Arkadaşlar yiğenim edebiyat okumak istiyor ama sonunda işsiz kalıcak nasıl caydırabilirim?

2 dili var edebiyattan ilerlemek istiyor ama çok tıkandı artık atanması da akademisyen olmasıda nasıl vazgeçirebilirim?
Sana ne marmelat? İnsanların hayatına bu kadar müdahale etmen gerektiğini sana düşündüren ne? Halası/teyzesi olarak sen fikrini söyle sonra kenara çekil. Gençlere iş bulamazlarsa sizin başınıza kalacak muamelesi yapmayın. Sanki hepiniz tıp okudunuz da milletin başına ekşiyorsunuz

Edebiyat bölümü yeni tıkanmadı yüzyıllardır atama sayıları düşük. Sevdiği bir alansa neden engellemek istiyorsunuz ? İlim sadece iş için mi öğrenilir? Şu çocukları kendi tercihleri konusunda Özgür bırakın artık. Bana da herkes hemşirelik dayattı yazmadım yazmadım okuduğum bölümü çok seviyorum mesleğinden dolayı çok mutluyum.

İşsizlik bu ülkenin gerçeği. Muhendislik mezunlari, hukuk mezunlari bile issiz kalabiliyor. O yuzden istedigi sevdigi bolumu okusun ama ogrenciyken kendini gelistirecek firsatlari kovalasin.

Bırakın okusun. Sonra sevmediği bölümü okuyunca mutsuz olmasın, sizi de suçlamasın. Vazgeçirmeye çalışmayın. Siz gereken bildirimleri yapmışsınız, ileride işsiz kalma ihtimalinin çok yüksek olduğunu da söylemişsiniz. Sizin yapabileceğiniz bu kadardı. Gerisi onun sorumluluğu. Her şeyi tecrübe ederek, yaşayarak öğrenecek. Gerekirse düşsün ki kalkmasını da öğrensin. Bence biz çocuk yetiştirirken en büyük hatayı burada yapıyoruz. Kendimizce iyi yaptığımızı sanarak onu her şeyden korumaya, müdahale etmeye çalışıyoruz. Ama böyle olmamalı. Kendi tercihlerinin sorumluluğunu almalı. Hem belki bölümünü çok sevdiği için ileride çok başarılı bir akademisyen olacak.
Başka bir bölümü okuyunca işsiz kalmayacağının garantisi var mı bu ülkede?

2 dili var edebiyattan ilerlemek istiyor ama çok tıkandı artık atanması da akademisyen olmasıda nasıl vazgeçirebilirim?
Bu işler hassas işler, kimseyi ilgilendirmez. İnsanların ideallerine karışmayın. Kocaman insan tıkandığının bilincindedir veya tıkandığını düşünmüyordur. Şimdi üniversite tercih zamanıma geri dönsem “işsiz kalman imkansız, bu bölümü yaz” diye aklıma giren dershane hocalarıma önce okkalı bir tokat yapıştırırdım sonra da gönlümce tercih yapardım. Karışmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…