arkadaslar yardim 14 aylik oglum kahvalti yemiyor

azra53

Guru
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2010
1.908
566
373
İzmir
Arkadaslar oğlum sabah ne yumurta ne peynir hic bisey agzina surmuyo görunce aglamaya basliyo hep corba türu yiyo diyer yemekleride alismis degil lutfen cevap bekliyorum cok acil en azindan yimurtayi nasil yedirebilirim lütfen yardim bekliyorum

slmm cnmm..yemek yemeyen bir cocugu olunca insan cok zorlaniyor biliyorum..büyük oglum öyleydi bende hic bisey yediremiyordum asiri inatciydi her yolu denedim ama olmadi..cocuk

doktorumuza hep bu konudan dert yaniyordum..oda her anneye göre cocugu zayiftir siz abartiyosunuz diyodu..damak tadini gelistirmek icin ek gidaya baslandigi an her seyden

tattirmak gerek ama ben 18 yasindaydim bilmiyordum...ikinci oglumda böyle yaptim daha rahattim..simdi biri 16 biri 12 yasinda..halen büyük her yemegi secer...ama cok sükür yemedi diye

gelismesi geri kalmadi kocaman bir delikanli oldu:)))

Allah bağıslasın masallah sen büyutmussun artik ama eminimki büyüdükçe dertleride büyüyor ben 3 yıldır evliyim 1 yasinda ogluma bakiyorum calismiyorum su anda butun gun evde beraberiz pesindende kossam oyunda yapsam yumurtayi agzina surmuyor pilav da yemiyor bi corbayi duzgun yiyip kalkiyor en azindan sabah biraz yumurya yese cevabin icin cok tesekkur ederim cocuk doktorlarinada danismak lazim

rafadan yedirmeyi denedinmi.eğer bu şekildede yemiyorsa yumurtayı başka bişeylerin içinde yedirmeyi deneyebilirsin yada peyniri.annem kardeşime hatırlıyorum domates çorbası yapardı rendeleyerek ve içine peynir filan koyardı.sizde khvaltılarını o şekilde biraz daha sıvılaştırarak peynir yumurta domatesi karıştırarak yedirebilirsiniz belki.hep çorba yiyo dediğinize göre katı şeylere alışmakta zorlanan bi çocuk (bu arada benimkide öyleydi).yavaş yavaş katılaştırarark yedirmeyi deneseniz..

Merhaba sorunuzu görunce hem Psikolog hem anne olarak cevap vermek istedim.

benimde bebeğim 13 aylık yumurta sut yogurt gibi gıdaları kesinlikle yemiyor. kokusundan biliyor. Kesinlikle zorlamayın ben ne cocugumu bu konuda zorluyorum nede danısanlarıma bunu öneriyorum.

Zorlamak bosuna bir guc savası içine girmek olacaktır. İşe yaramasının aksıne bu olumsuz davranısı çocugunuzda daha da pekiştireceksiniz.

Tabiki yemiyor diye tamamen bu gıdaları kaldırmadım. Mesela bebegim 1-2 haftadır sucuklu yumurtayı yemeye basladı. Tabi tamamen degil sucugun uzerinde cok az yumurta ile veriyorum. ya da kekin içinde anlamıyor.

bu cocuktaki damak zevkiylede alakalı ( siz tiksindirmediyseniz)

zorlamak hem cocugu hem sizi yoracaktır. suanki bulundugunuz ay zaten yeterince zor bir dönem çocugunuzla bosuna olumuz davranısa girmenize gerek yok. sadece ona zaman verin.

Arkadaslar oğlum sabah ne yumurta ne peynir hic bisey agzina surmuyo görunce aglamaya basliyo hep corba türu yiyo diyer yemekleride alismis degil lutfen cevap bekliyorum cok acil en azindan yimurtayi nasil yedirebilirim lütfen yardim bekliyorum

Kızım 4 yaşında kahvaltı yamıyor. Başka her öğünü yiyor ama. Belki de genetik birşey diye düşünüyorum artık. Babası da yemez. Biraz oluruna bırakyorum ben.

merhaba aynı dert bendede mevcut malesef. cumartesi günü 1 yaşına girecek bir kızım var kahvaltı ettiremiyorum .. zaten çok büyük bir uyku problemlemimizde var sanırım bu yüzden çok üstüne düşmedim o da alışmadı. ama ilk baştan beri yumurta yememekte ısrarlı .. bulamaç olarak ta versem kahvaltısını yemiyor. iki üç parça peynir birazda reçel ya da pekmez yiyiyor ve ağzını aç oduğu halde kitliyor ya da alıp geri çıkarıyor..çorbalarda bizimde sıkıntımız yok ama katı gıdalarda da 5 lokmadan sonra yemiyor yani yemeyi beceremese onu da yemez eline verdiğim her türlü şeyleri isterse çok ta güzel yiyor ama asla tavuk balık et çiğnemek istemiyor çorbaların içinde tüketiyor ama ayrı olarak yemek istemiyor hemen çıkarıyor ağzından ama her türlü sebzeyide yiyor. sanırım genetik babamız et tavuk balık ve haşlanmış yumurta asla yemez ne yapıcam ben peki hep çorba içindemi yediricem.

merhaba
benim 13 aylik kizimda da istahsizlik var. doktora soyledigimde degisik seyler deneyeceksiniz dedi. ben yumurtali, yogurtlu ekmek-kek karisimi bisey hazirliyorum yada krep onu eline alip yiyor. tabi bazen. herzaman ayni istahta veya istahsizlikta degil.
bire yasi geregi artik kendi yemek istiyor olabilir demisti annem. ver eline kendi yesin dedi. bende oyle yapiyorum artik. ortalik savas alanina donuyor ama az da olsa biseyler yiyor.

benim kizim 25 aylik ve kahvalti yapmiyor, her ne kadar kasar peyniri ve yumurtaya bayilsa da sabah uyaninca gozu sutten baska bisey gormez...
yumurtayi bazen ogle yemeginde veriyorum baska yicekler esleginde, peyniri ise yemekten sonra kuçuk bir dilim veriyorum..

ben yurt disinda yasiyorum ve zaten burda oyle abartili kahvalti aliskanligi yok genelde çocuklara sut + ekmege reçel ya da yag surulur ya da kruasan verilir, kizim anaokuluna baslayinca o sekilde yapmayi dusunuyorum ben de..

oglunuz pure yiyorsa rafadan yumurta + baska bir sebzeyi haslayip pure seklinde yedirebilirsiniz...
8-9 aylikken parçaciklara alistirdiniz mi bilmiyorum ama eger alistirmadiysaniz hemen baslayin, meyve purelerine yumusak meyve parçaciklara katarak mesela... eline ekmek falan verin, havuç haslayip eline verebilirsiniz.. tabi gozunuz uzerinde olsun ve en az bir kaç disi olmali bunun için...

merhaba
benim 13 aylik kizimda da istahsizlik var. doktora soyledigimde degisik seyler deneyeceksiniz dedi. ben yumurtali, yogurtlu ekmek-kek karisimi bisey hazirliyorum yada krep onu eline alip yiyor. tabi bazen. herzaman ayni istahta veya istahsizlikta degil.
bire yasi geregi artik kendi yemek istiyor olabilir demisti annem. ver eline kendi yesin dedi. bende oyle yapiyorum artik. ortalik savas alanina donuyor ama az da olsa biseyler yiyor.

1 yila kalmaz kasikla kendi yemek ister o zaman gorun savas alanini... :9: masadaki her seye kasigini batirmazsa hiç olmazzzz masayi yerleri dusunun artik..

Meraba arkadaslar herkese cevaplari icin tesekkur ederim su siralar ogluma kahvaltida sise melemeni yapiyorum azda olsa yiyor ama tiksindirmek istemedigim icin her gun vermiyorum arkadaslar size baska birsey danismak istiyorum ben oglumu hala emziriyorun su anda 15 aylik oldu inek sütu vermedim su ana kadar emiyor diye iki gundur bardaklada biberolada denedim icmedi az kalsin kusacakti sizler inek sutu vermeye ne zaman basladiniz ozellikle emziren anneler nasil alistirdiniz yorum bekliyorun oglumun yogurtla arasi yok peynir de fazla yemiyor sizce sadece emmekle yeterli kalsiyum aliyomudur süt içip boyunun uzamasini istiyorum nasil sevdire biliriz yardim lutfen

Merhaba eski msj dan gördüm şuan bizde aynı sorunu yaşıyoruz oğlunuz şimdi nasıl kahvaltı alışkanlığı kazandı mı

Merhaba eski msj dan gördüm şuan bizde aynı sorunu yaşıyoruz oğlunuz şimdi nasıl kahvaltı alışkanlığı kazandı mı
Evet cnm kazandik cok şükür ama bazi seyleri yememe konusunda hala çok inatci bende ustune gitmiyorum vallla kendi haline biraktim eskiden cok stres yasiyordum yemiyo diye simdi acikinca cani istedigi kadar yiyor zorlamiyorum kesinlikle yumurtayi sevdirdim ama peyniri domatesi yemiyor malesef

Evet cnm kazandik cok şükür ama bazi seyleri yememe konusunda hala çok inatci bende ustune gitmiyorum vallla kendi haline biraktim eskiden cok stres yasiyordum yemiyo diye simdi acikinca cani istedigi kadar yiyor zorlamiyorum kesinlikle yumurtayi sevdirdim ama peyniri domatesi yemiyor malesef
Çok teşekkür ederim umarım biz de yeme alışkanlığı kazanırız zamanla

Back
X