İmmo az önce mesajla da yazdım ama mesaj kutuları dolu sanırım. Ben denge labaratuarında çektrimiştim bir sorun da yaşamadım rahattı yani. Ama hastanelere göre lab daha pahalı olduğundan 500 tl ödemiştim. Şimdi hal böyle olunca boşa gitti diye üzülmüyor da değilim ama işte o zaman da aklımda kalmasın diye çektirmem gerekiyodu yani.
Bakalım haftaya bi gidip gelelim tüp için de bi plan yapıcaz, dönüşte gidip doktorla konuşup ona göre belirleyeceğiz artık. Uff düşündükçe stres sarıyo, bi taraftan maliyetini de düşünüyo insan gerçi sonu iyi olsun herşeye değer ama inşallah ilkinde şans yüzümüze güler de çok yıpranmayız diyorum.Buarada sen de tek embriyo transferi istemiştin, şu an benimde düşüncem tek olmasından yana ama aklıma takıldı diğer sağlıklı embriyoları dondurmuşlar mıydı sende?
evet 2 tane 1. kalite embriyom donduruldu, 2. kaliteler imha edildi. biz kesin kes ikiz istemiyorduk. yani küçücük bir ikiz ihtimalini bile (%20ydi galiba o ihtimal) istemedik de riski göze aldık tek koydurduk. ama çift embriyo koydurursan hamile kalma olasılığın (teki ya da çifti tutabilir) %25 artıyor. ki bu oran çok büyük bir oran.doktorlar da, tabi olasılık yükseldiği için, muhakkak çift koymak istiyor ve seni ikna etmeye çalışıyor. bizim doktor çok dil döktü bana. tek koyarsak hamile kalma ihtimalin %20, çift koyarsak %45 ve çok küçük bir ihtimalle ikiz olur dedi. ama ben inadım inat bir yapıda olduğum için illa tek koyun dedim. bir de biz raporla tüp yaptığımız için, normale göre çok düşük bir ücret ödedik. ilk (ve tek) denememiz bize raporsuz yaptıracağımızın 3te birine falan mal oldu. hani nasıl olsa çok aşırı bir para ödemiyoruz, tekle hamile kalmasam da tekrar tekrar donmuşla da denerim, devletin verdiği kalan 1 hakkı da kullanırım dedim. maliyeti de bence şimdilik kafandan çıkar. gerekirse ileride sen de rapor çıkarabilirsin. ama hiç o aşamalara geleceğinizi sanmıyorum.