arkadaşlar yardım...

yasminapdr

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2012
72
0
16
Bilecik
evet ben yeni bir konuyla tekrar karşınızdayım.. bu sefer de eşimle yaşadığım tartışma. ben çalışıyorum eşimde çalışıyo ve bizim paramız ortak. aybaşında toplarız paramızı bir yere ordan harcamamızı yaparız. ben şimdi eşimin ailesinin huyunu bildiğim için bu kararı alırken dedimki bak bi yere para vereceksen falan benimde haberim olsun.. o da tamam dedi. ve paraları birleştirdik. neyse konuya geleyim. bugün okuldan geldikten sonra bilgisayarımı açtım ve karşımda bi banka numarası vardı eşimin kardeşinin olduğu yerin şube kodu..çağırdım, paramı gönderdin kardeşine dedim bu anlamamış gibi yaptı tekrarladım. evet dedi. ne kadar dedim söyledi büyük miktar olduğunu. ben çıldırdım. bana sormadan nasıl gönderdin ben sana bana sormadan bişey gönderme demedimmi diye. bağırıp çağırdı sandalyeyi yere fırlattı. bende konuşmuyorum onunla. :( huzurumuz bozuldu yine. kardeşide çalışıyo bu arada. maaşıda oldukça yüksek. yani ben göndermesine bişey demem ama o parada benimde hakkım varsa ben akşama kadar kafa patlatıyosam para kazanmak için o da bi yere para verirken bana sormak haber vermek zorunda

Konu sahibi arkadaşım kardeşinin maaşı çok yüksekmiş neden kardeşine para gönderme ihtiyaçı duydu acaba birşeyler mi alacak ev,araba vs gibi ama yinede sana danışması gerekti tabi parayı gönderirken peki gönderme sebebini açıklamadı mı?

eşiniz zeytinyağı olmuş üste çıkıyor.

sandalye fırlatarak şiddete başvurarak ne anlatmayı amaçlıyordu acaba?

bence paranızı ayırın ve her ay yarım altın yapıp kenara atın.bu parayı kendi ailenize verdiğinizi söyleyin ki anlasın hatasını.
aynı şeyi siz yapsanız eminim ki kıyameti kopartır. ama kendi aileleri işin içine girince nedense akan sular duruyor.:47:

her suçlu psikolojisi gibi eşinizde suçunu bastırmak için kaba kuvvetle örtbas etmiş...şaşırmadım erkkelerin genel tarzıdır bu...
ama sonuna kadar haklısınız..en azından bi özür dilemeden yumuşamayın..hatasını anlasın..gizli kapaklı iş yapmanın acısını ben olsam kolay kolay çıkarmazdım...

hiiç taviz vermeyin.hem suçlu hem güçlü die buna denir.kesinlikle size sorması gerekirdi. ben sizin yerinizde olsam o sandalyeleri fırlatan ben olurdum heralde:) tabi hoş değil ama ben böyle haksızlıklara tahammül edemiorum.

Bence bundan sonra ortak bir yere paraz koymyn ve evin hiçbir ihtiyacına karışmayın,bir kadın olarak sizin kazandığınız parayı kardeşine ona buna gönderiyorsa evine baksın siz kendinii geri çekin

Size bişi söylersede kocam olarak beni karının geeceğin düşünmeliydin dersiniz

size söylemesi lazım tabi de, kardeşi sonuçta. eğer devamlı olmuyorsa, yollaması normal. bir şeye ihtiyacı olmuştur kardeşinin, size anlatamayacağı bir derdi vardır, abisi de yardımcı olmaya çalışmıştır.
sandalyeyi fırlatması falan hoş değil tabi.

Onlar istemeye , eşiniz göndermeye alışmışsa
hiçbirşey yapamazsınız.
Siz en iyisi hesapları ayırın.
Hatta krediyle falan bişeyle alın bari borç öder birşey sahibi olursunuz.

evet ben yeni bir konuyla tekrar karşınızdayım.. bu sefer de eşimle yaşadığım tartışma. ben çalışıyorum eşimde çalışıyo ve bizim paramız ortak. aybaşında toplarız paramızı bir yere ordan harcamamızı yaparız. ben şimdi eşimin ailesinin huyunu bildiğim için bu kararı alırken dedimki bak bi yere para vereceksen falan benimde haberim olsun.. o da tamam dedi. ve paraları birleştirdik. neyse konuya geleyim. bugün okuldan geldikten sonra bilgisayarımı açtım ve karşımda bi banka numarası vardı eşimin kardeşinin olduğu yerin şube kodu..çağırdım, paramı gönderdin kardeşine dedim bu anlamamış gibi yaptı tekrarladım. evet dedi. ne kadar dedim söyledi büyük miktar olduğunu. ben çıldırdım. bana sormadan nasıl gönderdin ben sana bana sormadan bişey gönderme demedimmi diye. bağırıp çağırdı sandalyeyi yere fırlattı. bende konuşmuyorum onunla. :( huzurumuz bozuldu yine. kardeşide çalışıyo bu arada. maaşıda oldukça yüksek. yani ben göndermesine bişey demem ama o parada benimde hakkım varsa ben akşama kadar kafa patlatıyosam para kazanmak için o da bi yere para verirken bana sormak haber vermek zorunda

sadece çalışan bayan için değil. çalışmayan eşi olan erkek ble eğer anlayışlı geçimli biriyse eşiyle ortak karar alarak evinden dışarı para çıkarır bence.

eşin haberi olmadan birde ortak bir para ise başkalarına gönderilmesi benimde hiç hoşlanmadığım bir davranıştır..

insan gibi al eşini karşına deki hanım kardeşim benden şu işi için şu tutarda para istiyor

ben gönderme taraftarıyım sen ne dersin .... bu kadar zormu yahuuu bunu söylemek..

bu erkekleri hiç ama hiç anlamıyorum anlayamıyorum artık ben ...

valla erkekse baksın evine bu ne yaaa biz bayanlar çalışalım koalarda yok babam yok ananm yok kardeşim versin gitsin

biz bir kere anam istedi para desek kıyametler kopar bu nedir böyle..

tavrını belli et arkadaşım konuşma yerden göğe kadar haklsıın inanki...

bence de sonuna kadar haklısın,sonuçta artık hayatı ve parayı da artık onunla paylaşıyosun ve en azından sana haber verme zahmetinde bulunabilirdi
sen belkı de tamam verelim derdin ve olay bu boyutlara gelmezdi
tavrını koru taki senden gelip özür dileyene kadar bence,zaten haksız olduğunu o da biliyo ki hemen sandalye falan atarak tepki göstermiş,tipik hareketler...

Ben daha çok birbirinize güvenmediğinizi düşünüyorum

Hepimiz çalışıyoruz ama kimse maaşlarını alır almaz ortak bi hesapta toplamıyordur herhalde

Benim maaş hesabım ayrı, eşimin ayrı.. Buna rağmen gizlimiz saklımız da yoktur çok şükür..

Demek istediğim maaşlarınızı aynı hesaba koymanız çözüm değil, siz de güven eksikliği var.. Belki de haklısınız... Aynı hesapta bile size söylemeden birşeyler yapabilmiş.. Yapmak sorun değil belki de insan nezaketen söylemeli.. Hele de bu denli önceden ikaz ettiyseniz..

bundan sonra maaşlarınızı birleştirmeyin..aldığı maaşla geçindirsin evi..ihtiyaçlarınızı karşılasın..senin kazandığında senin olsun..hatta seni mümkünse çalışmıyor gibi düşünsün..az biraz sıkışsın bakalım..bir kaç ay böyle yap..

Son düzenleme:
böyle birşeyi benim eşimde bana sormadan yapsaydı bende sinir olurdum. ama belkide eşiniz kardeşinden borç aldı önceden ve size söylememiş olabilir ve kardeşide o borcu istemiş olabilir. neyse benimkisi bi fikir sadece öyle olmuştur demiyorum kesinlikle...

Belki acil bir ihtiyaç olmuştur ve siz o an söyleyememiştir.
Belkide uygun bir zaman olduğunda söyleyecektir.
...
Siz çalışmasaydınız ve kardeşinizin acil paraya ihtiyacı olsaydı ve sormadan bir gaflet yollsaydınız eşiniz size bunu yapsaydı gururunuz incinmez miydi ?
Gerek yok böyle konular için huzursuzluklar yaşamaya, küs kalmaya.
Madem durumu iyi, parayı yerine koyar zamanla.

..
Bir konuyu daha merak ettim; eşiniz size söyleseydi gerçekten yüklü bir miktar vermesine izin verir miydiniz ?

Back
X