye ederim çünkü bu saydığım vitamin ve mineralller içinde bol bol fazlasıyla var. ama çok da şart değil biz ne uygunsa onu alıyoruz.
bunlar dışında daha başka takviyeler de kullanmak niyetin varsa özellikle l-carnitine ve acetyl l-carnitine karışık takviyeleri tavsiye ederim.bu iki madde zaten testisde depolanan ve sperm üretimine yardımcı olan maddelermiş. proxeedin içeriğinde de var sanırım. eşim 1,5 aydır bunların kapsüllerini de kullanıyor. bu son testte etkisi henüz pek çıkmamıştır ama bir sonrakinde göreceğimizden eminim.
ben bütün bunları ve bir kaç şeyi daha(propolis,l-arginine,panax) her sabah kahvaltıdan sonra, bir çorba kaşığı keçi boynuzu pekmezi, bir çay kaşığı deve dikeni, bir çay kaşığı ısırgan tohumuna ekleyerek karıştırıyorum(kapsülleri açıp, pekmeze koyuyorum ki kapsüller midesini ağrıtmasın) deve dikeni ve ısırgan zaten aktarlarda satılıyor.100 gr alsan epey gidiyor. karışınca macun gibi bir şey oluyor kaşık kaşık yiyor.