Arkadaşım sen evlilik terapistleri hakkında ne biliyorsun bende bunu merak ettim..tabiki terapist bu dediklerini yapmayacak...ama arkadaş eşimin psikolojik sorunları olduğunu düşünüyorum demiş.evet gerçekten sorunları varsa ve bu sorunları kabul edip terapiste giderse faydası olur...ayrıca aldatmak ve şiddet gerçektende erkeklerin kendi komplekslerinden kendini ispat çabalarından kaynaklanan çarpık hareketlerdir bazen...eğer arkadaşımızında sorunlu kendine güvensiz yada ne biliyim uzman değilim bu tür sorunları olan bir eşi varsa düşündüğü çözüm yolu doğrudur..ha bunu böyle çözmek ister veya çeker gider o kendi bileceği iş..ama kimin kimi sevdiği sevmediği kimsenin karar vereceği bir konu değil...
valla Lalee evlilk terapistleri hakkında bildiklerini gelince kendisi anlatırda ben şu kırmızıyla işaretlediğim yere takıldım.
bir adam karısını defalarca aldatıyor ve nerdeyse her gün dövüyorsa burada sevgiden bahsedilir mi?
seven insan sevdiğine bunları yapar mı???
eğer bir koca karısına bunları reva görüyorsa bence de asla ve asla sevmiyordur..
valla Lalee evlilk terapistleri hakkında bildiklerini gelince kendisi anlatırda ben şu kırmızıyla işaretlediğim yere takıldım.
bir adam karısını defalarca aldatıyor ve nerdeyse her gün dövüyorsa burada sevgiden bahsedilir mi?
seven insan sevdiğine bunları yapar mı???
eğer bir koca karısına bunları reva görüyorsa bence de asla ve asla sevmiyordur..
Yani şimdi adam aldattığında boşanılmayacak, şiddet gördüğünde boşanılmayacak eeee ne yaparsa boşanılacak ? kuma getirdiğinde mi boşayacağız? Ama o zamanda gözünün önünde daha ne istiyorsun diye yorum gelir herhalde.
Arkadaşım sen evlilik terapistleri hakkında ne biliyorsun bende bunu merak ettim..tabiki terapist bu dediklerini yapmayacak...ama arkadaş eşimin psikolojik sorunları olduğunu düşünüyorum demiş.evet gerçekten sorunları varsa ve bu sorunları kabul edip terapiste giderse faydası olur...ayrıca aldatmak ve şiddet gerçektende erkeklerin kendi komplekslerinden kendini ispat çabalarından kaynaklanan çarpık hareketlerdir bazen...eğer arkadaşımızında sorunlu kendine güvensiz yada ne biliyim uzman değilim bu tür sorunları olan bir eşi varsa düşündüğü çözüm yolu doğrudur..ha bunu böyle çözmek ister veya çeker gider o kendi bileceği iş..ama kimin kimi sevdiği sevmediği kimsenin karar vereceği bir konu değil...
Merak ettiğinizi açıklıyayım..
1 sene boyunca gittiğim terapisten aldığım izlenimi paylaştım,sizin için sakıncası olduysa bu paylaşımın kusura bakmayın..
Arkadaşın eşinin sevip sevmemesi konusuna gelince,her birimiz sorunlu hayatlar yaşıyoruz ama sevdiklerimize kızınca onları aldatmıyoruz ya da dövmüyoruz di mi?
Demek ki bu sorun psikolojik değil tamamen duygusal..
O zaman ben de her önüme gelene saldırayım,ne yapayım psikolojim bozuk diyeyim,olur mu öyle?
Adamın ruhsal problemleri vardır,sinir sistemi bozuktur anlarım ancak,şiddet ve ihanetin açıklamasını psikolojik sorunu var deyip kendimi avutamam ben hiç kimse kusura bakmasın..
Benim bozulan psikolojimi hiç bir terapist düzeltemedi şiddet,ihanet vs. görmediğim halde,arkadaşı düşünemiyorum bile..
Merak ettiğinizi açıklıyayım..
1 sene boyunca gittiğim terapisten aldığım izlenimi paylaştım,sizin için sakıncası olduysa bu paylaşımın kusura bakmayın..
Arkadaşın eşinin sevip sevmemesi konusuna gelince,her birimiz sorunlu hayatlar yaşıyoruz ama sevdiklerimize kızınca onları aldatmıyoruz ya da dövmüyoruz di mi?
Demek ki bu sorun psikolojik değil tamamen duygusal..
O zaman ben de her önüme gelene saldırayım,ne yapayım psikolojim bozuk diyeyim,olur mu öyle?
Adamın ruhsal problemleri vardır,sinir sistemi bozuktur anlarım ancak,şiddet ve ihanetin açıklamasını psikolojik sorunu var deyip kendimi avutamam ben hiç kimse kusura bakmasın..
Benim bozulan psikolojimi hiç bir terapist düzeltemedi şiddet,ihanet vs. görmediğim halde,arkadaşı düşünemiyorum bile..
OOfff arkadaşım yaa kavga gürültü olsun diye yazmadım bunları...ayrıca burda sorunlar yarıştırılacak değil sanırım...sana faydası olmayan bir şeyin kimseye faydası olmayacak diye bir şeyde yok...her olay kendi içinde farklıdır..bu biçimde kesin yargılarla yardım isteyen bir insana ne kadar yardımcı olabiliyorsun..zaten büyük ihtimalle gereksiz bir aşşağlık duygusu yaşıyan bir kadın var karşınızda daha dikkatli yaklaşmanız gerekiyor...kocanı bırakma de demiyorum...ama biraz daha sakin...senin neyi kaldırıp neyi kaldıramadığın senin bileceği şey...ayrıca kimse psikolojik sorunu var deyip kendini avutamaz yok öyle bir şey...bu işte avutma olmaz...ama en azından arkadaşın ben ne kadar aptalım salağım gibi duygulara kapılmayıp anlamlandırmasını sağlar...ondan sonrası kendi bileceği iş ister bir terapiye gider ve acaba bir yardımı olurmu diye denemek ister ister çeker gider...siz böyle bir olup Allah Allah diye savaş baltalarını kuşanarak kime ne yardımınız olacağını zannediyorsunuz...Ayrıca tabiki psikolojik sorunum var deyip önünüze gelene saldırıp dövmeye hakkınız yok...bununla ne anlatmak stediğimide başka bir arkadaşın soruna karşılık yazdım...evet önünüze geleni dövüp aldatmıyorsunuz belki ama gerçekten psikolojik bir bunalım yaşayan bir kadının üzerine bu kadar sert ve kesin yargılarla gidebiliyorsunuz benzer bir şey yaşamadığız halde ve biraz dahi empati kurma çabası harcamadan..ben sadece her olaya bakılacak bir kaç açı olabilir diyorum...ak ve kara değildir her şey...yargılamayın derdine ortak olup farklı bakış açıları kazandırmaya çalışın eğer amacınız yardımsa ayrıca kınamayında gitmiş olabilirsiniz o gidememiştir.
Ayrıca bende neden böyle konuştuğumu açıklıyım o zaman bende eşimle birlikte 1 seneye yakındır terapi görüyorum ve yaşadığımız bir çok şeyi anlamlandırmamıza ve düzeltmemize faydası oluyor...Fakat aynı şekilde bir başka arkadaşım denedi fayda görmedi ve boşandı sonunda...doğru tek değildir.
Birde çocuk yapın tam olsun bari. Nasıl sa seviyorsunuz hem belki baba olunca aldatmayı falan bırakır. Sizi de dövmez belki.
Arkadaşım adam seni aldatıyor yani seni değil başka birini tercih ediyor. Yani sen ona yetmiyorsun. Yani seni sevmiyor. Ama sen seviyorsun yeter mi.
Ve aynı adam seni dövüyor çünkü kendisi bir aciz. Gücü sana yetiyor ve biliyor ki sen onu bırakmazsın. O başka kadınlarla gününü gün ederken eve döndüğünde yine sen olacaksın. Dur sen bi köşede birgün başka birini bulamazsa sana dönecek. Muhtemelen 50 yaşlarında.
Büyük ihtimal ya çocuğun var yada bu adam senden çocuk yapmak istiyor. Daha bağlan eve ve ona diye. Aman diyim arkadaşım sakın ama sakın duygularına yenilme seni kandırmasına izin verme.
Elalem ne derse desin. Daha 24 yaşındasın ailen destek, Bir sürü kurs var ücretsiz verilen gidersin birine iş bulursun. Aciz değilsin sen eşin gibi. Güçlü ol ya biraz. Annen seni eziyet cekesin elin öküzü dövsün diye mi yetiştirdi canım ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?