arkadaşlar yardım edin haftaya düğünüm var ama ben ne yapacağımı bilmiyorum.

TURKUAZ00

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2012
41
0
26
Afyon
merhaba arkadaşlar çok kötü durumdayım.şu an içimin sıkıntısından duramıyorum.haftaya pazar düğünüm var ama ben ortada kaldım ne yapacağımı bilemiyorum bu sıkıntı öldürecek beni.konu şu.10 ay önce nişanlandım.başlarda pek dış görünüşünü beğenmiyordum ama sevgisi ilgisi sayesinde bunu zamanla aştım.sonra sonra aile problemeleri çıkmaya başladı.özellikle babam ailesini kesinlikle beğenmedi.laflarını sözlerini bilmiyorlar oturmasını kalkmasını bilmiyorlar benim kızım daha iyi bir aileye layıktı diye sürekli konuştu durdu.beni bunalttı.zamanında dedim baba yol yakınken ayrılayım madem senin rızandan çıkmak istemiyorum diye ama dur bakalım diye zamana bıraktı.tabi bu arada ben onun ailesinden soğudum o benim ailemden soğudu.bizde yer yer aileler yüzünden çok tartıştık.bizimde aramızda gerginlikler çok oldu.şimdi öle böle düğün arefesine geldik.haftaya düğün var sözde ama hiç kimsenin eli işe gitmiyor.eşyalar herşey alındı bi gelinlik damatlık ve davetiyeler kaldı.ama babam bu seferde düğünü erteleyin biraz daha zaman geçsin diyo.karşı taraf herşeyi ayarladık ya olsun ya bitsin diyolar.nişanlımda çok bunaldım ya olsun ya da ben daha fazla uğraşamıycam dedi.babam çok kötü konuşuyor evlensen kesin 3 ay sonra boşanırsın ailede çocukta istediğin gibi değil diyorlar.ne yapacağımı nasıl karar vereceğimi şaşırdım.sabahları sürekli içimin sıkıntısıyla uyanıyorum.ayrılık fikrini düşününcede çok canım yanıyor.evlilik fikrini düşününcede çok canım yanıyor.bi tarafta ailem ve yanlış bişey yapma korkusu bi tarafta yaşanan anılar beni sevdiğini düşündüğüm insan.ne yapıcam bilmiyorum çok zor durumdayım kızlar bana bi yol gösterin.babamın sözleri genelde haklı çıkar onu kırmak istemiyorum ama beni seven bi insanıda üzmek istemiyorum.ne yapmalıyım ölücem şu sıkıntıdan.

Kararsızlık anları için psikologlar pozitif negatif öngörü çizelgesi gibi bişey öneriyorlar . Alıyorsun eline kağıdı kalemi sayfayı boydan ikiye bölüyorsun artılar bir yere eksiler bir yere yazıyorsun . Hangi taraf çoksa o senin yapmak istediğin oluyor . Çok basit bir yöntem ama uyguladığında şaşırıyorsun bunlar gerçekten ne kadar çokmuş diye

Pardon anlayamadigim bi yer var.basta siz de nisanlinizi begenmemissiniz aileniz de begenmemis.e peki bu ise kim olsun dedi. Ortak bi karardaymissiniz zaten niye nisanlandiniz ki. Ve madem olumsuzdu bu kadar dudunceler düğüne 1 hafta kalana kadar nerdeydiniz.benim mantigima göre o esyalarin ve düğün tarihinin hic alinmamasi lazimdi.

En büyük suç babanda bence diye hem iyi değiller diye seni dolduruşa getiriyor hemde dur bakalım zamana bırak diyor babanın ne yaptığı belli değil.aileler arası sıkıntı olunca çok fazla yürümüyor canım zaten bu şekilde düğünde de kavga çıkar kesin

Tüm bunları düşünmek icin biraz geç kalmamış mı babanız? Karşı taraf kötüdür, lafını sözünü bilmiyordur, iyi bir aile değildir ama kimse bu durumu haketmez. Düğüne bir hafta kalmış erteletmeye calısıyorsunuz. En güzeli bitmesi. İki taraf icin de en hayırlısı bu galiba.

tşk ederim yapayım dediğinizi ama şu psikolojide nasıl karar veririm bilmiyorum.şaştım kaldım ne zor durummuş ya.

şimdi şöyle durum ben başlarda ailemin haberi olarak 6 ay konuştum nişanlımla.huyunu suyunu bana karşı davranışlarını çok beğeniyordum herşey istediğim gibiydi ama tek takıldığım nokta birazcık dış görünüşüydü.bu konudada ailemin ve arkadaşlarımın desteği ve zaman sayesinde aştım.nişanlandık.sonra aileler başladı daha doğrusu babam bir türlü beğenmedi sevemedi.ailesi iyi değil ama çocuk iyi diye devam ettirdi banada.şimdi çocuğuda beğenmiyormuş.resmen ortada kaldım.nişanlım ayrılmak istemiyor.o da arada kaldığını söylüyor.ne yapacağız biz.

düğünde problem çıkacağı kesin.ama ben ne yapacağım bilemedim.sağlıklı düşünemiyorum bile.bu kadar bu noktaya geldi.ne yaparsam yapayım canım yanacak.ama ayrılıklı daha akıllıca yoksa bi kereliğine o düğün stresini yaşayıp kendi kabuğumuza çekilmek mi.hangisi daha sağlıklı olur.

Yapabilecekmisim köyde yahu anasına hizmet edeceksin 5 kardeş senin kendi evinde kocanla ayakları ı uzatıp film seyretme gibi bir hayalin yok mu . Evlilikten almadığın tadı hiçbir yere alamazsın .

artık ne hayır ne şer bilemiyorum.sadece yanlış bir karar vermekten korkuyorum.

Sen seviyor olsaydın şu anki tavrın çok net olurdu zaten...

seviyorum ama mantığın devreye girince sevgi biraz sönük kalıyor ya da benim gibi bocalıyorsun ne yapacağını.düşünsene mutsuz olacağını söyleyen bir baba var karşında.evlilik geri dönüşü yok.ayrılığında geri dönüşü yok.zor bir karar aşamasındayım.

tuhaf bi durum.sen nişanlını seviyor musun?onunla kendi mutlu ve evli olarak hayal edebiliyor musun?

evet çok tuhaf bir durum karşısındayım gerçekten.nişanlımı seviyorum.şu sorunlar olmadan mutlu olacağımıza inanıyordum ama son zamanlarda bilmiyorum buna cevap veremiyorum.

evet çok tuhaf bir durum karşısındayım gerçekten.nişanlımı seviyorum.şu sorunlar olmadan mutlu olacağımıza inanıyordum ama son zamanlarda bilmiyorum buna cevap veremiyorum.

Şu sorunlar dediğin hangi sorunlar? Babanın istememesi ve senin kafa karışıklığın mı?

Okuduklarımdan anladığım, sen nişanlınla evlenmek istemiyorsun, bir hafta kala bırakmaya da cesaret edemiyorsun....

artık ne hayır ne şer bilemiyorum.sadece yanlış bir karar vermekten korkuyorum.

Bunu söylüyorsanız zaten nişanlınızı sevmiyorsunuzdur. Hepimizin kafasında evlenirken soru işaretleri vardı ama düğüne bir hafta kala hersey hazırken, bir adam evlenmek icin sizi bekliyorken arafta kalmak anlamsız.

Valla kızlar için babaların söylediğinin ayrı bir önemi oluyor.
Daha çok etkileniyorsun.
Hani o söylemişse vardır bir bildiği diyorsun.
Şayet evlenirsen, ömrü billah en küçük tartışmada babam demişti diye düşünürsün.
Bilmiyorum ama babanın kişisel hırslarının kurbanı olmuşsun diyelim.
İşin zor, ama çözüm evlilik değil.
En azından şu anda...

Her kafadan bir ses cikonca corba olmus ortalik.baban bi yandan,o taraf bir yandan.
Şöyle bi sakinles.dusun iyice.nisanlinin tipi,huyu suyu gercekten icine sindi mi?
Evlenince nerde oturacaksin.ordan memnun olacak misin?
Kv den ve diger aile fertleri nasil?
Bu zamana kadar olan didismelerin hirsini senden cikaracak tipler mi?
Evlendikten sonra eminim ki baban esinle ve ailesiyle gorusmeyecek.birsuru laf hir gur devam edecek.bunlari gogusleyebilecek misin?
En ufak bir sorununda baban hep ben demistim deyip kafana kakacak,tahammul edecek misin?
Esin bayram seyran kandil vs anne babana gitmek istemeyecek seni sinir edecek
Bunlari iyi dusun.bu forumda uzuuuun yillardir varim.hikayen hiiiiic yabanci gelmedi de ondan.
Ama genelde is isten gectikten sonra,yukarida saydiklarimi bizzat yasayanlardan tecrubre ederek nacizane fikirlerimi belirttim.Allah yardimcin olsun

Himmm şimdi anladım. Sen seviyi musun gercekten nisanlini.ve biz bu evliligi saglikli bi sekilde yurutebiliriz bu adam her kosulda benim yanimda olur diyebiliyo musun. Bunu soyleyebiliyosan sorun yok.ama nisanlinin degisken tavirlari varsa o kötü. Nisanlin da biraz akttan alsa babani. Nasil ki basta seviyomus durum simdi degismis tam tersi yönde de degisebilir.nisanlin biraz ozverili davranmali bence.keske bu zamana kadar konusup anlassaydiniz nisanlinla.

sorunlar ailelerin anlaşamaması.babam onları çok kültürsüz görgüsüz buldu.onlarla bir araya gelmek bişeyler yapmak istemiyor.sonradan nişanlımdan da soğudu.bu eşya konusunda babam biraz fikirlerini söylemişti.ne alacaksınız nasıl alacaksınız diye sorup durmuştu.nişanlımla gerginlik yaşadılar bu olaydan dolayı.nişanlımda biraz gerginleşti babama karşı.bende bunlar yarın sorun olur diye çok üzülüyorum ve ne yapacağımı bilmiyorum.en ufacık bir sorunda babam ben haklıydım diyecek.ama şöylede bir durum var babam ben kiminle evlenirsem evleneyim aynı sorunları çıkaracak ya da bi sorun kesin çıkaracak çünkü beni evlendrmek evden gitmem ona çok zor geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…