Arkadaslara kirginlik

elaide

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2014
4.277
12.428
208
Hanimlar selamlar,

Kisacasi, dugunume gelmeyen (cok yakin) dostlarima cok kirginim. Benim arkadaslik degerlerimde her ne olursa olsun, Allah ölüm kalim vermedigi sürece, hicbir guc benim canim cigerim dostum dedigim arkadaslarimin dugunune gitmeme engel olamaz. Vefa borcu denir bazi seylere, vefa borcu degilse bile bazisinin en mutlu gununu paylasmaktir.
Yahu insan bazen sevmedigi birinin dugunune bile gider, sirf meraktan.

Uzerinden bikac hafta gecti ama inanin hala icimde hicbir yumusama yok. Hala kirginim. Kirgin misin diye soran arkadasa evet dedim, digerlerinin gelemiyorum tatlim mesajlarina zaten geri donus yapmadim, cesaret edip yazamiyorlar arayamiyorlar tabi. Ama biri ariyor israrla, bende acmiyorum. Mesajda yazmiyorum. Aklima pek gelmiyor acikcasi, henuz bulutlardan inemedik galiba haha, ama arada sirada paylasim yaptiklarini gorunce veya iletisime gecmeye calistiklarinda cidden geriliyorum.

Cok mu uzatiyorum veya abartiyorum diye dusunuyorum, dugunum sonucta hemen kose basinda degildi arabayla bir iki saatlik yoldaydi, ama herkesin ati var arabasi var. Gercekten ictenlikle gelmek isteselerdi gelebilirlerdi diyorum sonra.

Dostum dediklerinizin dugununuze katilmamalarina nasil karsilik verirdiniz. Dostlugunuza ciddi emek harcamis oldugunuz dostluklardan bahsediyorum.

ben en azından bahanelerini dinlerdim.

siz ölüm döşeğinde olsanız bile gidersiniz ama onlar gitmez belki. herkesin görgüsü, yaşayışı farklı olur.

Benim çok sevdiğim iki arkadaşım nisanima gelmişti çok mutlu olmuştum ama nikaha gelemediler takılmadim. Baska yakın arkadaş grubum vardı hiç biri ne nişana ne kınaya ne nikaha gelmedi evine geliriz dediler 4 yıl oldu ona da gelmediler kaç kere plan program ayarlayip cagirmama rağmen. Ben de artık beklentiye girmiyorum demek ki o kadar yakın degilmisiz...

ben en azından bahanelerini dinlerdim.

siz ölüm döşeğinde olsanız bile gidersiniz ama onlar gitmez belki. herkesin görgüsü, yaşayışı farklı olur.

bahanelerini yazmislar zaten, benim algilarima gore gecersiz bahaneler, aynen soylediginiz gibi herkesin bakis acisi farkli.
ama ben onlarin bu bakis acisina ayak uyduramiicam, inanin onca senenin hatrina bile diyemiyorum icimde cok buyuyor. onca senenin hatrini dusunmesi gereken ben degilim cunku. stres halina donusmesin diyede hemen zihnimden cikariyorum ne halleri varsa gorsun herkes ama benden uzakta bundan sonra diyorum.

Benim çok sevdiğim iki arkadaşım nisanima gelmişti çok mutlu olmuştum ama nikaha gelemediler takılmadim. Baska yakın arkadaş grubum vardı hiç biri ne nişana ne kınaya ne nikaha gelmedi evine geliriz dediler 4 yıl oldu ona da gelmediler kaç kere plan program ayarlayip cagirmama rağmen. Ben de artık beklentiye girmiyorum demek ki o kadar yakın degilmisiz...
evet bide gelemeyen iki arkadas evime gelmek istiyorlarmis, diger bir arkadasa soylemisler. bende ona, lutfen sen esinle gel, onlar cok istiyorlarsa yiyosa totolari tek baslarina cikip gelsinler dedim.

Benim 15 yıllık arkadaşım gelmedi, izin alamamış öğretmendi. 1 yıl sonra da o evlendi ben gitmedim. "Gelemedim diye gelmiyorsan cok üzülürüm" dedi ama ben de yok canım olur mu öyle şey malesef gelemiyorum istesem de dedim. Öyle kapandı gitti konu. Yani ben çok önem vermiyorum böyle konulara, bana yapılanı ben de yapiyorum böylece seslerini cikaramiyorlar konu kapanıyor. Siteminizi edin sonra da beklemeye başlayın karşılığını verirsiniz bi şekilde elbet. Ağızlarını acamazlar. Ama mesela ben 25 yıllık arkadaşımın düğününe gidemedim hamileligimin ilk 3 ayıydı ve kanamam oluyordu yolculuk yasaktı. Belki de geçerli bi sebepleri vardır, siniriniz gecince bi konuşun

bahanelerini yazmislar zaten, benim algilarima gore gecersiz bahaneler, aynen soylediginiz gibi herkesin bakis acisi farkli.
ama ben onlarin bu bakis acisina ayak uyduramiicam, inanin onca senenin hatrina bile diyemiyorum icimde cok buyuyor. onca senenin hatrini dusunmesi gereken ben degilim cunku. stres halina donusmesin diyede hemen zihnimden cikariyorum ne halleri varsa gorsun herkes ama benden uzakta bundan sonra diyorum.
hic takilmazdim. Normal konurdum ama bundan sonra mesafeli davrandirdim. Demek ki size sizin onlara kadar deger verdikleri kadar deger vermiyorlar arkdasliginiza. Yok geri dönmeme vs cocukca bana göre. Hic böyle ele vermezdim kendimi kirginligimi. Umursamazdim yine konusurdum ama mesafeli

e siz onların bakış açısına ayak uydurmuyosanız onlar sizinkine neden uydursun ki? hem belki de sizin sandığınız kadar yakın arkadaş değildiniz belki de. bu vesile ile öğrenmiş oldunuz.

Benim 15 yıllık arkadaşım gelmedi, izin alamamış öğretmendi. 1 yıl sonra da o evlendi ben gitmedim. "Gelemedim diye gelmiyorsan cok üzülürüm" dedi ama ben de yok canım olur mu öyle şey malesef gelemiyorum istesem de dedim. Öyle kapandı gitti konu. Yani ben çok önem vermiyorum böyle konulara, bana yapılanı ben de yapiyorum böylece seslerini cikaramiyorlar konu kapanıyor. Siteminizi edin sonra da beklemeye başlayın karşılığını verirsiniz bi şekilde elbet. Ağızlarını acamazlar. Ama mesela ben 25 yıllık arkadaşımın düğününe gidemedim hamileligimin ilk 3 ayıydı ve kanamam oluyordu yolculuk yasaktı. Belki de geçerli bi sebepleri vardır, siniriniz gecince bi konuşun
benim icin bu özel günler okadar degerli ki, maalesef kapatamiyorum kapanmiyor.
doldurusa oyle kolay kolay gelen biri degilim ama annem bile (ki annem inanin hicbir zaman doldurusa getirmez, alttan alici yapicidir hep) 'seni gebertirim eeyla bir duyayim gidip geldigini alttan aldigini' dedi, annem bile okadar ummuyordu gelmemelerini.

hic takilmazdim. Normal konurdum ama bundan sonra mesafeli davrandirdim. Demek ki size sizin onlara kadar deger verdikleri kadar deger vermiyorlar arkdasliginiza. Yok geri dönmeme vs cocukca bana göre. Hic böyle ele vermezdim kendimi kirginligimi. Umursamazdim yine konusurdum ama mesafeli
ufak tefek kirginliklarda gayette normal davranip birsey yokmus gibi davranabiliyorum, ama bu icime cidden oturdu. bakalim, biraz zaman gecince zaten ister istemez gorussem bile mesafeli olurum sanirim.

Ben takılmazdım, bazen işler sizin istediğinizin dışında gelişir.

Düğünüme gelemeyen çok yakınlarım oldu, nedenlerini söyleyip üzüldüklerini dile getirdiler. Sonra evime geldiler. Hiç kırılmadım. Biliyordum ki akılları hep bendeydi.

e siz onların bakış açısına ayak uydurmuyosanız onlar sizinkine neden uydursun ki? hem belki de sizin sandığınız kadar yakın arkadaş değildiniz belki de. bu vesile ile öğrenmiş oldunuz.
emin olun benim sandigim kadar yakin arkadasiz. yoksa kaale bile almam, gelse ne gelmese ne derim. neyse bu kirginlik uzayip gidecek. gitsin bakalim gittigi yere kadar.

ufak tefek kirginliklarda gayette normal davranip birsey yokmus gibi davranabiliyorum, ama bu icime cidden oturdu. bakalim, biraz zaman gecince zaten ister istemez gorussem bile mesafeli olurum sanirim.
acikcasi tüm yakin arkdaslarim dügünüme sagolsunlar geldiler.
Dedigim gibi siz yakin sanmisiniz fazla beklenti icine girmeyin

benim icin bu özel günler okadar degerli ki, maalesef kapatamiyorum kapanmiyor.
doldurusa oyle kolay kolay gelen biri degilim ama annem bile (ki annem inanin hicbir zaman doldurusa getirmez, alttan alici yapicidir hep) 'seni gebertirim eeyla bir duyayim gidip geldigini alttan aldigini' dedi, annem bile okadar ummuyordu gelmemelerini.
Peki sebepleri(size göre bahaneleri) neymiş peki

Benim can dostum evlendi, İstanbulda kına+düğün yaptı, gittim takısını taktım, evlere dağılana kadr yanındaydım. Ama nikahı Manisa'da oldu, yeni işe başladığımdan izin alıp gidemedim nikahına ki şahidi olacaktım, o da bana darılmış mıdır acaba? Çok normaliz hala ama blemedim şimdi

Ben takılmazdım, bazen işler sizin istediğinizin dışında gelişir.

Düğünüme gelemeyen çok yakınlarım oldu, nedenlerini söyleyip üzüldüklerini dile getirdiler. Sonra evime geldiler. Hiç kırılmadım. Biliyordum ki akılları hep bendeydi.
iste bana gelmeyipte aklim hep sendeydi demeleri bana okadar sahte geliyor ki. ufacik cocuklari olan, nebilim cok uzaktan gelen, her turlu emek veren okadar insan nasil geldide siz en yakin dostum dedikleriniz gelmediniz diye cok icerliyorum.

• Beğen
Reactions: Den
Dostum dediklerinizin dugununuze katilmamalarina nasil karsilik verirdiniz. Dostlugunuza ciddi emek harcamis oldugunuz dostluklardan bahsediyorum.

Dostum dediğim birini sildim bu sebepten. Düğünüme gelmedi ve bahanesini dinleyince "İyi günler" dedim kapattım.
O gün bu gündür görüşmüyorum kendisiyle.

Siz de ısrarcı olanın bahanesini bi dinleyin bakalım. İkna olmazsanız gönlünüzce takılın.

Dostum dediğim birini sildim bu sebepten. Düğünüme gelmedi ve bahanesini dinleyince "İyi günler" dedim kapattım.
O gün bu gündür görüşmüyorum kendisiyle.

Siz de ısrarcı olanın bahanesini bi dinleyin bakalım. İkna olmazsanız gönlünüzce takılın.
oh be, bi ben degilmisim bunu onemseyen haha!
konfrontasyon mu deniliyor Turkce'de, inanin konustugumda hayirdir neden boyle soguksun filan tarzinda bir konusma yapmak istemiyorum bile. o yuzden acmiyorum. ama haklisin aslinda bi dinlemem gerekir soylemek istediklerini.

arayanları dinlemekte fayda var ... çok sevdiğim bir arkadaşım düğünüme gelememişti evet biraz üzüldüm ama abartmaya gerek yok işleri vardır olabilir...

oh be, bi ben degilmisim bunu onemseyen haha!
konfrontasyon mu deniliyor Turkce'de, inanin konustugumda hayirdir neden boyle soguksun filan tarzinda bir konusma yapmak istemiyorum bile. o yuzden acmiyorum. ama haklisin aslinda bi dinlemem gerekir soylemek istediklerini.

Anladım; gündelik bahanelerden öte gidemeyeceği düşüncesiyle samimiyetsizlik algılıyorsunuz. Nitekim siz hastalık vb. bir durum olmasa katılırdınız ve diğer "Müsait olamadım ama aklım sendeydi hep" bahanelerine kapalısınız. Bu konularda ben de sizin gibi keskinim. Birine "Dost" diyorsam, bendeki dostluk anlayışının benzerini gördüğüm-görmek istediğim içindir ve yerimin ayrı olmasını isterim.

Ve buradaki nokta düğün gününe verilen önem değil, belki de en yanınızda görmek istediğiniz zamanda size bahanelerle gelinmesi.

Siz dinleyin bi yine de dediğim gibi. Bi açıklasın.
Benim o exdost "O şehirdeki hatıralarım kötü, kendimi kötü hissedeceğimi bildiğim için, senin de canını en mutlu gününde sıkmak istemediğimden gelmedim" demişti. Ben de "Peki, iyi günler" demiş ve kapatmıştım. Yine de yaratıcı bir bahaneydi, ee kimin dostuydu :işsiz:

Back
X