arkadaşlar yardım edin haftaya düğünüm var ama ben ne yapacağımı bilmiyorum.

Baban neden bu kadar fevri?
Sadece dis gorunus ve ailesiyle kultur farki oldugu icin mi istemiyor? Bence baska seyler var bunun altindan...

sadece bunlar değil tabi.taktığı ufak tefek şeyler var.kaba olmaları pek sosyal olmamaları.birde babam işi hep yokuşa sürdü olardan olumlu yanıt alamadı inada bindirdi işi.inşallah bu evliliğin sonunda üzülmem.

arkadaşlar düğün ertelendi ben rahatsızlandım 3 gün hastanede yattım.babamın dediği oldu 2 hafta sonraya ertelendi düğün.ama hala babam içime sinmiyor diyor hala daha nişanlımın ailesini sevmediğini falan bunun gibi saçma sapan bahaneler sürüyor ortaya.kafayı yiyecem artık bu kesin

Eşimin bir akrabasinin kızı boyle
Kiz 45 yasına gelmis , isteyeni olmasına rağmen anne babası izin vermiyor evlenmesine, kendilerine bakacakmış kız , eften puften sebeplerle bütün talipleri geri çeviriyorlar kız evlenmek istemesine rağmen .
Kucuk yerde yasıyorlar kız okumamış , kucuk yer kültürüyle büyüdüğü icin aileye karşıda gelemiyor , yazık anne baba öldüğünde ne yapacak o kız , tek kalacak , nasıl bir anne baba boyle kendi çıkarları icin cocuğun hayatını yakar anlamıyorum

Yani senin baban da 2. Kez aynı şeyi yapıyor diyorsun , onun da boyle buna benzer baska bi sebebi amacı olmasın , çünkü sunduğu sebepler cok da mantıklı degil , gene en dogru kararı sen vereceksin
Babana güveniyorsan , gercekten iyi niyetle seni düşündüğüne inanıyorsan , dinle derim ama sonuçta seni bu kadar arada bırakmış , gereksiz yere herseyi abartmış , karsi cikmakta mantıklı sebepleri varmis gibi gelmedi bana
Ayrılırsan büyük ihtimal bi sonraki es adayına da sorun çıkaracak gibi..
Allah yardımcın olsun , hakkında hayırlısı olsun , insallah senin icin en dogrusu neyse ona karar verirsin
Bazı aileler cocuklarından cok kendilerini düşünüyor malesef ..

sadece bunlar değil tabi.taktığı ufak tefek şeyler var.kaba olmaları pek sosyal olmamaları.birde babam işi hep yokuşa sürdü olardan olumlu yanıt alamadı inada bindirdi işi.inşallah bu evliliğin sonunda üzülmem.

Kararini vermissin zaten.
Hakkinda hayirlisi olsun, insallah cok guzel bir evliligin olur.

Canim evlilk karari cok kapsamli ve geri donusu olmayan bir karar...Hele ki bizim kulturumuzde...Vicdan yapma 2 SIK var 1.si esin olacak adami karsina al ve bir evlilik uzmanina git birlikte bu konuyu konusun ki sonucta sana zarar veremesin.Butun tereddutlerinden bahset insanlar ivir zivir bir cok konuya para ayiriyor bir evlilk danismanina hayda hayda ayirmali diye dusunuyorum cunku sonunda maddi manevi kayiplar cok oluyor.2.SIK istihare yap.Efendimiz zamaninda ayakkabilarinin bagi kaybolsa ALLAHtan yol gostermesini arzularlarmis ve gaybi bilen Rablerinin iclerine dogurdugu ve kalplerini ikna ettigi yoldan giderlermis.Ruya olayi sonradan cikmis.Asli 2 rekat namaz ve istihare duasi ve neticeyi ALLAHa birakmak...Bu konuyu hayatimdaki bircok kararimda uyguluyorum ve inan olumlu ya da olumsuz icime dogduguna gore hareket ediyorum ve Elhamdulillah hep kalbim sonuclarina ikna oluyor...ilginc...ama cok tesirli...

Son düzenleme:
cümlelerin onun seni ne kadar sevdiğiyle alakalı.'biz,bizim sevgimiz'den çok onun sevgisini yazmışsın.sevilmek güzeldir ama evlilik için ve zaman kısıtlıyken,kendi sevgin için emin değilsen ne kadar doğru bir seçimdir bilemiyorm.. ailenin rızası önemlidir ama konun babamı nasıl ikna ederim de olmadığına göre bence iyi düşün derim.umarım mutlu olursun..

Sonuç ne oldu evlendin mi bilmiyorum
, ama madem bu adamı sen dahil kimse tam anlamıyla sevemedi biri de çıkıp demedi mi arkadaş siz neden evleniyorsunuz ?
Nişanlını sevmedğin çok açık , onun da kararlı bir sevgisi yok arada kaldığına göre.
Bu durumda bu evlilik olursa sonu malum ne yazık ki.
Ve unutmadan , insanlar mutsuzluğu seçmekte özgürdür.

Son düzenleme:
Back
X