valla canım şu rakamlara bakarsak senin yerinde ben olsam, mikro enjeksiyonu seçerdim. neden dersen: bu sizin gittiğiniz merkezin aşılama için istediği fiyat yüksekken, tüp için istediği rakam oldukça uygun. aşılamada şansınız zaten oldukça düşük. normalde %20 deniyor ama senin normal yolla olsun, takiple olsun hamile kalamaman sebebiyle olası farklı faktörleri de göz önüne alarak doktor sanırım %10 demiş. yani her şeyi bilmiyoruz ki... belki bütün sorun hız ve sayı değil. belki eşinin spermleri yumurtayı delecek dairesel kuyruk hareketini yapamıyor. belki senin yumurtalarının kabuğu kalın, spermin delip geçmesi için fazla güçlü. yani belki de bilmediğin ve normal yolla hamile kalmana engel ne faktör varsa aşılamada da önüne çıkacaktır. aşılamayı bir de en az 2 kere deneyin diyorlar. 1100X2=2200 lira az para da değil. yani başarısız olursan(ki başarısız olan çok) puf havaya gitmiş bir para olacak. ha ben kendim arada aşılama düşündüm ama ben devlette yaptıracaktım. 280 lira ilaç bedeli hariç 5 kuruş para vermeyecektim.yani maddi kaybım da çok az olduğundan, aşılamayı da denememiş olmak istemedim. sen de öyle 300-500 paraya yaptıracak olsan git hemen yaptır onu da dene derim. gelelim mikro enjeksiyona. sonuçta hamile kalmak için hele ki sorunun erkek infertilitesiyse en kolay yol. bizden biliyorsun, eşimin en son 300bin spermi ve %1'e düşmüş bir morfolojisi vardı, mikroya fazla fazla yetti çünkü mikroda başarının tek bir anahtarı var: yeter ki kadın yumurta üretsin!!! ilaç dahil 4600 de, istanbulda verilen raporsuz fiyatlara göre genel olarak çok çok iyi. hani bu rakamı bir kere verirsin ama daha garanti sonuçlara paranı yatırmış olursun. muhtemelen donmuşun da olur, ilkde hamile kalırsan ileride kardeş de yaparsın, kalmazsan sonra bir daha ilaçsız transfer de yaptırabilirsin.
bu arada bilgin olsun, eğer gonal f değil de puregonla deneyeceklerse ben ve bir arkadaşımın elinde sürüyle raporlu alınmış ilaç var.(bu ilacın normal fiyatı 230 lira biz 70 liradan aldık) hani bırak 1 tüpü 2 tane yapılır. eğer bu ilacı kullanacaklarsa sor bakalım ilaç parası ne kadar kesiyorlar.(ki anlaşmalı eczanelerinden indirimli alıyor dahi olsa raporlu fiyatla bir olamaz) olmadı arkadaşımın elinde varmış ben ilacımı kendim temin edeceğim deyip daha ucuza getirebilirsin. neresinden baksan 700-800 lira karın olur.