Çok teşekkür ederim gkckt bildirlerini paylaştığın için...Ben bir kaç kez yaptırdım hep sıfır. Benim bir kızım (tüp bebek) var. Kızım kardeşi olmasını çok istiyor. Bende normal yoldan olsun istiyorum. Doktorlara göre hep normal yoldan olurmuş. ilk hamileliğim yine takviyelerle normal yoldan oldu fakat boş kese idi. o zamanlar eşimin hareketi iyi idi. Sonradan sıfır olmuş. sayıda o zamana göre düşmüş. varikosel 8 9 sene önce yoktu şimdi olabilirmi.Ben takviyelerle morfolojiyi, sayıyı ve hareketi yükseltmek istiyorum. FSH da yükseliyor onun için ne kullanabilirim. Şimdiden tekrar tekeşşür ederim.
8-9 sene çok uzun bir süreç oluşmuş olabilir. ürolog ilk iş olarak varikosele baktırmalıydı zaten. bence bir baktırın. aklınız takılmasın.bizim ilk test sıfırdı doktor direk sorun eşinde dedi ve bize 6-7 ay kaybettirdi. herşeyin zamanını Allah bilir tabii ki. ben sadece eşimin kullandığı q10 ve ballı yumurtalı sütü önerebilirim onun dışında pek birşey kullanmadı çünkü. diğer vitamin ve bitkiler hakkında hiç bilgim yok inan. bu süreçten öğrendiğimiz tek şey var. normal yolla olmadı, aşılamayla olmadı, tüp bebekle sonunda pozitifi gördük Allah'ıma bin şükür. Allah isteyen bütün kullarına nasip eder inşallah. doktor bize tüp bebekten sonra pozitifi görünce demek ki spermler yumurtayı dölleyemiyormuş dedi. öğrendiğimiz tek şey işte bu.