Erkek İnfertilitesi Arkadaşlar Sperm hareketliliği için Evicap,Trental, Quanzim Q10 Kullanan Var mı?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
arkadaşlar benim eşim de bu ay trental, klomen ve evitap kullanmaya başladı.
Doktora sormayı unutmuş 3 ay bu ilaçları kullanması gerekiyor. Bu süreçte size doktorunuz korunun dedi mi?
Bizim korunmamız gerekiyor mu acaba?

Yardımcı olabilirseniz öçok sevinirim.

arkadaşlar benim eşim de bu ay trental, klomen ve evitap kullanmaya başladı.
Doktora sormayı unutmuş 3 ay bu ilaçları kullanması gerekiyor. Bu süreçte size doktorunuz korunun dedi mi?
Bizim korunmamız gerekiyor mu acaba?

Yardımcı olabilirseniz öçok sevinirim.

Merhaba ilaçları sperm hızını ve sayısını arttırarak gebelik şansını arttırmak için veriyolar. İlaçlar 3 ay sonra etkisini göstermeye başlıyor daha doğrusu 3 aylık süreçlerde yeni sperm oluşumu oluyor ama bu süre içinde korunmanızı gerektiren bi durum yok.

Son düzenleme:
Çok iyi o zaman. Ya bu konudaki cahilliğimi hoş görün pek bilgi sahibi değilim.

Trentali bir nevi antibiyotik olarak düşündüğüm için, hani bayanlar için çocuk düşünüldüğünde ilaç kullanmayın deniliyor ya aynı şey erkekler için de geçerli diye düşünmüştüm ben:))))

bohemıa naptın canım,görüştün mü doktorla?
kızlar ya bışey sorucam!!bu ay benım 2 hafta gecıktı ya adetım,çarşamba benı ağlatan bır sancıyla geldı kanamam..3 gun de surdu sancım ara ara
bazı arkadaşlar da ne dıye doktora gıtmedın dıe cıkıştı
kıst gıbı seyler ultrasonda net görünür değil mi?

Çok teşekkürler cevabın için değerleriniz baya yüksekmiş aslında ama işte olmayınca mı olmuyo nedir herşey yolunda da olsa bi şekilde tutmayabiliyor. Ya da daha sorunlu durumlarda birden tutturan insanları da çok duyuyorum. Geçenlerde burda okudum 1 milyon sperm ve bir tüp tıkalı olduğu halde ilk aşılamada hamile kaldığını anlatmış biri. Yani nasip kısmet bu işler biz üzerimize düşeni yapıyoruz gerisi Allah'tan.

Valla dediğin gibi o mu bu mu diye kendimi yıpratmaktan inan çok yoruldum. Dün merkezi arayıp sordum ben 2. kez aşılama denemek istesem bugün reglin 2. günü ilaç başlamam gerekir mi randevumun olduğu gün 3. günümde olucam dedim 3. gün de olsa önce burda değerlendirmeniz yapılsın dediler, bakalım yarın gidicem detaylı konuşucaz. Şu an içimden geçen aklıma yatan son kez aşılma deneyip yine olmazsa tüpe geçmek, umarım kistik bi durum da çıkmaz da ara vermeden devam edebilirim,çünkü arada geçen zaman bile insanı ayrı yıpratıyo.

Buarada çok sordum biliyorum ama 2. aşılamada da 1. ile aynı protokol mü uygulanıyo? Yani yine aşağı yukarı 2 hafta mı sürüyor ilaç ve aşılama zamanı? yoksa öncekine göre daha az ilaç kullanıp daha mı erken yapıyolar aşılamayı? Buarada sanırım şu an tüp bebek denediniz sonuç bekliyorsunuz di mi? İmmonun belirtilerine benziyo sendeki belirtilerde umarım ve dilerim sen de onun gibi güzel haberlerini verirsin burdan.

estağfirullah canım ne demek tabii ki sor aklına takılanı. ben pek bilgili değilim bu konularda ama başımdan geçenlerle ilgili şeylere cevap verebiliyorum. 1. aşılama ile 2. aşılamanın süreleri hemen hemen aynı. olaki 1. aşılamada istenilen kısa sürede yumurtalar büyümediyse bir sonrakine arttıyorlar ya da beklenenden önce büyüdüyse dozu azaltabiliyorlar. onun dışında bir değişiklik yok. bizim kullandığımız ilaçalrla istenilen sürede yumurta büyüklüğüne ulaşıldığı için 2. de de aynı yolu ve dozu izlediler sadece 1. aşılamaya göre 1 gün fazladan kullandık.duaların için çok teşekkür ederim canım. inşallah istediğimiz sonucu alırız da mutlu haberi burada sizlerle de paylaşırım elbet.

kızlar ya bışey sorucam!!bu ay benım 2 hafta gecıktı ya adetım,çarşamba benı ağlatan bır sancıyla geldı kanamam..3 gun de surdu sancım ara ara

Selam h.sonu doktorla görüştüm; 2. aşılamada da aynı şekilde şansımızın devam ettiğini ama yüzdesi tüpten düşük olduğu için ve bekleyiş sırasında bu durum unutulduğundan yaşanan hayal kırıklığından dolayı sonuca yönlendirmek için önerdiğini söyledi, ben de önceki testlere göre değer artmasa direk tüpe geçecektim dedim, doktor da haklısınız daha önce ilaçlarla böyle bir artış olduğunu hiç görmedim ama sonuçlar da ortada dedi yani 2. için de destek verdi. Ama muayene de daha önce çatlayan yumurtadan izi kalan bi kist göründü bugün de bakıcak eğer küçülmediyse bu ayı atlatıp denemeyi diğer aya bırakıcaz, küçüldüyse devam edicez.

Buarada sen bence de bu kadar gecikme hele de sancın olduysa hemen git doktora baksın, genel de kist olduğu durumlarda da ağrı ve regl gecikmesi olabiliyor, çoğu reglle berebar atılıyor ama atılmazsa da ona göre önlemini alır gerekirse ilaç kullanır bir an önce halledersin, bence her durumda ihmal etme ne var ne yok ulstrasonda görünür.

estağfirullah canım ne demek tabii ki sor aklına takılanı. ben pek bilgili değilim bu konularda ama başımdan geçenlerle ilgili şeylere cevap verebiliyorum. 1. aşılama ile 2. aşılamanın süreleri hemen hemen aynı. olaki 1. aşılamada istenilen kısa sürede yumurtalar büyümediyse bir sonrakine arttıyorlar ya da beklenenden önce büyüdüyse dozu azaltabiliyorlar. onun dışında bir değişiklik yok. bizim kullandığımız ilaçalrla istenilen sürede yumurta büyüklüğüne ulaşıldığı için 2. de de aynı yolu ve dozu izlediler sadece 1. aşılamaya göre 1 gün fazladan kullandık.duaların için çok teşekkür ederim canım. inşallah istediğimiz sonucu alırız da mutlu haberi burada sizlerle de paylaşırım elbet.

Çok teşekkürler insanın aklı karışınca böyle yaşayan bilir misali tecrübelerden yararlanmak istiyor. Bakalım biz de 2. aşılama için yol izlemeye karar verdik önce geçen seferden oluşan kisti takip edip ona göre devam edicez. Umarım kısa zamanda sağlıkla güzel sonuçlar alırız hepimiz.

demek 2. bir defa aşılama yapmakta doktorla mutabakata vardınız. istediğinin olduğuna sevindim. hayırlısı olsun bakalım. ben de bu haftasonu kızıma alışveriş yaptım yine. yatağı için nevresim takımları, banyo gereçleri falan aldım. el kadar bebeğe ne çok eşya alınıyor inanamazsın. şimdiden bir oda dolusu eşyası var, ki daha mobilyası,halısı, puseti gibi büyük parçaları almadık.

Çok teşekkürler insanın aklı karışınca böyle yaşayan bilir misali tecrübelerden yararlanmak istiyor. Bakalım biz de 2. aşılama için yol izlemeye karar verdik önce geçen seferden oluşan kisti takip edip ona göre devam edicez. Umarım kısa zamanda sağlıkla güzel sonuçlar alırız hepimiz.

rica ederim. inşallah hayırlısı olur.

demek 2. bir defa aşılama yapmakta doktorla mutabakata vardınız. istediğinin olduğuna sevindim. hayırlısı olsun bakalım. ben de bu haftasonu kızıma alışveriş yaptım yine. yatağı için nevresim takımları, banyo gereçleri falan aldım. el kadar bebeğe ne çok eşya alınıyor inanamazsın. şimdiden bir oda dolusu eşyası var, ki daha mobilyası,halısı, puseti gibi büyük parçaları almadık.

ay Allah'ım yaa... mini mini bir sürü eşya giysi vs. nasıl bir mutluluktur bu. inşallah sağlıcakla kavuşursun şirinene.

Çok sağol arkadaşım umarım hakkımızda hayırlısı olur. Buarada az önce doktordan geldim bahsettiği kistin baya küçüldüğünü bu şekilde de eğer istersek bu ay aşılama yapılabileceğini söyledi. Ama benim yine de içime sinmedi olmuşken kalan kistte tamamen temizlensin de öyle olsun istedim, bunun için ginera doğum kontrol hapı verdi. Hem buarada da benim şu yılan hikayesine dönen hsg işini de bu ay aradan çıkartıp şartları biraz daha iyi hala getirelim diye düşündüm. Hasta danışmanı benim için randevu alacak bu sefer gidip gidip kapılardan dönmiycem inşallah. Hem tam aşılamanın olacağı ki önümüzdeki haftaya geliyodu bu sefer, 23 Nisanda doktor yok, ertesi gün de tatil gününün arkasından izin almam çok zor olacaktı. Yani her durumda bir sonraki ay denemek daha mantıklı görünüyor. Buarada sormadım ama sorun olsa söylerdi herhalde hsg den sonraki ay aşılama olmasında bi sakınca yoktur herhalde??
Ayy yerim ben onun minik eşyalarını, tahmin edebiliyorum ne teferruatlıdır ama ne tatlı heyecanlardır o eksikleri tamamlarken bunu aldık mı bu tamam mı telaşı. Minik cimcime zaten nazlı geliyor herşeyim tamam olsun ister valla:)))

Ecrin naptın sesin çıkmadı merak ettim doktora gittin mi? Sancın devam ediyor mu hala?

bugün testi yaptırdım ve sonuçları aldım sonuç 232.06 yazıyo bu ne ki? laboratuvarda çalışanlara sordum pozitif dediler. Pozitif mi bu gerçekten ya??????

Son düzenleme:
bugün testi yaptırdım ve sonuçları aldım sonuç 232.06 yazıyo bu ne ki? laboratuvarda çalışanlara sordum pozitif dediler. Pozitif mi bu gerçekten ya??????

Ayyy çok sevindim 232 değer tabii ki pozitif, hatta 5 ya da 10'un üstünü bile pozitif sayıyorla diye biliyorum. Çok çok sevindim senin adına bak daha geçen gün konuşuyoduk inşallah iyi haberler vereceksin diye bundan sonrası da sağlıkla devam eder inşallah. Buarada kaç embriyo transfer edilmişti ikiz gelme ihitmali de var mı yoksa? Şimdiden çok hayırlı olsun sağlıkla kucağına al inşallah. Darısı başımıza hamilelerin duaları kabul olur derler dualarını eksik etme bizden de:)))

Gebelik Haftası Beta HCG Değeri

3 hafta 10 - 50
4 hafta 5 - 425
5 hafta 20 - 7300
6 hafta 1,080 - 56,000
7 -12 hafta 7,650 - 290,000
13-16 hf 13,300 - 250,000
17-24 hf 4,000 - 165,000

Son düzenleme:

Ayyy çok sevindim 232 değer tabii ki pozitif, hatta 5 ya da 10'un üstünü bile pozitif sayıyorla diye biliyorum. Çok çok sevindim senin adına bak daha geçen gün konuşuyoduk inşallah iyi haberler vereceksin diye bundan sonrası da sağlıkla devam eder inşallah. Buarada kaç embriyo transfer edilmişti ikiz gelme ihitmali de var mı yoksa? Şimdiden çok hayırlı olsun sağlıkla kucağına al inşallah. Darısı başımıza hamilelerin duaları kabul olur derler dualarını eksik etme bizden de:)))

ya dedim ya laboratuvarda da dediler pozitif diye ama insan inanamıyor işte :( sağol canım çok teşekkür ederim. 2 emriyo transfer edilmişti ikiz olma ihtimali de var evet. Allah'ım hayırlısıyla hayırlı ve sağlıklı nesil nasip eder inşallah. bundan sonra dualarım doğmamış bebeğim ve sizler için olur zaten canım benim merak etme sen. ama bizimki transferden bu yana 12 gün geçti. internetteki oranlara baktım şimdi 12. günde en yüksek sonuç olarak 119 filan yazıyor. acaba daha yumurtalar alınmadan önceki yumurtlama dönemi hesap edilerek mi yazıyolar bunu

Son düzenleme:
ya dedim ya laboratuvarda da dediler pozitif diye ama insan inanamıyor işte :( sağol canım çok teşekkür ederim. 2 emriyo transfer edilmişti ikiz olma ihtimali de var evet. Allah'ım hayırlısıyla hayırlı ve sağlıklı nesil nasip eder inşallah. bundan sonra dualarım doğmamış bebeğim ve sizler için olur zaten canım benim merak etme sen. ama bizimki transferden bu yana 12 gün geçti. internetteki oranlara baktım şimdi 12. günde en yüksek sonuç olarak 119 filan yazıyor. acaba daha yumurtalar alınmadan önceki yumurtlama dönemi hesap edilerek mi yazıyolar bunu

mrbb cnm hayırlı ugurlu olsun bebişlerinnn :52::52::52:
darısıda bizlere olsun inşşş ilk denemenmiydi senin

Haklısın böyle sancılı bi bekleyiş sonrası inanamıyodur insan. Tekrar çok çok hayırlı olsun inan o kadar çok sevindim ve heyecanlandım ki, hele de ikiz olma ihtimaline daha da çok sevindim.. inşallah sağlıkla ve hayırlısıyla kucağına al miniklerini:)) Burada beta hcg değeri, ikiz gebeliklerde daha çok çıkıyor diye biliyorum. Sende de o yüzden normalden yüksek çıkmış olabilir. Buarada kontrole ne zaman gideceksin? Gelilşmelerden bizi haberdar et ve kendine dikkat et olur mu?

internette gezinirken 12. gün en yüksek değer 119 diye gördüm bizim sonucun 236 olması ikiz olduğu anlamına mı geliyor? yoksa insandan insana farklılık gösteren bir değer midir bu?

internette gezinirken 12. gün en yüksek değer 119 diye gördüm bizim sonucun 236 olması ikiz olduğu anlamına mı geliyor? yoksa insandan insana farklılık gösteren bir değer midir bu?

canım öncelikle çok tebrik ederim. allah keseyi görmeyi ve kalp atışını da duymayı hayırlısıyla nasip etsin.
236 ikiz olmasına %100 delalet denemez. evet biraz yüksek ama bu değer biraz kişiden kişiye de değişiyor. ikiz olup olmadığı ancak keseyi görmeye gittiğinizde anlaşılır.
bana bir de msj atıp sormuşun: ben transferde progesteron kapsülü kullanmaya bir başladım, 3. ayın sonunda bıraktım. tüp yapan çoğu arkadaş da günlük ya da haftalık iğnesini kullandı ama illa ki 3. ayın sonuna kadar kullandı. doktorumun demesine göre progesteron hem düşüğü önlüyor, hem de 3. ayın sonunda bebeğin kordonu oluşuncaya kadar beslenmesini sağlıyormuş.

Back
X