arkadaşlar yardım edin haftaya düğünüm var ama ben ne yapacağımı bilmiyorum.

seviyorum ama mantığın devreye girince sevgi biraz sönük kalıyor ya da benim gibi bocalıyorsun ne yapacağını.düşünsene mutsuz olacağını söyleyen bir baba var karşında.evlilik geri dönüşü yok.ayrılığında geri dönüşü yok.zor bir karar aşamasındayım.

Benim etrafımda onunla mutlu olabileceğimi söyleyen tek bir insan yoktu, olmasın da zaten. Ama mutluyum. Sen kendin inanıyorsan diyorum ya dünya alem karşına geçse umursamazsın ama seni de şüpheye düşüren şeyler olmuş bence.

Evliliğin geri dönüşü var neden olmasın. Düşün ki aldatıldın geri dönüşü yok deyip kabul edecek misin? İlla ki geri dönüş var, boşanabilirsin. Ama tüm bunlar seni yıpratır tabii, iyi düşünmek lazım

Son düzenleme:
Bunu söylüyorsanız zaten nişanlınızı sevmiyorsunuzdur. Hepimizin kafasında evlenirken soru işaretleri vardı ama düğüne bir hafta kala hersey hazırken, bir adam evlenmek icin sizi bekliyorken arafta kalmak anlamsız.

bende bir baba var laflarıyla ve ikna kabiliyeti ile herşeyi değiştirir.beni de çok etkiledi.kararsız bıraktı.şu an bişe ayrıl demiyor.sadece ertele ama ben sevmiyorum diyor.hala zaman kazanmaya çalışıyor.

Valla kızlar için babaların söylediğinin ayrı bir önemi oluyor.
Daha çok etkileniyorsun.
Hani o söylemişse vardır bir bildiği diyorsun.
Şayet evlenirsen, ömrü billah en küçük tartışmada babam demişti diye düşünürsün.
Bilmiyorum ama babanın kişisel hırslarının kurbanı olmuşsun diyelim.
İşin zor, ama çözüm evlilik değil.
En azından şu anda...

ama karşı taraf ertelemeye yanaşmıyor.bende yoruldum kesin bi karar vermek istiyorum bu durumda ne yapmalıyım bu kadar kısa zaman kalmışken nasıl sağlıklı bir karar verebilirim sizce.

anlattıklarınızdan nişanlınızı sevmediğinizi çıkarıyorum iyice soğumuşsunuz ama bunun en büyük sebebi babanız
babanız hem beğenmiyor hem de bekle bakalım diyor yumurta dayanmış şimdi mi aklına geliyor
siz eğer gerçekten istiyor olsanız aileniz ne derse desin evlenirsiniz bu kadar kararsızsanız ayrılın şimdiden
ne demek evlensen 3 ay sonra ayrılırsın bi babanın bunları söylemesi hiç hoş değil

ama karşı taraf ertelemeye yanaşmıyor.bende yoruldum kesin bi karar vermek istiyorum bu durumda ne yapmalıyım bu kadar kısa zaman kalmışken nasıl sağlıklı bir karar verebilirim sizce.

Canım öncelikle evlendikten sonra tüm bu karmaşa bitmeyecek.
Şu an en azından çok bunaldığında kendini odana kapatırsın belki evlendikten sonra o kadar bile yalnız kalamayacaksın.
Ve işin kötüsü tüm bu karmaşayı idare etmek herkesle ayrı ayrı uğraşmak zorunda kalacak.
Belki ailenle seni görüştürmek istemeyecekler.
Annen baban evine gelemeyecek.
Yani onlarda haklı bir hafta kala kimse iptal etmek istemez ama hayatının bundan sonraki kısmını evli geçireceksin.
Ve bence mutlu olmayı hak ediyorsun.
Zaman iste sakin kafayla bir düşün.
Hatta evlilik danışmanları var.
Biriyle mutlaka görüş.
Ama ne yaparsan yap önce kendini düşün.
İki ateş arasında kalmışsın, belki de en doğrusu bunlardan birini seçmek yerine kenara çekilmek olur senin için.

Bence sen sevildiğini düşündüğün için evlenmek istiyorsun ama sadece sevilmek yetmez. aileler çok önemli anlaşamayıpta sizi ortada bırakınca herşey b..k oluyo zaten. iki tarafta birbirinden soğumuş saolsunlar onlar yüzünden sizde mutsuz olmuşsunuz. evlilik çok çok önemli bi karar çok iyi düşün bence. babanın ne yapmaya çalıştığınıda anlamadım. bi seni tiksindiriyo bi bekle diyo... bence şuan herkese herşeye kulağını tıka ve sadece kendine sor. evlenmek istiyormuyum? yeterince seviyormuyum... sadece kendini dinle. milletin lafı hiç bitmez çünkü... bu senin hayatın. belki bunları yazmak çok kolay ama biraz cesaretli olmak lazım... birazda kendi düşüncelerimize değer vermemiz lazım. başkaları için yaşayamayız:ssz::ssz::ssz:

Bence evlensende babanın evliliğinizdeki baskısı üzerinizde olucak yani 3 kişi evlenmiş olucaksınız genelde anneler daha baskın olur evlilik aşamasında ama sizde baba baskısı fazla sanırım bence nişanlını seviyosan ve anlaşabiliceğine inanıosan evlen ama yok anlaşamıyacaksan nişanlının hayatına zindan etme şurda kalmış 1 haftan ve sen emin deilsin baban çok yanlış yapıyo sen artık evleniosun kararını deiştiricek boyutta yorumlar yapması üzücü bir durum her baba anne evladının iyiliğini ister evlenmesi ayrı kalıcak olması ağır gelir ama bir gün gelicek ve sen evleniceksin bencilce davranıo bana göre biraz kendini dinle babanı deil:50: evlenip yuva kurucak eşinle ömrünü paylaşıcak olan sensin baban deil ne yazıkki

merhaba arkadaşlar çok kötü durumdayım.şu an içimin sıkıntısından duramıyorum.haftaya pazar düğünüm var ama ben ortada kaldım ne yapacağımı bilemiyorum bu sıkıntı öldürecek beni.konu şu.10 ay önce nişanlandım.başlarda pek dış görünüşünü beğenmiyordum ama sevgisi ilgisi sayesinde bunu zamanla aştım.sonra sonra aile problemeleri çıkmaya başladı.özellikle babam ailesini kesinlikle beğenmedi.laflarını sözlerini bilmiyorlar oturmasını kalkmasını bilmiyorlar benim kızım daha iyi bir aileye layıktı diye sürekli konuştu durdu.beni bunalttı.zamanında dedim baba yol yakınken ayrılayım madem senin rızandan çıkmak istemiyorum diye ama dur bakalım diye zamana bıraktı.tabi bu arada ben onun ailesinden soğudum o benim ailemden soğudu.bizde yer yer aileler yüzünden çok tartıştık.bizimde aramızda gerginlikler çok oldu.şimdi öle böle düğün arefesine geldik.haftaya düğün var sözde ama hiç kimsenin eli işe gitmiyor.eşyalar herşey alındı bi gelinlik damatlık ve davetiyeler kaldı.ama babam bu seferde düğünü erteleyin biraz daha zaman geçsin diyo.karşı taraf herşeyi ayarladık ya olsun ya bitsin diyolar.nişanlımda çok bunaldım ya olsun ya da ben daha fazla uğraşamıycam dedi.babam çok kötü konuşuyor evlensen kesin 3 ay sonra boşanırsın ailede çocukta istediğin gibi değil diyorlar.ne yapacağımı nasıl karar vereceğimi şaşırdım.sabahları sürekli içimin sıkıntısıyla uyanıyorum.ayrılık fikrini düşününcede çok canım yanıyor.evlilik fikrini düşününcede çok canım yanıyor.bi tarafta ailem ve yanlış bişey yapma korkusu bi tarafta yaşanan anılar beni sevdiğini düşündüğüm insan.ne yapıcam bilmiyorum çok zor durumdayım kızlar bana bi yol gösterin.babamın sözleri genelde haklı çıkar onu kırmak istemiyorum ama beni seven bi insanıda üzmek istemiyorum.ne yapmalıyım ölücem şu sıkıntıdan.

Hep onun sizi sevdiğinden bahsetmişsiniz bir yerde de ben de seviyorum ayrılırsam üzülürüm filan dememişsiniz bence evlenmeyin sevmediğiniz biriyle ilerisi pek parlak görünmüyor.

Bende şunu anlamam bu aileler sevmez birbirini yada anne baba kulp sokup durur ama ayrıl yavrum olmaz bu iş demez hatta bazı yüzsüz aileler var(kusura bakmayıın sözm meclis dışı) evlenirler hala ya damat beğenilmez evine gidilip gelindikçe bin türlü laf sokulur arkasından yada gelin..yalan mı...babanızın bunca yıllık tecrübesi sonuçta sizi alıp çıkmasıydı sizde kendinize itiraf edin bu kişiyi öyle herşeyide göze alacakkadar sevmediğiniz belli..biçok insan yaptığı şeyler konusunda ya ailesinden ya arkadaş çevresinden hep onay bekler onların ağzına bakar sizin işte öyle olmuş...
Size şunu net belirteyim bu kişiyle herşeyi göze alamıyoranız :düşünün aileniz hiç onaylamıcak en küçük hatasında olaylar çıkacak gidip gelmeleriniz tadsızlaşacak vs vs vssss...bin türlü kombinasyonnn...
şimdi vazgeçin 1 ay sarsılırsınız ama ömrünüz kurtulur 3,5 ayada unutulursunuz zaten konu olmazsınız..
1 hafta var deyip ayıp olur utanma pahasına bu kadar hazırlık yapılmışken vss duygularına kapılıp sakın hayatınızııı mahvetmeyin
yoksa bikaç aya farklı sıkıntı dolu konularınızla burada çare aramaya başlayabilirsinizzzzz
sizi kırmak istemedim ama kabak gibi görünen şeyi dostvari yazmak istedim esenlkle kalın

tatlım bu hikayedeki en büyük problem baban bence...Evet insanlar farklı kültürlerden gelmiş olabilirler ama insanları görgüsüz ve kültürsüz olarak nitelendirmek kimseye düşmez..Siz evlenirsiniz babanız istemezse dünürleriyle görüşmez olur biter.Ama anladığım kadarıyla sana kıyamadığı için aşırı bir tutum içine girmiş..O zaman basta tavrını koyacaktı hiçbir şekilde buraya kadar olayı getirtmeyecekti.

Bir de şu var ki,, sen gerçekten bu çocuğu çok çok sevmiş olsaydın ve kanın ona ısınmış olsaydı değil baban , padişahı bile dinlemezdin.Bence düğünü erteleme hatta iptal etme fikri mantıklı ,, yalnız bu dönemde kesinlikle babanın çok yorum yapmasına izin verme.Çünkü dediğin gibi bu olmasa bile başka ilişkilerine de yön verecek birisi gibi geldi bana..

tatlım bu hikayedeki en büyük problem baban bence...Evet insanlar farklı kültürlerden gelmiş olabilirler ama insanları görgüsüz ve kültürsüz olarak nitelendirmek kimseye düşmez..Siz evlenirsiniz babanız istemezse dünürleriyle görüşmez olur biter.Ama anladığım kadarıyla sana kıyamadığı için aşırı bir tutum içine girmiş..O zaman basta tavrını koyacaktı hiçbir şekilde buraya kadar olayı getirtmeyecekti.

Bir de şu var ki,, sen gerçekten bu çocuğu çok çok sevmiş olsaydın ve kanın ona ısınmış olsaydı değil baban , padişahı bile dinlemezdin.Bence düğünü erteleme hatta iptal etme fikri mantıklı ,, yalnız bu dönemde kesinlikle babanın çok yorum yapmasına izin verme.Çünkü dediğin gibi bu olmasa bile başka ilişkilerine de yön verecek birisi gibi geldi bana..

tşk ederim.haklısınız.ama bundan öncede benim başıma buna benzer bir durum geldi.uzun süre görüştüğüm biri vardı iş ciddiye binince babam yine aynısını yaptı.ben o çocuk için ölürüm diyordum ama onu bile gözüm görmedi.yani benim duygusal yönümden daha çok mantık yönüm ağır basıyor sanırım.ne kadar seversem seveyim olumsuz bir durumda kararsızlığa düşüyorum.şu an 26 yaşındayım.bundan önceki yaşadığım zaman 21 yaşaındaydım.düşün o uçuk akılla bile babamı dinledim vazgeçtim.bende bir gariplik var sanırım bu konuda.yoksa şu an nişanlımı gerçekten seviyorum.ve ayrılmak istemediğim için bu kadar kötüyüm yoksa bu kadar lafa söze rağmen çoktan atmıştım nişanı.

bence siz kendiniz için değil başkaları için yaşayan tiplerdensiniz. evlenmeyecekseniz babanız için, evlenecekseniz de nişanlınız için evleneceksiniz. ee kendi fikriniz? bi durup düşünün bakalım, seviyor muyum sevmiyor muyum ben bu adamı diye, beraber yaşayabilecek miyim, evlenmek istiyor muyum, çok açık olacak ama ben bu adamla sevişebilecek miyim diye bile düşünmen lazım. bu soruların cevaplarına göre evlenip evlenmemeyi tercih edersin. bence başkalarının ne düşündüğünü bırak, aynaya bak artık.

bu konuyu açmanız bıle aslında evlenmek istemediğinizi gösteriyor birisi engel olsa keşke yada nişanlınız vazgeçtim dese

zaten kararsızmışsını babanızda ıyıce aklınızı karıştırmış yaşınızda ufak değil aslında artık kendı kararlarınızı net olarak vermelisiniz

bence bu evlilikte çok sorunlar olur çünkü net değilsiniz ayıla bayıla evlenenler bıle tahamul edmeıyor evlılık sorumluluğuna bazen

bundan sonra kımsenın kararlarına eleştırlerıne bakmadan sadece kendınız tartın tanıyın karşınızdakı ınsanı çabuk etkılenıyorsunuz çünkü

düğüne 1 hafta kalmış ve siz ailecek başta düşünüp tartmanız gereken şeyi sonda düşünüyorsunuz?
pes....
insanların günahına girmeyin.madem bu kadar itici geliyordu neden en baştan beri uzattınız.
kesinlikle evlenmeyin.
belki karşı taraf üzülür,kızar-ki çok da haklılar-ama en azından evlendikten sonraki yaşanacak mutsuzluk kadar uzun ömürlü olmaz(her iki taraf içinde)

sorunlar ailelerin anlaşamaması.babam onları çok kültürsüz görgüsüz buldu.onlarla bir araya gelmek bişeyler yapmak istemiyor.sonradan nişanlımdan da soğudu.bu eşya konusunda babam biraz fikirlerini söylemişti.ne alacaksınız nasıl alacaksınız diye sorup durmuştu.nişanlımla gerginlik yaşadılar bu olaydan dolayı.nişanlımda biraz gerginleşti babama karşı.bende bunlar yarın sorun olur diye çok üzülüyorum ve ne yapacağımı bilmiyorum.en ufacık bir sorunda babam ben haklıydım diyecek.ama şöylede bir durum var babam ben kiminle evlenirsem evleneyim aynı sorunları çıkaracak ya da bi sorun kesin çıkaracak çünkü beni evlendrmek evden gitmem ona çok zor geliyor.

aynen senin dediğin gibi, baban seni kaybetmekten korktuğu için böyle sorunlar çıkarıyor.. sanırım sizi çok seven bir babanız var, evlenme fikrine, ayrı evde yaşamanıza bir türlü alışamıyor belli ki.. hoş görün onu da, zamanla tabi ki alışacaktır.

evlendikten sonrada sorunlar devam eder demiş ya arkadaşlar, evet eder ama bu sorunlar her zaman çıkar aileler arasında... evlenmeden önce/evlendikten sonra eşimin ailesiyle hiç sorunum yok, diyen var mıdır acaba? varsa da yok denecek kadar azdır..

bence siz önce evleneceğiniz kişi doğru insan mı, onu seviyor musunuz, onunla aynı evde bir ömür yaşamayı istiyor musunuz ??? bunları düşünüp, karar verin.. seviyorsanız, mutlu olacağınıza inanıyorsanız hiç düşünmeyin, evlenin... babanız sizin mutlu olduğunuzu görünce yumuşayacak, fikirleri değişecektir eminim..

Allah hakkınızda hayırlısını versin..

merhaba arkadaşlar çok kötü durumdayım.şu an içimin sıkıntısından duramıyorum.haftaya pazar düğünüm var ama ben ortada kaldım ne yapacağımı bilemiyorum bu sıkıntı öldürecek beni.konu şu.10 ay önce nişanlandım.başlarda pek dış görünüşünü beğenmiyordum ama sevgisi ilgisi sayesinde bunu zamanla aştım.sonra sonra aile problemeleri çıkmaya başladı.özellikle babam ailesini kesinlikle beğenmedi.laflarını sözlerini bilmiyorlar oturmasını kalkmasını bilmiyorlar benim kızım daha iyi bir aileye layıktı diye sürekli konuştu durdu.beni bunalttı.zamanında dedim baba yol yakınken ayrılayım madem senin rızandan çıkmak istemiyorum diye ama dur bakalım diye zamana bıraktı.tabi bu arada ben onun ailesinden soğudum o benim ailemden soğudu.bizde yer yer aileler yüzünden çok tartıştık.bizimde aramızda gerginlikler çok oldu.şimdi öle böle düğün arefesine geldik.haftaya düğün var sözde ama hiç kimsenin eli işe gitmiyor.eşyalar herşey alındı bi gelinlik damatlık ve davetiyeler kaldı.ama babam bu seferde düğünü erteleyin biraz daha zaman geçsin diyo.karşı taraf herşeyi ayarladık ya olsun ya bitsin diyolar.nişanlımda çok bunaldım ya olsun ya da ben daha fazla uğraşamıycam dedi.babam çok kötü konuşuyor evlensen kesin 3 ay sonra boşanırsın ailede çocukta istediğin gibi değil diyorlar.ne yapacağımı nasıl karar vereceğimi şaşırdım.sabahları sürekli içimin sıkıntısıyla uyanıyorum.ayrılık fikrini düşününcede çok canım yanıyor.evlilik fikrini düşününcede çok canım yanıyor.bi tarafta ailem ve yanlış bişey yapma korkusu bi tarafta yaşanan anılar beni sevdiğini düşündüğüm insan.ne yapıcam bilmiyorum çok zor durumdayım kızlar bana bi yol gösterin.babamın sözleri genelde haklı çıkar onu kırmak istemiyorum ama beni seven bi insanıda üzmek istemiyorum.ne yapmalıyım ölücem şu sıkıntıdan.

canım durumun gerçekten zor ama bence senin kafanı ailen özelikle baban karıştırmış..uzun süre nişanlı kalınca oluyor böyle şeyler.düğün stresi var şu an sende de...ama sen bu adamla evlenip mutlu olduğunu düşündüysen ,şimdiki çıkmaz yüzünden vazgeçme , çünkü bu aralar mantıklı düşünmeyebilrisin...
önerim,bir istihareye yatsana canım.

canım benim baban,ailesi falan hep bahane sen tipe önem veren birisin olabilir hakkın var.bu çocuğu için almıyor.yoksa kimseyi gözün görmezdi.sadece tip önemli değil ama yanında dolaştırmaya utandığın biri ile bir ömür de zor.aile sorunları her evlilikte olur.sen nişanlını bir değerlendir bakalım iyi dürüst seni el üstünde tutan biri mi ailesine bakar geçindirir mi seninle ailesi arasında denge kurabilir mi nasıl koşullarda yaşayacaksın iyi değerlendir.babanın suçu yok sana güvenemiyor sen isteksizsin ya.evlenip boşanmandan korkuyor.hiç için almıyosa bitir ama iyi düşün.

arkadaşlar düğün ertelendi ben rahatsızlandım 3 gün hastanede yattım.babamın dediği oldu 2 hafta sonraya ertelendi düğün.ama hala babam içime sinmiyor diyor hala daha nişanlımın ailesini sevmediğini falan bunun gibi saçma sapan bahaneler sürüyor ortaya.kafayı yiyecem artık bu kesin

Back
X